Rabo RegenboogRekening

Rabo RegenboogRekening

De toekomst van je kind is belangrijk voor je. Begin daarom nu alvast met sparen en help jouw kind financieel op weg. Zo worden de grootste plannen van jouw kind straks werkelijkheid. Studeren, een rijbewijs of bijdragen aan een eigen huis. Met de Rabo RegenboogRekening zet jij alvast de eerste stappen naar een veelbelovende toekomst door geld apart te zetten.

Rabo RegenboogRekening

Gratis te openenVrij opneembaarOnline aanvragen binnen 5 minutenKies een leuk welkomstcadeauSparen voor de toekomst van je kindVariabele rente tot 0,10%*
*Rentewijzigingen voorbehouden
Direct online openen

Wat is een Rabo RegenboogRekening?

De Rabo RegenboogRekening is voor jouw kind de eerste stap naar een succesvolle financiële toekomst. Als ouder open je deze gratis spaarrekening die meegroeit met jouw kind. Je beheert de spaarrekening gemakkelijk via de Rabo App en Online Bankieren. Ook is het mogelijk om direct een tweede ouder te koppelen aan deze spaarrekening, mits deze ouder ook bij Rabobank bankiert. De Rabo RegenboogRekening kan gemakkelijk online worden geopend of via de Rabo App. Iedereen mag en kan geld storten op de Rabo RegenboogRekening. Dus ook opa, oma, oom of tante.

Meer over sparen voor je kleinkind

PinPin Spaarpot

Welk welkomstcadeau kies jij?

Om te vieren dat je een Rabo RegenboogRekening opent, ontvang je een leuk welkomstcadeau. Je hebt zelf de keuze om een welkomstcadeau te kiezen. Bijvoorbeeld een PinPin knuffel, bioscoopbon of spaarpot? of toch liever iets anders? Maak je keuze voor een cadeau wanneer je een spaarrekening opent.

Automatisch een vast bedrag sparen

Om te bouwen aan een mooi spaarpotje, is het mogelijk om periodiek een bedrag te sparen voor jouw kind. Dit is mogelijk wanneer je zelf een betaalrekening hebt bij de Rabobank. Je kiest zelf wanneer het spaarbedrag wordt overgemaakt naar de Rabo RegenboogRekening en hoeveel. Dit regel je eenvoudig via Online Bankieren of de Rabo App.

Hoeveel spaar jij voor je kind?

Omdat je het beste voor je kind wilt is het natuurlijk verstandig om zoveel mogelijk te sparen. Maar hoeveel geld moet je opzij zetten? Het kan lastig zijn om te bepalen wat voldoende is. We helpen je graag om de juiste keuze te maken als het aankomt op sparen. De eerste inleg op de spaarrekening van een kind is gemiddeld €1.000,-. Maandelijks wordt er voor jongere kinderen gemiddeld een inleg tussen de €25 en €60 gedaan. Wil je weten op welk bedrag jij uitkomt? Met de Rabo KidsSpaarWijzer reken je makkelijk uit hoe en hoeveel je wilt sparen voor jouw kind.

Rabo KidsSpaarwijzer

Volwassen na 18e verjaardag

De Rabo RegenboogRekening groeit mee met je kind. Vanaf het 18e levensjaar komt de spaarrekening namelijk automatisch op de naam van je kind te staan. Ook wordt de spaarrekening omgezet naar een Rabo DirectPakket. Je kind hoeft dus niet over te stappen naar een andere rekening, wel zo makkelijk! Je kind is nu volwassen en mag zelf beslissingen nemen. Daarom heb je als ouder vanaf dit moment geen toegang meer tot de spaarrekening van je kind. Het is natuurlijk ook mogelijk om het spaargeld van je kind op een andere spaarrekening te zetten. Zo bepaal je dan zelf wanneer dit geld vrijkomt.

FAQ: meest gestelde vragen over de Rabo RegenboogRekening

Hoe open ik een Rabo RegenboogRekening?

