Rabo PeriodeSparen

Met Rabo PeriodeSparen spaar je online op het moment dat het jou uitkomt. Omdat je een geldopname 30 of 90 dagen van te voren aankondigt, kunnen wij je een hogere rente geven dan op een gewone spaarrekening.

  • Ontvang 0,08% of 0,13% rente (rentewijzigingen voorbehouden)
  • Er is geen minimale inleg
  • Open kosteloos binnen 2 minuten via de Rabo Bankieren App of Rabo Online Bankieren

Nog geen klant? Open eerst een betaalrekening.

Maak kans op € 2.500

Open een spaarrekening en maak kans op € 2.500

Tijdelijke actie: Als je t/m 31 januari 2019 Rabo PeriodeSparen bij ons opent, maak je automatisch kans op € 2.500. Een spaarrekening openen bij de Rabobank is nu dus extra interessant.

Lees meer over deze actie

Rabo PeriodeSparen

De belangrijkste kenmerken Rabo PeriodeSparen

Kies je periode

Op het moment dat je Rabo PeriodeSparen opent, kies je voor een aankondigingstermijn van 30 of 90 dagen. Dit is het aantal dagen dat je minimaal vooruit moet plannen als je spaargeld naar je betaalrekening wilt overboeken.

Hogere rente

Je geld staat een aantal dagen vast en daar staat een hogere (variabele) rente tegenover dan op een normale spaarrekening. De actuele rentestanden zie je bovenaan deze pagina.

Depositogarantiestelsel

Door het depositogarantiestelsel is je spaargeld bij de Rabobank van € 0 tot en met € 100.000 gedekt. Dit geldt per bank en per rekeninghouder.

Spaarrente

Hieronder vind je alle informatie over de spaarrente van Rabo PeriodeSparen.

Meer over de spaarrente van Rabo PeriodeSparen

Je krijgt over het geld op je Rabo PeriodeSparen rekening een variabele rente. Omdat je het geld pas na 30 of 90 dagen kunt opnemen, is de rente hoger dan op een normale spaarrekening.

SpaarrekeningRente*
Rabo PeriodeSparen 300,08%
Rabo PeriodeSparen 900,13%

*Rentewijzigingen voorbehouden.

Wat is het verschil met een deposito?

Het verschil met een deposito is dat je geld met Rabo PeriodeSparen niet vaststaat. Op het moment dat je spaargeld wilt opnemen, regel je dit door minimaal 30 of 90 dagen van tevoren een Overboeking klaar te zetten in de BankierenApp of Rabo Online bankieren. Een ander verschil met een deposito is dat je bij Rabo PeriodeSparen geld kunt inleggen wanneer jij dat wilt. Daarom is Rabo PeriodeSparen een interessante oplossing als je het geld langere tijd kunt missen, maar flexibel wilt zijn als het gaat om inleggen en opnemen.

Gemakkelijk automatisch sparen

Met automatisch sparen zet jij je geld gemakkelijk opzij. Een slimme oplossing om te sparen voor je spaardoel zonder dat je ernaar om hoeft te kijken. Klinkt goed toch? Automatisch sparen kan je gelijk instellen bij het openen van een Rabo PeriodeSparen spaarrekening.

Stel nu automatisch sparen in

Kosten van Rabo PeriodeSparen

Voor Rabo PeriodeSparen betaal je geen kosten. Je hebt wel een betaalpakket van de Rabobank nodig. Hieraan zijn kosten verbonden. 

Belasting

Het tegoed op je Rabo PeriodeSparen is een vermogen in box 3. Je kunt te maken krijgen met belasting over je vermogen.

Voorwaarden van Rabo PeriodeSparen

Lees voordat je kiest voor Rabo PeriodeSparen de voorwaarden goed door. Zo kom je niet voor verrassingen te staan.

Klaar om te starten met Rabo PeriodeSparen?

Nog geen klant? Meer over klant worden.