Wielrennen

De Rabobank is partner en hoofdsponsor van de Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie (KNWU). De KNWU faciliteert de talentontwikkeling voor de hele Nederlandse wielersport en zorgt ervoor dat wielertalent zich in Nederland in brede zin kan ontwikkelen. Onze steun aan de wielersport is niet alleen middels het partnership met de KNWU, maar ook voor recreatieve fietsers. Daarom zijn we vaak betrokken bij lokale fietsevenementen. Het partnership tussen KNWU en Rabobank is in 2012 tot en met 2016 verlengd.

Samen met de KNWU ondersteunen wij:

  • De damesprofploeg RaboLiv met kopvrouw Marianne Vos.
  • De opleidingsploeg Rabo Development Team.
  • Het veldrijden en de amateursport. Hieronder vallen jeugdopleiding, talentherkenning en sportieve fietsers. 
  • Recreatieve fietsers bij lokale fietsevenementen.

Meer lezen op KNWU.nl

Meer lezen op Raboliv.com

Dikke Banden Race

Dikke Banden Race maakt kinderen enthousiast voor de wielersport en is in veel Nederlandse dorpen en steden inmiddels een begrip. Gemiddeld worden er 175 wedstrijden per jaar gereden. De driehonderd winnaars van de plaatselijke wielerritten nemen het tegen elkaar op in de landelijke finale. De deelnemers zijn kinderen in de leeftijd van 8 tot en met 12 jaar. Ze mogen geen lid zijn van de wielerbond, anders zijn ze 'te goed'. Meedoen aan de Dikke Banden Race is voor de kinderen een laagdrempelige manier om – op de eigen fiets – te ervaren hoe leuk wielrennen is.

Logo Dikke banden race

TalentenKoers

TalentenKoers is een lespakket dat in samenwerking met de Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie is ontwikkeld. Het pakket laat eerstejaars scholieren van de middelbare school kennismaken met de wielersport. Het pakket bestaat uit twee lessen, een battle en een ondersteunende app voor zowel docenten als leerlingen.

Meer informatie over het pakket lezen op Talentenkoers.nl

Aangepast wielrennen

Het Fonds Gehandicaptensport heeft samen met de KNWU een wielerplan gemaakt om talenten in aangepast wielrennen een kans te geven. De Rabobank Foundation ondersteunt die plannen financieel. 

Talenten met onder meer een lichamelijke handicap worden klaargestoomd voor de Paralympische Spelen in Rio de Janeiro (2016). Het gaat om de disciplines handbiken, tandemwielrennen en wielrennen met een driewieler. Het wielerplan bestaat uit werven, stimuleren, herkennen en ontwikkelen van talenten. Ook gezamenlijk trainen met valide talentvolle sporters is een belangrijk onderdeel van het programma.