Sparen voor een rijbewijs

Wilt u uw kind straks zijn rijlessen cadeau doen? Als u op tijd begint met sparen, dan komt u een heel eind met een klein bedrag per maand. Een rijbewijs kost gemiddeld € 2.500. Daarom is het verstandig om al vroeg te beginnen met sparen.

Bereken uw spaarbedrag en/of looptijd

Het rijbewijs van uw kind lijkt misschien ver weg, maar een jaar wachten met sparen kan veel schelen. Is uw kind 14 jaar, dan spaart u met zo’n € 50 per maand in vier jaar het bedrag van ongeveer € 2.500 bij elkaar, uitgaande van een spaarrekening met een variabele rente van 1%. Wacht u nog een jaar, dan heeft u bij dezelfde rente al zo’n € 70 per maand nodig om uw doel te bereiken.

Bereken hier uw maandbedrag

Sparen op uw eigen naam of op naam van uw kind

Bedenk vooraf op welke spaarrekening u gaat sparen: op een spaarrekening op uw eigen naam of op de naam van uw kind. Staat de spaarrekening op naam van uw kind, dan kan uw zoon of dochter vanaf zijn of haar achttiende verjaardag zelfstandig over het bedrag op de rekening beschikken.

Meer lezen over sparen op uw eigen naam of op naam van uw kind

Verschillende spaarrekeningen

Er zijn verschillende spaarrekeningen waarmee u kunt sparen. Wilt u flexibel blijven, maar toch gericht sparen voor zo’n grote uitgave? Dan is Rabo PeriodeSparen een goede keuze.

Meer over sparen

Sparen voor uw kind

Sparen voor uw kleinkind

Spaartips

Contact

Rabobank