Ervaringen van andere ouders

Ervaringen van andere ouders

"Wij willen als ouders de regie houden over de spaarpotjes van onze kinderen"

Harry de Beijer, 37 jaar

Als de kinderen 18 jaar worden kunnen ze zelf over het spaargeld beschikken. Ze kunnen het dan zelfs in één keer helemaal opnemen. Mocht er wat wrijving zijn, dan kan dat ook mis gaan. Daarom hebben wij er voor gekozen om te sparen op de naam van mij en mijn vrouw.

"Ik vind het fijn als wij later de studieschuld van ons kind kunnen verlagen"

Dirk Smits, 35 jaar

We kijken hoeveel we kunnen missen om te sparen voor de kinderen. Nu splitsen we de kinderbijslag over de spaarrekeningen van de twee kinderen. Aangezien we het totale bedrag voor de studie nooit bij elkaar kunnen sparen, wordt het wel weer interessanter om naar beleggen te kijken. Ik wil dan eerst weten welke risico's ik loop. Ik vind beleggen nog steeds een beetje tricky.

"Geen idee wat studeren kost"

Maurice Vreke, 33 jaar

Studeren wordt duurder. Met welke kosten moet ik straks allemaal rekening houden? Studieboeken, collegegeld, op kamers gaan. Kan ik dit allemaal betalen of moeten mijn kinderen daarvoor gaan lenen? Ik heb momenteel  geen idee. Daar wil ik graag meer van weten. Fijn als de bank daar bij kan helpen.

"Ik schrok van de hoogte van de studiekosten"

Peter, 47 jaar

Ik heb momenteel  geen idee. Daar wil ik graag meer van weten. Fijn als de bank daar bij kan helpen.

"Ik spaar €50 per maand voor mijn kind. Meer kan ik niet missen"

Nicole, 35 jaar

Ik spaar vanaf de geboorte van mijn kind een bedrag van €50 per maand op een Rabo RegenboogRekening. Meer kan ik op dit moment niet missen. Het apart zetten van het geld zorgt ervoor dat ik het geld niet uitgeef aan andere dingen. Zo heb ik straks toch een mooi spaarpotje voor mijn kind.

"De KidsSpaarWijzer helpt je nadenken over waarvoor je spaart"

Arno & Monique

Wij hadden nooit goed nagedacht over het sparen voor onze kinderen. We wisten wel dat het slim was om te doen, maar hadden er nog niks voor geregeld. Op het moment dat we ons gingen verdiepen in de mogelijkheden, kwamen we terecht op de website van de Rabobank. Dit zette ons aan het denken. We hadden niet in de gaten dat studeren zo veel geld gaat kosten. We kiezen er nu voor om iedere maand €150 te sparen op Rabo PeriodeSparen90. We hopen hiermee voldoende bij elkaar te sparen om in ieder geval het collegegeld voor onze drie kinderen te kunnen betalen op het moment dat het zover is.

"Ik wil weten wat het beste rendement geeft op het geld dat ik nu kan missen"

Caroline, 26 jaar

Het liefste zou ik mijn kind zonder studieschuld willen laten studeren. Ik schrik wel van de enorme kosten. Als mijn kind later in staat is om zelf een deel van zijn studiekosten te betalen, moet ik nog steeds een behoorlijk spaarpotje opbouwen. De spaarrente is momenteel heel laag. Met alleen sparen ga ik nooit mijn doelbedrag halen. Ik overweeg nu om een gedeelte te gaan beleggen. Ik heb een afspraak gemaakt met mijn bank om dit verder te bespreken.

"Wij hebben gekozen voor een combinatie van sparen en beleggen"

Floris, 30 jaar

Wij kunnen nog ruim 15 jaar sparen voordat we geld nodig hebben voor de studie van onze kinderen. De spaarrente is momenteel heel laag, daarom hebben we ons verder verdiept in de mogelijkheid om sparen en beleggen te combineren. Bij het oriënteren op de mogelijkheden werden we door een adviseur van de Rabobank op Rabo Beheerd Beleggen Basis gewezen. Ook al vonden we het wel een beetje spannend om te gaan beleggen hebben we ervoor gekozen om het toch te gaan doen. Wij hebben er vertrouwen in dat het uiteindelijk beter voor ons uitpakt.

"Wij verwachten binnenkort ons eerste kindje. Hopelijk hebben we alles goed geregeld"

Yfke & Bart

Wij zijn superblij dat we over drie maanden ons eerste kindje krijgen. In de afgelopen periode hebben we veel dingen geregeld. Hopelijk zijn we niks vergeten. De tips op de website van de Rabobank hebben ons zeker geholpen. Het babykamertje is klaar en superleuk geworden. Ook alle babyspulletjes zijn gekocht. Gelukkig hebben we veel gekregen van familie en vrienden. Als we alles nieuw hadden moeten kopen, waren we veel meer geld kwijt geweest. We kunnen bijna niet wachten tot het zover is. Jammer dat we nu nog geen spaarrekening kunnen openen. Dat kan pas als ons kindje geboren is.

"Het is wel makkelijk elke maand een klein bedrag te sparen"

Wendy Nijhuis, 34 jaar

Wij vinden het makkelijk elke maand een klein bedrag te sparen. Dit doen we niet echt voor een doel. Mijn ouders hebben vroeger gespaard voor mijn studie. Wij hopen de studie van ons kind later ook te kunnen betalen. Als ik de hoogte van de bedragen zie is het bijna niet meer bij elkaar te sparen. Ik vind het leuk om te zien wat andere ouders bij Rabobank sparen. Dit geeft mij ook een beter beeld of ik veel of weinig spaar.