Liever even niet lezen maar luisteren? Dat kan. Ga lekker zitten en maak het je gemakkelijk. In onze videotheek vind je veel interessante en leuke video’s vol inspiratie. Ontdek waarom jij in de toekomst steeds meer geld nodig hebt en wat je hieraan kunt doen.

Reken Maar!

Reken Maar! Aflevering 1: Wat kost een huis?

Een huis kopen kan een verstandige beslissing zijn, want met een koopwoning kun je vermogen opbouwen. Maar wat kost een huis eigenlijk? En hoe pak je dit aan? Bekijk onze documentaire voor alle tips & tricks.

Meer over het kopen van een huis
Reken Maar! Aflevering 2: Wat kost pensioen?

We moeten allemaal steeds langer doorwerken. Daarnaast ontvang je straks mogelijk minder pensioen dan je had verwacht. Des te meer reden om nu al aan de slag te gaan en je pensioen aan te vullen. In deze aflevering van Reken Maar! onderzoeken Shelly en Sol wat een pensioen nou eigenlijk kost. 

Meer over pensioen
Reken Maar! Aflevering 3: Wat kost een studerend kind?

Of je nou een kind hebt of er in de toekomst een wil. Je wilt altijd het beste voor hem of haar. Een goede studie hoort hier vaak bij. Maar die zijn helaas niet gratis. Wat kost een studerend kind eigenlijk? Shelly en Sol zochten het voor je uit.

Lees meer
Reken Maar! Aflevering 4: Wat kost zorg?

De kosten voor zorg blijven stijgen volgens het CPB. Om de stijging behapbaar te houden, wordt door de overheid gesneden in zorgkosten. Hierdoor word je in de toekomst mogelijk meer aangewezen op jezelf. In deze aflevering onderzoeken Shelly en Sol wat zorg nou eigenlijk kost.

Lees meer
Reken Maar! Aflevering 5: Wat kost bij- omscholing?

De arbeidsmarkt is voortdurend in beweging. Hierdoor ben je niet meer zeker of je baan over een aantal jaar nog bestaat. Globalisering, robotisering en technologische ontwikkelingen vragen nieuwe kennis en vaardigheden van werknemers. In deze aflevering onderzoeken Shelly en Sol wat het kost om je te laten omscholen.

Meer over werk in de toekomst