De Nederlandse Bachvereniging

Verbreding naar klassieke muziek

De Rabobank verbreedt haar cultuursponsoring met klassieke muziek en is begin 2011 een partnership met de Bachvereniging aangegaan. De Bachvereniging is een toonaangevende organisatie in klassieke muziek die in 1921 werd opgericht. Hoofddoel van de samenwerking is om meer mensen in aanraking te brengen met klassieke muziek in het algemeen en met de muziek van Johann Sebastian Bach in het bijzonder.

All of Bach

Met 'All of Bach' heeft de Nederlandse Bachvereniging als doel alle door Bach gecomponeerde muziekwerken uit brengen en (internationaal) beschikbaar maken voor alle liefhebbers. Elke vrijdag wordt er een nieuwe opname live gezet van de 1080 werken van Johann Sebastian Bach, uitgevoerd door de Nederlandse Bachvereniging.

Jongeren maken film met Beats by Bach

Jongeren maken film met Beats by Bach

De Rabobank is een bank met ideeën. Niet alleen over geld en bankzaken, maar bijvoorbeeld ook over cultuur. Door te focussen op educatie en talent, leveren we graag een bijdrage aan het cultureel erfgoed. Daarom heeft de Rabobank in samenwerking met De Nederlandse Bachvereniging het educatieve programma 'Beats by Bach' ontwikkeld. Hiermee verandert een klas tijdelijk in een filmset. Zo maken we het mogelijk dat jongeren op een interactieve manier in aanraking komen met klassieke muziek.