Een Rabo RegenboogRekening open je op verschillende manieren. Zo is het mogelijk om de spaarrekening gemakkelijk te openen via Online Bankieren. Ook is de Rabo RegenboogRekening te openen via de Rabo App.

Direct online openen
Moet ik zelf Rabobank klant zijn om een Rabo RegenboogRekening te openen?

Je moet inderdaad zelf een spaar of betaalrekening hebben bij Rabobank om een Rabo RegenboogRekening te openen. Zo kun je de spaarrekening voor je kind gemakkelijk beheren via de Rabo App of Online Bankieren.

Hoe beheer ik de Rabo RegenboogRekening van mijn kind?

Een overzicht van het tegoed, de stortingen en de opnames is voor de ouder(s) via Online Bankieren of de Rabo App beschikbaar. De afschriften van een spaarrekening zijn tot maximaal acht jaar online beschikbaar. Als ouder kun je ook een papieren rekeningafschrift aanvragen via jouw Rabobank. Als er een opname of storting is geweest sinds het laatste rekeningafschrift stuurt de bank één keer per kwartaal een rekeningafschrift naar het adres van de ouder(s). Je kunt je hiervoor ook afmelden. De opgebouwde rente staat op het rekeningafschrift en in Rabo Online Bankieren.

Hoe stort ik spaargeld en neem ik spaargeld op van de Rabo RegenboogRekening?

Als wettelijk vertegenwoordiger kun je het tegoed online of via de Rabo App opnemen of aanvullen. Voor online opnames heb je een betaalrekening van de Rabobank met Rabo Online Bankieren of Rabo App nodig. Iedereen kan geld storten op de Rabo RegenboogRekening. Contant geld storten via een stortautomaat bij de bank is ook mogelijk. Dit kan tot medio 2020.

Heeft de Rabo RegenboogRekening variabele spaarrente?

De rente over het tegoed op de Rabo RegenboogRekening is variabel en kan op ieder moment wijzigen.

Heeft de Rabo RegenboogRekening een minimuminleg?

Deze spaarrekening heeft geen minimum inleg en het openen van een spaarrekening is kosteloos. De eerste inleg kies je zelf. Je opent de Rabo RegenboogRekening op naam van je kind.

Staat de Rabo RegenboogRekening op naam van mijn kind?

Deze spaarrekening heeft geen minimum inleg en het openen van een spaarrekening is kosteloos. De eerste inleg kies je zelf. Je opent de Rabo RegenboogRekening op naam van je kind.

Wat is de belasting over het spaargeld van mijn kind?

Het tegoed van een Rabo RegenboogRekening is een bezitting in box 3. Is de rekeninghouder jonger dan 18 jaar? Dan rekent de Belastingdienst het tegoed toe aan (tenminste één van) de ouders.

Lees meer over belasting en box 3

Wat is een depositogarantiestelsel?

Het depositogarantiestelsel zorgt ervoor dat het geld op een rekening beschermd wordt wanneer de Rabobank niet meer aan haar verplichtingen kan voldoen. De Rabo RegenboogRekening valt ook onder het depositogarantiestelsel en dekt een maximum bedrag van €100.000 per rekeninghouder.

Lees meer over belasting en box 3

Kenmerken
Eenvoudig online of via de app openen door de wettelijk vertegenwoordigerOpnemen en storten kan op ieder moment en is kosteloosTot de 18e verjaardag van je kind kan alleen een wettelijk vertegenwoordiger tegoed opnemenOp de 18e verjaardag beschikt je kind over het geldJe kunt automatisch een bedrag per maand sparenOpen je de eerste spaarrekening voor jouw minderjarige kind, dan krijgt jouw kind een welkomstcadeau.

Spaargeld storten en opnemen

Als wettelijk vertegenwoordiger kun je het tegoed online of via de Rabofoon opnemen. Voor online opnames heb je een betaalrekening van de Rabobank met Rabo Online Bankieren of Rabo App nodig. Iedereen kan en mag geld storten op de Rabo RegenboogRekening. Contant geld storten via een stortautomaat bij de bank is ook mogelijk.

