Spaargeld of een groot bedrag over

Mogelijkheden voor uw spaargeld

U heeft meer spaargeld dan nodig is voor uw financiële buffer. Dan kunt u het natuurlijk uitgeven, als dat uw doel is. Maar wellicht wilt u uw geld juist laten groeien, of gebruiken als aanvulling op uw inkomen of pensioen. De Rabobank heeft verschillende mogelijkheden voor uw spaargeld.

Sparen op meerdere spaarrekeningen

Als u uw geld wilt laten groeien, kunt u dit op meerdere spaarrekeningen zetten. Bijvoorbeeld op een rekening Rabo PeriodeSparen. Bij deze rekening kondigt u een geldopname 30 of 90 dagen van tevoren aan. Hierdoor ontvangt u een hogere rente dan op een spaarrekening waarbij u direct bij uw spaargeld kunt. Daarnaast is het verstandig om een dagelijks opneembare rekening aan te houden voor onverwachte uitgaven.

Meer lezen over sparen op meerdere spaarrekeningen

Uw pensioen aanvullen

Als u met pensioen gaat, wilt u natuurlijk voldoende inkomen houden om de dingen te blijven doen die u leuk vindt. U kunt uw spaargeld gebruiken om uw pensioen aan te vullen. Dat kan met een vrij opneembare spaarrekening, maar ook met een vaste spaarrekening.

Meer lezen over sparen voor uw pensioen

Beleggen

U kunt een deel van uw spaargeld beleggen. Met beleggen heeft u kans op een hoger rendement dan u nu over uw spaargeld krijgt. Bedenk van tevoren goed wat beleggen u kan opleveren en wat de risico’s zijn. Bij de Rabobank vindt u diverse beleggingsvormen.

Meer lezen over sparen combineren met beleggen

Extra aflossen op uw hypotheek

Aflossen op uw hypotheek kan financieel aantrekkelijker voor u zijn dan sparen. U krijgt lagere maandlasten en een kleinere hypotheekschuld. Elk jaar kunt u een deel van uw hypotheek boetevrij aflossen.

Meer lezen over extra aflossen op uw hypotheek

Voordat u een keuze maakt

Heeft u een Persoonlijke Lening of Doorlopend Krediet? Dan is het vaak verstandig om deze lening eerst af te lossen. Ook als u rood staat op uw betaalrekening, doet u er meestal goed aan om uw saldo eerst aan te vullen. U betaalt hier vaak een hogere rente voor dan u op uw spaarrekening ontvangt.

Meer lezen over uw lening aflossen

Meer over sparen

Sparen voor uw kind

Sparen voor uw kleinkind

Contact

Rabobank