Adreswijziging doorgeven bij verhuizing

Als je gaat verhuizen, ontvangen wij graag je nieuwe adres. Je adreswijziging geef je het snelst online aan ons door. Dan kun jij gauw verder met je verhuizing, want daar heb je vast nog veel andere dingen voor te doen.

Bevestiging van adreswijziging

Je ontvangt van ons een brief als wij je nieuwe adres hebben verwerkt.

Verwerking van adreswijziging

Zodra je verhuizing bij ons is verwerkt, zie je het nieuwe adres in Rabo Online Bankieren en de Rabo Bankieren App. Wanneer dit precies is, hangt af van de datum van je verhuizing.

In de meeste gevallen verwerken wij je adres direct. Je nieuwe adres zie je dan binnen een paar minuten staan bij je profiel in Rabo Online Bankieren en de Rabo Bankieren App. Log in en ga naar ‘Zelf regelen’, klik op ‘Profiel’ en tot slot op ‘Contactgegevens wijzigen’.

Het is mogelijk dat wij nog aanvullende vragen hebben, bijvoorbeeld over je verzekeringen of wie er meeverhuist. Wij nemen dan binnen enkele dagen contact met je op. Je nieuwe adres zie je in dat geval niet direct online of in de app.

  Check je verzekeringen

  Een verhuizing is meer dan een alleen een nieuw adres. Vergeet daarom niet je verzekeringen te checken en eventueel aan te passen aan je nieuwe woonsituatie. Verzekeringen van Interpolis pas je gemakkelijk aan in Rabo Online Bankieren of de Rabo Bankieren App.

  Check je verzekeringen

  Reden van verhuizing

  Ga je samenwonen, op kamers of juist uit elkaar? Wat de reden van je verhuizing ook is, denk naast het doorgeven van je nieuwe adres ook aan het regelen van andere bankzaken. Wij hebben per situatie voor je op een rijtje gezet waar je aan moet denken.

  Samenwonen Uit elkaar Uit huis gaan Overlijden

  Veelgestelde vragen

  Kan ik voor de personen die met mij meeverhuizen gelijk ook de adreswijziging doorgeven?

  Ja, dat kan! Geef bij het online doorgeven van je adreswijziging de namen op van de personen die met je meeverhuizen. Wij passen dan ook voor deze personen het adres aan. Handig, in één keer voor iedereen geregeld.

  Zijn de personen die met je meeverhuizen ouder dan 18 jaar en klant bij de Rabobank? Zij krijgen een brief over de adreswijziging.

  Past de Rabobank mijn verzekeringen van Interpolis aan?

  Nee, verzekeringen van Interpolis pas je zelf gemakkelijk aan in Rabo Online Bankieren of de Rabo Bankieren App. Heb je bijvoorbeeld de Interpolis Woonhuisverzekering? Geef dan online of in de app het nieuwe adres door dat je wilt verzekeren.

  Wij geven wel je nieuwe adres aan Interpolis door. Dit is alleen voor post die Interpolis aan je stuurt.

  Check je verzekeringen

  Wat moet ik doen als ik post van de Rabobank blijf ontvangen op het oude adres?

  Neem contact met ons op als je post van de Rabobank op je oude adres blijft ontvangen.

  Neem contact met ons op

  Dekt mijn Interpolis Inboedelverzekering schade die tijdens de verhuizing ontstaat?

  Als je de Interpolis Inboedelverzekering hebt, zijn je spullen tijdens de verhuizing verzekerd. Je verzekering pas je aan op het moment dat je op je nieuwe adres woont.

  Lees meer over hoe je spullen zijn verzekerd tijdens de verhuizing

  Wanneer moet ik mijn adreswijziging doorgeven?

  Het liefst zo vroeg mogelijk. Zo komt post die voor jou is bestemd, op het juiste adres aan. Ben je al enige tijd geleden verhuisd? Geen probleem, geef dit vandaag nog aan ons door.

  Heb ik mijn bankpas en Rabo Scanner nodig om de adreswijziging door te geven?

  Zit je Rabo Scanner al in een verhuisdoos? Dan moet de doos toch even open. Je hebt je Rabo Scanner en bankpas nodig om je adreswijziging online aan ons door te geven.

  Wat moet ik doen als jullie systeem mijn nieuwe adres niet herkent?

  Herkent ons systeem je nieuwe adres niet? Neem dan contact met ons op.

  Neem contact met ons op

  Wat moet ik doen als mijn verhuizing niet doorgaat?

  Is je nieuwe adres al bij ons verwerkt, maar gaat je verhuizing niet door? Neem dan contact met ons op.

  Neem contact met ons op

  Wat moet ik doen als ik twee of meer verhuizingen wil doorgeven?

  Staan er komende periode meerdere verhuizingen bij jou op de planning? Bijvoorbeeld omdat je in mei je verkochte huis uit moet, maar nog tot september moet wachten op je nieuwbouwhuis? Je woont dan misschien tijdelijk even ergens anders, voordat je naar je nieuwe huis vertrekt. 

  Geef dan je adreswijzigingen apart aan ons door. Doe dat een paar dagen vóór je verhuisdatum, of op de dag dat je verhuist. In dit voorbeeld geef je in mei een adreswijziging voor je tijdelijke woning door. In september geef je dan de adreswijziging voor je nieuwbouwhuis door.

  Geeft de gemeente mijn adreswijziging aan de Rabobank door?

  Nee, je bank is een van de bedrijven waar je je adreswijziging apart aan door moet geven als je gaat verhuizen. De gemeente doet dit niet voor je.