Met Rabo DoelSparen bepaal je zelf in welk tempo je spaart om jouw doel te bereiken. Je krijgt een vaste rente per inleg en je spaartegoed staat vast. Zo kun je je doelbedrag bij elkaar sparen voor het moment dat je het nodig hebt.

Kies een looptijd van 6 tot en met 20 jaarOntvang een vaste rente per inleg tot 0,30% (rentewijzigingen voorbehouden)Open direct via Rabo Online Bankieren
Direct openen

Nog geen klant? Open eerst een betaalrekening.

Rabo DoelSparen

De belangrijkste kenmerken van Rabo DoelSparen

Meer rente

Over iedere inleg krijg je een eigen, vaste rente. Kijk onder Spaarrente welke rente bij welke looptijd hoort.

Inleggen en opnemen

Je bepaalt zelf hoeveel en wanneer je inlegt in Rabo DoelSparen. Tijdens de looptijd is geld opnemen mogelijk. Hier betaal je kosten voor.

Nederlandse Depositogarantie

Geld op deze rekening wordt automatisch beschermd door de Nederlandse Depositogarantie. Van 1 cent tot € 100.000 per persoon per bank.

Spaarrente

Bij Rabo DoelSparen krijg je over iedere inleg een eigen rente, afhankelijk je looptijd. Wil je gedurende de gekozen looptijd vaker inleggen op je rekening Rabo DoelSparen? In onderstaande video leggen we je in 6 stappen uit hoe de vaste rente werkt en hoe de middelrente wordt berekend.

Meer over de spaarrente van Rabo DoelSparen

Over iedere inleg krijg je een eigen, vaste rente tot en met de einddatum van de inlegperiode. Elk jaar in januari ontvang je de rente op je rekening Rabo DoelSparen. Je kunt ervoor kiezen dat deze rente wordt bijgeschreven op je Rabo DoelSparen rekening of andere (spaar)rekening. Wij beschouwen dit dan als een inleg, waarover je weer een eigen, vaste rente krijgt. Bij iedere inleg krijg je van ons bericht over het rentepercentage dat hierbij hoort.

Op dit moment kun je bij het openen kiezen uit een looptijd van 6 tot en met 20 jaar.

LooptijdRentepercentage
< 1 jaar0,01%*
1 tot 2 jaar0,01%*
2 tot 3 jaar0,01%*
3 tot 4 jaar0,01%*
4 tot 5 jaar0,01%*
5 tot 6 jaar0,01%*
6 tot 7 jaar0,01%*
7 tot 8 jaar0,01%*
8 tot 9 jaar0,01%*
9 tot 10 jaar0,01%*
10 tot 11 jaar0,05%*
11 tot 12 jaar0,05%*
12 tot 13 jaar0,10%*
13 tot 14 jaar0,15%*
14 tot 15 jaar0,20%*
15 tot 16 jaar0,25%*
16 tot 17 jaar0,25%*
17 tot 18 jaar0,25%*
18 tot 19 jaar0,30%*
19 tot 20 jaar0,30%*
20 tot 21 jaar0,30%*

Deze vaste rentetarieven gelden vanaf 15 januari 2021. De vaste rente voor iedere inleg wordt bepaald aan de hand van de looptijd tussen de inlegdatum en de einddatum. Het rentepercentage over iedere inleg is vast vanaf de inlegdatum tot en met de afgesproken einddatum.

Als het tegoed Rabo DoelSparen na de einddatum op de rekening blijft staan, vergoeden wij vanaf de einddatum een variabele rente van 0,01%.*

*Rentewijzigingen voorbehouden

Rentegarantie

Stort je binnen drie weken na het aanvragen een bedrag op je Rabo DoelSparen rekening? Dan geldt voor die storting het rentepercentage dat op het moment van aanvragen geldt. Is de rente voor dezelfde looptijd hoger op het moment van storten? Dan geldt voor die storting dat hogere rentepercentage. Voor stortingen na drie weken geldt het rentepercentage zoals hierboven aangegeven.

Overige kenmerken

Je kunt Rabo DoelSparen ook openen als en/of rekening, dus samen met bijvoorbeeld je partner.Vanaf acht weken voor het einde van de looptijd kun je via online bankieren aangeven wat er met je spaargeld mag gebeuren. Zet je het nog eens (gedeeltelijk) vast of wil je het liever opnemen?Ben je er nog niet uit of ben je vergeten om je keuze door te geven? Geen zorgen. Het geld blijft op je Rabo DoelSparen rekening staan. Je ontvangt vanaf dat moment een variabele rente over je tegoed.

Sparen voor mijn kind met Rabo DoelSparen

Rabo DoelSparen openen voor je kind? Dat kan op je eigen naam of op de naam van je kind. We hebben de verschillen op een rijtje gezet zodat je hier een onderbouwde keuze in kunt maken.

Lees meer over sparen voor je kind Lees meer over sparen op naam van je kind of op je eigen naam

Kosten van deze spaarrekening

Voor Rabo DoelSparen zelf betaal je geen kosten. Wil je Rabo DoelSparen online openen? Dan heb je een betaalpakket van de Rabobank nodig. Hieraan zijn kosten verbonden.

Geld opnemen

Zodra je geld opneemt voor het einde van de looptijd betaal je hiervoor kosten. Deze kosten kunnen hoger zijn dan het bedrag dat je aan rente hebt opgebouwd. Meer informatie hierover vind je in de productvoorwaarden.

Belasting

Het tegoed op je Rabo DoelSparen is een vermogen in box 3. Je kunt te maken krijgen met belasting over je vermogen. Staat deze spaarrekening op naam van een minderjarig kind, dan wordt het tegoed gezien als vermogen van minimaal één van de ouders.

Klaar om te starten met Rabo DoelSparen?

Open spaarrekening

Nog geen klant? Meer over klant worden.