Spaarrekening opzeggen

Je hebt je spaarrekening niet meer nodig. Maar hoe zeg je op? Simpel: je zegt je rekening op in de Rabo App of Rabo Online Bankieren. Tijdens het opzeggen kies je een rekening waarop wij je tegoed en je rente kunnen overboeken.

Spaarrekeningen die je online kunt opzeggen

Er zijn vijf spaarrekeningen die je online kunt opzeggen. Dit doe je in de Rabo App of in Rabo Online Bankieren. 

Rabo InternetSparen Rabo PeriodeSparen 30/90 Rabo SpaarRekening Rabo RegenboogRekening Rabo DoelSparen 

Rabo DoelSparen opzeggen tijdens de inlegperiode 

Bij Rabo DoelSparen kun je ook tijdens een inlegperiode de overeenkomst opzeggen. De inlegperiode wordt van tevoren afgesproken. Dit is minimaal een jaar en maximaal twintig jaar. Als je tijdens je inlegperiode opzegt, betaal je wel opnamekosten. Je kunt er ook voor kiezen om de overeenkomst op te zeggen met ingang van de einddatum van de inlegperiode. Dan betaal je geen opnamekosten. 

Zeg je Rabo DoelSparen op na de afgesproken inlegperiode? Dan stopt je overeenkomst meteen. Je betaalt dan ook geen opnamekosten. Bij een en/of-rekening kun je zonder de andere rekeninghouder(s) de rekening opzeggen. Bij een en-rekening kun je alleen samen de rekening opzeggen.

Lees meer over Rabo PeriodeSparen Lees meer over Rabo DoelSparen

Zo zeg je online je spaarrekening op

Je spaarrekening opzeggen regel je in de Rabo App of in Rabo Online Bankieren. 

 1. Log in in de Rabo App of in Rabo Online Bankieren. 
 2. Ga naar ‘Zelf regelen’. 
 3. Kies voor ‘Betaal- en spaarrekening’. 
 4. Kies onder ‘Spaarrekening’ voor ‘Opzeggen’. 
 5. Kies de spaarrekening die je wilt opzeggen. 
 6. Kies een andere rekening van de Rabobank voor de overboeking van je tegoed en je rente. Dit hoeft dus niet de rekening te zijn die aan je spaarrekening was gekoppeld. Het is niet mogelijk om te kiezen voor een betaalrekening bij een andere bank. 
 7. Controleer je gegevens, lees de beëindigingsovereenkomst en kies ‘Ondertekenen’. 
 8. Ga akkoord met de beëindigingsovereenkomst en kies ‘Ondertekenen’. 
 9. Je spaarrekening is nu opgezegd. 

Regel je je bankzaken niet in de Rabo App of in Rabo Online Bankieren? Geen probleem. Neem dan contact met ons op en wij zeggen de spaarrekening voor je op.

Spaarrekening opzeggen

Neem contact met ons op

Spaarrekeningen die je schriftelijk moet opzeggen

De volgende spaarrekeningen kun je niet online opzeggen. Opzeggen doe je schriftelijk. Neem hiervoor contact op met een Rabobank bij jou in de buurt. Let hierbij op het volgende: 

 • Rabo Deposito
  Als je opzegt, dan eindigt Rabo Deposito op de vervaldatum van de deposito-afspraak (dit is de afspraak waarin bij het openen van de rekening het inlegbedrag, de vaste rente, de ingangsdatum en de vervaldatum worden vastgelegd). De vervaldatum heb je zelf gekozen bij het afsluiten van je rekening. Als je geen deposito-afspraak hebt gemaakt, stopt de overeenkomst meteen. Je kunt je tegoed niet opnemen vóór de vervaldatum die je zelf hebt gekozen. 
 • Rabo PeriodeSparen
  Heb je meer dan € 100 op je rekening? Dan neem je eerst het tegoed van je spaarrekening op. Dit regel je via 'Overboeken' in de Rabo App of in Rabo Online Bankieren. De dag waarop de overboeking plaatsvindt ligt minimaal 30 dagen (Rabo PeriodeSparen30) of 90 dagen (Rabo PeriodeSparen90) in de toekomst. Zodra het tegoed is overgeboekt, zeg je de rekening op. 
 • Rabo VermogenSparen
  Het eerste jaar mag je 25% van je eerste inleg kosteloos opnemen. Daarna kun je 25% van het hoogste tegoed zonder kosten opnemen. Let op: het gaat hier om het hoogste tegoed van de laatste vier kalenderjaren. In alle andere gevallen betaal je opnamekosten. 
 • Rabo GroenSparen
  Is het tegoed of een deel daarvan nog geblokkeerd? Dan blijft dit tegoed op de spaarrekening staan zolang het nog geblokkeerd is. 
 • Rabo GroenDeposito
  Geldt er een deposito-afspraak? Dan eindigt de overeenkomst op de vervaldatum van de deposito-afspraak. Geldt er geen deposito-afspraak? Dan eindigt de overeenkomst meteen. Als de overeenkomst eindigt, heffen wij de spaarrekening op. 
 • Rabo GeneratieSparen Plus
  De rekeninghouder en de bewindvoerder kunnen de overeenkomst altijd schriftelijk beëindigen. De rekeninghouder en de bewindvoerder moeten het tegoed dan zo snel mogelijk overboeken naar een andere rekening.

Vind een Rabobank bij jou in de buurt

Veelgestelde vragen

Ik wil mijn spaarrekening omzetten in een andere spaarrekening van de Rabobank. Hoe doe ik dat?

Het is mogelijk om een Rabo SpaarRekening om te zetten in een rekening Rabo InternetSparen. Je regelt dit in Rabo Online Bankieren of door contact met ons op te nemen.

Spaarrekening omzetten naar Internetsparen Neem contact met ons op

Wie kan een spaarrekening opzeggen na het overlijden van een rekeninghouder?

Dat verschilt per spaarrekening. Daarbij kan je niet zomaar een spaarrekening opzeggen van een overleden familielid of vriend. Het ligt er bijvoorbeeld ook aan of je erfgenaam bent of niet en of je wel of geen mede-rekeninghouder bent.

 1. Ga via de link hieronder naar de pagina over onze spaarrekeningen. 
 2. Kies de spaarrekening die je wilt opzeggen. 
 3. Je komt nu op de productpagina van de rekening. 
 4. Open het tabblad ‘Voorwaarden’. 
 5. Kies ‘Productkenmerken en voorwaarden’ van de spaarrekening. 
 6. In het document lees je meer over hoe je een rekening opzegt bij overlijden.

Kies je spaarrekening en spaarrente

Hoe zeg ik een spaarrekening op vanuit het buitenland?

Online opzeggen kan overal, dus ook vanuit het buitenland. Als je niet online bankiert, neem je contact op met ons.

Neem contact met ons op

Wat moet ik doen als de spaarrekening die ik opzeg een tegenrekening is?

Als dit het geval is krijg je tijdens het online opzeggen een melding. Neem dan contact met ons op.

Neem contact met ons op

Kan ik mijn afschriften inzien als ik de spaarrekening opzeg?

Je afschriften kun je (beperkt) inzien en downloaden. Je kunt in Rabo Online Bankieren maandoverzichten van de laatste 15 maanden als pdf-bestanden downloaden. Ook kun je een aangepast overzicht maken van een specifieke periode. Deze historie gaat tot zeven jaar terug. We zijn bezig dit op te bouwen naar acht jaar. Het aangepaste overzicht kun je voor meerdere rekeningen, zowel spaar- als betaalrekeningen, tegelijk maken.

Lees meer over het downloaden van je spaarrekeningsafschriften

Service en Contact