Cultuur

De Rabobank is al vele jaren als grote sponsor actief in de culturele sector. Het beleid is gericht op kunst, musea en klassieke muziek. Door samenwerking met verschillende partners willen wij cultuur toegankelijker maken voor iedereen.

Rabo Museumkidsweek

Het museum is dé plek voor magische ontdekking. Daarom introduceert de Rabobank samen met de Museumvereniging: de Rabo Museumkidsweek. Dit initiatief laat kinderen op een creatieve en inspirerende manier bezig zijn met kunst en hun fantasie. Nederlandse musea organiseren van 15 tot en met 30 oktober allerlei spannende activiteiten voor kinderen tot en met 12 jaar.

Lees meer op Museumkidsweek.nl

Jheronimus Bosch

Rabobank is trotse partner van Bosch Visions, de grootste tentoonstelling van kunstwerken van Jheronimus Bosch. In 2016 wordt het 500e sterfjaar van een van de grootste Nederlandse schilders herdacht met een toonaangevende tentoonstelling: 'Jheronimus Bosch - Visioenen van een genie'. Als hoofdsponsor draagt Rabobank financieel bij aan deze bijzondere tentoonstelling. Zo kunnen klanten en kunstliefhebbers genieten van een groot gedeelte van het wereldberoemde oeuvre van Jheronimus Bosch.

Filmpjes 'Bosch in a minute'

Jheronimus Bosch is al 500 jaar een bron van inspiratie. Voor andere kunstenaars, maar ook voor de mode-, muziek- en filmwereld. 'Bosch in a minute' laat zien hoe deze kunstenaar vandaag de dag nog altijd een aandeel in het werk van anderen heeft. Het vierde filmpje laat zien op welke manier Michael Jackson werd geïnspireerd door Bosch.

Bekijk het filmpje Bosch en Dior op Youtube.nl

Bekijk het filmpje Bosch en Star Wars op Youtube.nl

Bekijk het filmpje Bosch en Dali op Youtube.nl

Educatieprogramma

Wij dragen bij aan de ontwikkeling van een landelijk educatieprogramma, waarin Jheronimus Bosch en zijn thema's een centrale rol spelen. Kinderen duiken in de wereld van kunst en cultuur, zijn creatief en beleven de ontdekkingsreis door actief mee te doen. Het programma is samen met Albert Verlinde Entertainment ontwikkeld in opdracht van de Stichting Jheronimus Bosch 500. De kern ervan is de schoolmusical 'Ik zie ik zie wat jij niet ziet'. De musical vertelt het verhaal van hoofdpersoon Jeroen die met zijn 'levendige' fantasie figuren van Jheronimus Bosch tot leven laat komen.

Tentoonstelling

Van Jheronimus Bosch (circa 1450 - 1516) hebben ongeveer 44 schilderijen en tekeningen de tijd overleefd. Zijn werk is verspreid over verschillende landen en is te bezichtigen in wereldberoemde musea. Voor de tentoonstelling 'Visioenen van een genie' zal een groot deel van de werken terugkeren naar de plek waar het ooit allemaal begon: ’s-Hertogenbosch. Deze tentoonstelling in het Noordbrabants Museum loopt van 13 februari tot en met 8 mei in 2016.

Meer lezen over de tentoonstelling Jheronimus Bosch op Hetnoordbrabantsmuseum.nl

Meer lezen over Jheronimus Bosch 500 op Bosch500.nl

TivoliVredenburg

Het muziekpaleis TivoliVredenburg ligt pal naast het station Utrecht Centraal en wordt geroemd om zijn architectuur. Het programma van het muziekpaleis varieert van kinderconcerten tot klassiek en van popconcerten tot jazzimprovisaties.

Programma 2015-2016

TivoliVredenburg verwelkomt volgend seizoen opnieuw grote namen op haar podium. Voor iedere muziekliefhebber is er keus. Bijvoorbeeld uit internationale toporkesten, kwartetten en ensembles (waaronder de Nederlandse Bachvereniging), zangers en zangeressen, en jazzensembles. In totaal staan er bijna tweehonderd concerten op het programma.

Kijk op de website van TivoliVredenburg voor het programma

Rabo Open Stage

Vanuit het partnership tussen de Rabobank en TivoliVredenburg is Rabo Open Stage ontstaan. Deze plek, in de hal van TivoliVredenburg, geeft iedereen een podium. Zowel voor koren als instrumentalisten, dj’s, breakdancers, rockbands en kamermuziekensembles kan het dienen als opstapje naar professionele podia.