Rabo RegenboogRekening

Spaarrekening op naam van uw kind of kleinkind

 • 0,20% rente*
 • openen door wettelijk vertegenwoordiger
 • mogelijk voor kinderen t/m 15 jaar
 • kosteloos storten en opnemen
 • een leuk welkomstcadeau

* Rentewijzigingen voorbehouden.

Goede start voor uw kind of kleinkind

De Rabo RegenboogRekening is een leuke manier om te sparen voor de toekomst van uw kind of kleinkind. Bijvoorbeeld voor een studie, rijlessen of voor een financiële bijdrage zodat ze later zelfstandig kunnen wonen.

Spaarrekening op naam van het kind

De spaarrekening staat op naam van het kind en heeft één rekeninghouder. U kunt op deze spaarrekening sparen voor uw minderjarige kind of kleinkind. Het kind mag de spaarrekening niet zelfstandig gebruiken. Tot de 18e verjaardag kan alleen de ouder geld opnemen van de spaarrekening. 

Online een Rabo RegenboogRekening openen

Ouders kunnen een Rabo RegenboogRekening kosteloos online openen voor kinderen van 0 tot en met 15 jaar. 

Grootouders kunnen de rekening niet online openen voor hun kleinkind. Is de ouder of voogd al klant bij de Rabobank? Neem dan contact op met de Rabobank van de ouder of voogd. Bespreek uw mogelijkheden om een spaarrekening voor uw kleinkind aan te vragen.

Kenmerken

 • eenvoudig online openen door de wettelijk vertegenwoordiger
 • opnemen en storten kan op ieder moment en is kosteloos
 • tot de 18e verjaardag van uw (klein)kind kan alleen een wettelijk vertegenwoordiger tegoed opnemen
 • vanaf de 18e verjaardag kan uw (klein)kind zelf bepalen wat er met het spaartegoed gebeurt
 • u kunt automatisch een bedrag per maand sparen
 • Opent u de eerste spaarrekening voor uw minderjarige kind, dan krijgt uw kind een welkomstcadeau. U kunt dit cadeau ophalen bij uw Rabobank. Geef bij de balie aan dat u de rekening online heeft geopend.

Spaargeld storten en opnemen

Als wettelijk vertegenwoordiger kunt u het tegoed via de Rabofoon of online opnemen. Voor online opnames heeft u een betaalrekening van de Rabobank met Rabo Internetbankieren nodig.
Geld storten op de Rabo RegenboogRekening kan daarnaast ook met papieren overschrijvingsformulieren of contant bij de geldstortautomaat van uw Rabobank. Iedereen kan en mag geld storten op de Rabo RegenboogRekening.

Inzicht in de spaarrekening

Een overzicht van het tegoed, de stortingen en de opnames is voor de ouder(s) online of via de Rabofoon beschikbaar. De betalingen van uw spaarrekening zijn 15 maanden online beschikbaar.
Als ouder kunt u ook een papieren rekeningafschrift aanvragen via uw Rabobank. Als er een opname of storting is geweest sinds het laatste rekeningafschrift stuurt de bank één keer per kwartaal een rekeningafschrift naar het adres van de ouder(s). U kunt zich hiervoor ook weer afmelden. De opgebouwde rente staat op het rekeningafschrift en in Rabo Internetbankieren.

Vrij opnemen zonder kosten

Als wettelijk vertegenwoordiger kunt u het spaartegoed op de Rabo RegenboogRekening op ieder moment kosteloos opnemen.

Variabele spaarrente

De rente over het tegoed op de Rabo RegenboogRekening is variabel en kan op ieder moment wijzigen.

Automatisch een vast bedrag sparen

Als u een Rabo betaalrekening heeft, kunt u periodiek een vast bedrag sparen voor uw kind. U kiest zelf wanneer het spaarbedrag wordt overgemaakt naar de Rabo RegenboogRekening. Dit regelt u eenvoudig online of in de app.

Rente

Variabele rente

Uw (klein)kind ontvangt ieder jaar in januari de rente die hij of zij in het daaraan voorafgaande jaar heeft opgebouwd. De rente over het tegoed op de Rabo RegenboogRekening is variabel en kan op ieder moment wijzigen. Over het hele tegoed op de Rabo RegenboogRekening vergoeden wij een rente van 0,20%*.

* Rentewijzigingen voorbehouden. Deze rentetarieven gelden vanaf 23 maart 2017.

Kosten

Minimuminleg van € 10

Het openen van een rekening is kosteloos. De eerste inleg bedraagt minimaal € 10. U opent de Rabo RegenboogRekening op naam van uw kind.

Belasting over het spaargeld van uw kind

Het tegoed van een Rabo RegenboogRekening is een bezitting in box 3. Is de rekeninghouder jonger dan 18 jaar? Dan rekent de Belastingdienst het tegoed toe aan (tenminste één van) de ouders.

Lees meer over belasting en box 3

Voorwaarden

Rabo RegenboogRekening openen

Een wettelijk vertegenwoordiger kan de Rabo RegenboogRekening openen als het kind jonger is dan 16 jaar. Dat kan eenvoudig en kosteloos online als u beschikt over een Rabo betaalrekening met Rabo Internetbankieren. Heeft u geen Rabo betaalrekening met Rabo Internetbankieren? Neem dan contact op met uw Rabobank om de mogelijkheden te bespreken.

Spaarrekening op naam van het kind

De spaarrekening wordt geopend op naam van het kind. De overeenkomst wordt altijd getekend door een wettelijk vertegenwoordiger (ouder of voogd). Bent u geen wettelijk vertegenwoordiger, neem dan contact op met uw Rabobank om de mogelijkheden om een rekening aan te vragen te bespreken.

Depositogarantiestelsel

Binnen de gestelde grenzen valt het tegoed op de Rabo RegenboogRekening onder het depositogarantiestelsel van De Nederlandsche Bank. Dit betekent een maximumdekking van € 100.000 per rekeninghouder per bank.

Voorwaarden

Als u een spaarrekening afsluit, is het verstandig om uzelf vooraf goed te informeren. Bekijk de productkenmerken en voorwaarden van de Rabo RegenboogRekening.

Productkenmerken en voorwaarden Rabo RegenboogRekening

Contact

Rabobank