Zin in een unieke uitdaging?

Als studente International Business Communication heb ik altijd al een passie voor het ontdekken van nieuwe landen en culturen gehad. Een reis naar Azië was er nog nooit van gekomen. Des te blijer was ik toen ik in januari hoorde dat ik deze zomer mocht gaan doorbrengen in Beijing en Shanghai met de Netherlands-Asia Honours Summer School (NAHSS).

Handige tips

Ik volg twee vakken aan de Peking University. Tussen en na de colleges is er tijd om te werken aan ons project. In een groep werk ik aan een vraagstuk voor het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. In China zijn sites zoals Google niet beschikbaar, dus regel in Nederland al een goede VPN-verbinding!
We bezochten verschillende bedrijven om de Aziatische bedrijfscultuur te ontdekken. Zo zijn we op bezoek geweest bij Bank of Beijing, waar we alle financiële mogelijkheden van WeChat pay zagen. China loopt voor op veel gebieden, zoals op dat van digitaal betalen. Ga je in China een bedrijf bezoeken? Vertrek op tijd! Een taxi regelen is namelijk lastig en de metro is heel druk.

Vrije tijd: genieten!

Er was voldoende tijd om de omgeving van Beijing te ontdekken. Hierbij is het ontzettend handig een paar woordjes Chinees te kennen. Veel Chinezen spreken namelijk geen woord Engels.
Mijn lijst met mooie ervaringen is ontzettend lang geworden. Zo heb ik een weekend gewandeld op de Chinese muur. Wat was het een voldaan gevoel om na een moeilijke klim in de zon te genieten van het prachtige uitzicht.
De wil om te genieten, geluk en veel dankbaarheid zijn gevoelens die elke dag weer overheersen als ik wakker word hier in China. De Chinese cultuur is compleet anders dan de Westerse en ik heb soms met open mond gekeken naar hoe dingen hier gaan. Zelf vind ik dit juist het mooie aan een buitenlandervaring en ik kan het iedereen aanraden om ook op zo’n manier de Aziatische cultuur te ontdekken. Een ding is zeker: als je je aanmeldt voor de NAHSS, ga je een fantastische zomer beleven en Azië ontdekken!

Iets voor jou?

Rabobank is partner van de Netherlands – Asia Honours Summer School. Kijk op www.nahss.nl voor meer informatie over dit unieke programma en de selectiecriteria. Tussen 1 december en 15 januari kun je je aanmelden.

Contact

Rabobank