Wijziging spaarrente bekijken

Is de rente op je spaarrekening gewijzigd? Bekijk de actuele spaarrente in Rabo Online Bankieren of de Rabo Bankieren App. Wil je in de toekomst een seintje als er iets verandert aan je spaarrente? Meld je dan aan voor het Bericht Rentewijziging.

Wijziging spaarrente online bekijken

De spaarrente van dit moment vind je in Rabo Online Bankieren of de Rabo Bankieren App. Volg de onderstaande stappen: 

  1. Log hieronder in via de oranje knop ‘Bekijk rente’. 
  2. Je komt op de pagina ‘Mijn overzicht’. 
  3. Kies de spaarrekening waarvan je het rentepercentage wilt weten. 
  4. Klik/tik op de naam van de spaarrekening bovenin je scherm. 
  5. Je ziet nu de details van jouw rekening. Hier vind je het huidige rentepercentage.
Bekijk de rente

Persoonlijk bericht als de spaarrente wijzigt

Bankier je online bij de Rabobank? Dan krijg je bij een rentewijziging automatisch bericht in je ‘Berichten’ in Rabo Online Bankieren of de Rabo Bankieren App. 

Bankier je niet online? Meld je dan aan voor het Bericht Rentewijziging. Je ontvangt dan een e-mail als de rente op je spaarrekening wijzigt. 

  1. Kies hieronder de oranje knop ‘Meld je aan’. 
  2. Vul het online formulier in en kies ‘Aanmelden’. 

Ingevuld? Vanaf nu krijg je bij iedere rentewijziging een e-mail van ons.

Meld je aan

Veelgestelde vragen

Waarom wijzigt mijn spaarrente?

Spaarrente kun je zien als een vergoeding die banken jou betalen zodat zij je spaargeld kunnen gebruiken. Bijvoorbeeld om investeringen te doen of hypotheken te verstrekken. 

De waarde van geld op de financiële markt kan stijgen of dalen als vraag en aanbod verandert. Op dit moment is er veel geld op de markt. Daarom is de spaarrente laag. Wanneer de spaarrente weer hoger wordt, is niet te voorspellen. Dat hangt af van de ontwikkelingen op de markt. Dit is bij alle banken hetzelfde.

Wanneer wordt mijn spaarrente uitbetaald?

In de meeste gevallen betalen we je de rente die je hebt opgebouwd jaarlijks in januari Heb je een Rabo Deposito? Dan heb je aan het begin van je deposito-afspraak zelf een keuze gemaakt wanneer je je de rente ontvangt. 

Je ontvangt de rente op je spaarrekening of op de rekening die je hiervoor hebt opgegeven. Wil je deze rekening wijzigen? Dat kan op ieder moment tijdens de looptijd van je spaarrekening.

Persoonlijke voorkeuren spaarrekening instellen

Service en Contact