Vijf tips wanneer je start met werken

Je hebt gesolliciteerd en je krijgt de baan: gefeliciteerd! Vanaf dit moment zijn er een aantal dingen die je moet doen. Je hebt bijvoorbeeld vast al eens gehoord dat je nooit akkoord moet gaan met het eerste salaris dat je aangeboden krijgt. Wanneer je starter bent op de arbeidsmarkt is het onderhandelen over je salaris niet heel makkelijk. Wij helpen je op weg, zodat jij straks het maximale uit je nieuwe baan haalt.

1. Normaal startsalaris en toeslagen

Zoek uit wat je als hbo’er of wo’er na je opleiding als startsalaris kunt vragen. Bedenk ook wat het minimum is waarmee je akkoord gaat. Als je huur- en zorgtoeslag ontvangt, is het bovendien verstandig om na te gaan bij welke grens je dat niet meer ontvangt. Dit is handig om te weten wanneer het bedrijf een bedrag voorstelt dat net onder de grens ligt, terwijl jij op een bedrag er net boven had gerekend. In sommige gevallen houd je onderaan de streep meer over als je akkoord gaat met het lagere bedrag.

2. Secundaire arbeidsvoorwaarden

Staar je niet blind op het bedrag dat op je loonstrook staat. Andere voorwaarden kunnen ook meewegen in een beslissing en kunnen zeker onderdeel uitmaken van de onderhandelingen. Krijg jij het wettelijke aantal vrije dagen of mag je meer vrije tijd opnemen? Is er een opleidingstraject binnen het bedrijf? Wat zijn de doorgroeimogelijkheden? Krijg je een laptop, smartphone of een auto van de zaak? Neem dit soort zaken zeker mee in je uiteindelijke beslissing.

3. Pensioen en reiskosten

Je salaris kan heel wat lijken, maar moet je (een gedeelte) van de reiskosten zelf betalen? En wordt er maandelijks wat afgedragen voor je pensioen? Zo niet, dan lijkt het loon meer dan dat het werkelijk is. Dat werkt ook omgekeerd: als je loon aan de lage kant is, maar je kunt je reiskosten declareren en je krijgt pensioen, dan valt het wel mee. Denk hierbij ook weer aan je secundaire arbeidsvoorwaarden en vakantiedagen. Je pensioen lijkt nu nog ver weg, maar toch is het goed om alvast op de hoogte te zijn van hoe dit voor jou geregeld is en of je pensioen straks dekkend is voor de manier waarop jij je oude dag wilt invullen.

Breng je toekomstige inkomen in kaart met de Rabo PensioenHulp

4. Denk er even over na

Je toekomstige manager of een hr-medewerker die jou heel standvastig een voorstel doet, kan intimiderend overkomen. Bedenk dat je niet meteen akkoord hoeft te gaan met het aanbod. Je bent al tot de salarisonderhandeling gekomen: dit bedrijf wilt jou graag in dienst nemen. Blijf dus rustig. Komen jullie er helemaal niet uit, vraag dan of je er over na mag denken. Dan heb jij de tijd om zonder tijdsdruk alles voor jezelf goed op een rij te zetten.

5. Geef je (nieuwe) inkomen door aan de Belastingdienst

Ontvang je toeslagen, zoals huur- of zorgtoeslag? Vergeet dan niet om je nieuwe inkomen door te geven aan de Belastingdienst. Zo kom je na afloop van een toeslagjaar niet voor verrassingen te staan. Wanneer je je inkomen niet doorgeeft, ziet de Belastingdienst jouw inkomen na afloop van een toeslagjaar. Je toeslag wordt voor dat jaar dan opnieuw berekend, wanneer je inkomen hoger is geweest dan is het mogelijk dat je een bedrag terug moet betalen.

Bekijk je toeslagen en geef je inkomen door op Belastingdienst.nl

Contact

Rabobank