Inzicht in de spaarrekening

Een overzicht van het tegoed, de stortingen en de opnames is voor de ouder(s) online of via de Rabofoon beschikbaar. De betalingen van je spaarrekening zijn tot maximaal acht jaar online beschikbaar. Als ouder kun je ook een papieren rekeningafschrift aanvragen via jouw Rabobank. Als er een opname of storting is geweest sinds het laatste rekeningafschrift stuurt de bank één keer per kwartaal een rekeningafschrift naar het adres van de ouder(s). Je kunt je hiervoor ook afmelden. De opgebouwde rente staat op het rekeningafschrift en in Rabo Internetbankieren.

Variabele spaarrente

De rente over het tegoed op de Rabo RegenboogRekening is variabel en kan op ieder moment wijzigen.

Automatisch een vast bedrag sparen

Als je een Rabo betaalrekening hebt, kun je periodiek een vast bedrag sparen voor jouw kind. Je kiest zelf wanneer het spaarbedrag wordt overgemaakt naar de Rabo RegenboogRekening. Dit regel je eenvoudig online of in de app.

Rente

De rente van de Rabo RegenboogRekening is variabel. Dit betekent dat de rente ieder moment kan wijzigen. De rente is afhankelijk van de hoogte van het spaartegoed. Wij berekenen de rente op basis van drie saldoschijven. Is het spaartegoed bijvoorbeeld € 120.000, dan geldt over het deel van het saldo boven de € 100.000 het rentepercentage dat hoort bij de tweede saldoschijf. Is het spaartegoed groter dan € 1 miljoen dan geldt over het saldodeel boven de € 1 miljoen het rentepercentage dat hoort bij de derde saldoschijf. In onderstaand schema zie je de actuele rentepercentages per saldoschijf.

€ 0 tot € 100.000 0,10%
Boven € 100.000 t/m € 1 miljoen 0,01%
Boven € 1 miljoen-0,50%

Deze rentetarieven gelden vanaf 1 juli 2020.

Wij berekenen de rente ieder jaar tot en met 31 december. De boeking van de rente vindt elk jaar in januari plaats. Moet je ons rente betalen? Dan boeken wij dit van de spaarrekening af. De saldoschijven en rentepercentages zijn onder voorbehoud.

Kosten

Geen minimuminleg

Het openen van een rekening is kosteloos. De eerste inleg kies je zelf. Je opent de Rabo RegenboogRekening op naam van je kind.

Belasting over het spaargeld van je kind

Het tegoed van een Rabo RegenboogRekening is een bezitting in box 3. Is de rekeninghouder jonger dan 18 jaar? Dan rekent de Belastingdienst het tegoed toe aan (tenminste één van) de ouders.

Lees meer over belasting en box 3

Voorwaarden

Rabo RegenboogRekening openen

Een wettelijk vertegenwoordiger kan de Rabo RegenboogRekening openen als het kind jonger is dan 18 jaar. Dat kan eenvoudig en kosteloos online als je beschikt over een Rabo betaalrekening met Rabo Internetbankieren. Heb je dit niet? Neem dan contact op met jouw Rabobank om de mogelijkheden te bespreken.

Spaarrekening op naam van het kind

De spaarrekening wordt geopend op naam van je kind. De overeenkomst wordt altijd getekend door een wettelijk vertegenwoordiger (ouder of voogd). Ben je geen wettelijk vertegenwoordiger, neem dan contact op met jouw Rabobank om de mogelijkheden om een rekening aan te vragen te bespreken.

Depositogarantiestelsel

Binnen de gestelde grenzen valt het tegoed op de Rabo RegenboogRekening onder het depositogarantiestelsel van De Nederlandsche Bank. Dit betekent een maximumdekking van € 100.000 per rekeninghouder per bank.

Voorwaarden

Als je een spaarrekening afsluit, is het verstandig om jezelf vooraf goed te informeren. Bekijk de productkenmerken en voorwaarden van de Rabo RegenboogRekening.

Voorwaarden Rabo RegenboogRekening (PDF)