Spaargeld Rabo DoelSparen komt vrij

Binnenkort komt uw spaargeld vrij

Is uw spaardoel bereikt? Of wilt u verder sparen? U kunt vanaf acht weken voor de einddatum aan ons doorgeven wat u met uw vrijkomende spaargeld wilt doen.

Wat wilt u doen met uw spaargeld?

Ik wil mijn spaargeld opnemen

Wij maken het tegoed en de opgebouwde rente een dag na de einddatum van de inlegperiode van uw rekening Rabo DoelSparen over naar de door u opgegeven rekening. U kunt er ook voor kiezen om het spaargeld te laten storten op een andere (spaar)rekening. Wilt u uw spaargeld op een rekening bij een andere bank laten storten? Neem dan contact op met uw Rabobank.

Ik wil doorsparen op Rabo DoelSparen

Het kan natuurlijk zo zijn dat u het spaargeld nog niet wilt uitgeven of uw spaardoel nog niet is bereikt. U kunt gewoon doorsparen op uw rekening Rabo DoelSparen. U spreekt dan een nieuwe inlegperiode met een einddatum met ons af.

Ik wil een gedeelte van mijn spaargeld opnemen

Heeft u niet het hele bedrag nodig? Dan kunt u ook een deel laten uitkeren en met een deel doorsparen op uw rekening Rabo DoelSparen. U spreekt voor dat deel dan een nieuwe inlegperiode met een einddatum met ons af.

Rente

Rente over rente

Als u met (een deel van) uw spaargeld doorspaart op Rabo DoelSparen, dan schrijven wij na de oorspronkelijke einddatum de rente bij op uw rekening Rabo DoelSparen. Vanaf de oorspronkelijke einddatum bouwt u dus rente over rente op.

Rentegarantie bij doorsparen

Voor het bedrag dat u doorspaart geldt het rentepercentage dat actueel is op het moment van de aanvraag. Dit geldt ook als op de oorspronkelijke einddatum het actuele rentepercentage voor de nieuwe looptijd lager is geworden. Is het actuele rentepercentage voor de nieuwe looptijd hoger geworden? Dan geldt dat hogere rentepercentage.

Voor alle stortingen vóór de oorspronkelijke einddatum geldt het rentepercentage dat op dat moment actueel is voor de oorspronkelijke einddatum. Voor alle stortingen na de oorspronkelijke einddatum geldt het rentepercentage dat op dat moment actueel is voor de nieuwe einddatum.

Variabele rente na einddatum

Als u geen keuze maakt en u ons niet heeft laten weten op welke rekening wij uw spaargeld kunnen storten dan blijft uw spaargeld op de spaarrekening staan. Het geld is dan vrij opneembaar en u krijgt een variabele rente van 0,03%. *

* Rentewijzigingen voorbehouden. Dit variabele rentetarief geldt vanaf 20 augustus 2018.

Bekijk de actuele rente van Rabo DoelSparen

Tip: beleggen

Levert sparen u niet voldoende op? Denkt u dan eens aan beleggen. Gezien de huidige lage rentes kan dat een prima alternatief zijn naast sparen. U kunt er ook voor kiezen om uw spaargeld te laten beleggen door onze vermogensbeheerders. Dat kan met Rabo Beheerd Beleggen.

Lees meer over Rabo Beheerd Beleggen

Meer over spaargeld

Sparen combineren met beleggen

Meer over Rabo DoelSparen

Alle spaarrekeningen en spaarrentes

Contact

Rabobank