Aanhangwagenverzekering

Met de aanhangwagenverzekering is je aanhangwagen, boot- of paardentrailer verzekerd tegen schade of verlies. Onderweg én in stalling. Bijvoorbeeld door brand, (poging tot) diefstal/inbraak, constructiefouten of schade door de lading van de aanhangwagen.

 • € 0 eigen risico bij schade en diefstal
 • ook voor je paardentrailer of boottrailer
 • eerste jaar het aankoopbedrag tot € 12.500 terug bij diefstal of total loss

Dit is een verzekering van Interpolis. Glashelder

Man en vrouw gebruiken de aanhangwagen om hun spullen te verhuizen

Wat is wel en niet verzekerd?

Bij schade of diefstal heb je geen eigen risico. Heb je schade, dan krijg je het eerste jaar de aanschafwaarde van je aanhangwagen vergoed (als de aanschafwaarde € 12.500 of lager was). Na één jaar, of bij een aanschafwaarde vanaf € 12.500, krijg je 110% van de dagwaarde. De dagwaarde is de waarde van je aanhangwagen vlak voordat de schade ontstond. Accessoires die vast aan je aanhangwagen zijn gemonteerd, zijn standaard verzekerd. Weten wat er nog meer verzekerd is? We hebben de belangrijkste dekkingen op een rijtje gezet.

Bekijk wat wel verzekerd is met de aanhangwagenverzekering

Hieronder vind je de belangrijkste dekkingen van de Interpolis Aanhangwagenverzekering.

Schade aan of verlies van je aanhangwagen door:

 • brand, ontploffing, zelfontbranding, kortsluiting, blikseminslag 
 • (poging tot) diefstal*, verduistering, inbraak of joyriding en beschadiging tijdens de periode dat de aanhangwagen is ontvreemd 
 • elke andere onzekere gebeurtenis 
 • eigen gebreken, constructie- of materiaalfouten 
 • de lading van de aanhangwagen (denk aan een schoppend paard)

* Bij diefstal ben je verzekerd als je aanhangwagen of trailer op het moment van diefstal was afgesloten met een goedgekeurd VbV-slot: een disselslot, wielklem of -slot.

Is je aanhangwagen losgekoppeld van de auto en is hij veilig tot stilstand gebracht buiten het verkeer? Dan ben je verzekerd voor aansprakelijkheid als je een aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren hebt. Als je aanhangwagen aan je auto is gekoppeld, ben je verzekerd voor aansprakelijkheid via de WA-verzekering van je auto.

Lees voor een compleet overzicht de voorwaarden.

Wat is niet verzekerd?

Dit is niet verzekerd:

 • het eigen gebrek zelf
 • de lading van de aanhangwagen

Lees voor een compleet overzicht de voorwaarden.

Lees hier de voorwaarden Lees meer over onze dienstverlening

De Rabobank bemiddelt in particuliere schadeverzekeringen van Interpolis. Dit betekent dat je via de Rabobank een verzekering van Interpolis kunt afsluiten. Wij leggen graag uit welke Interpolis verzekeringen je kunt afsluiten en waarvoor je bent verzekerd. We adviseren je niet over het afsluiten, wijzigen of opzeggen van je verzekeringen. Via de Rabobank kun je je verzekering wijzigen of inzien. Wil je schade melden? Dan kun je terecht bij Interpolis. Je leest meer hierover in onderstaand document.

Nog geen klant?

Ben je nog geen klant van de Rabobank maar wil je wel zo’n glasheldere verzekering van Interpolis? Lees hier hoe je klant wordt.

Stel regelt hun verzekeringen op een donkere avond

Alles in één Avond

Ken je dat goede gevoel dat je alles op orde hebt? Zou het niet mooi zijn als je je ook zo zou voelen over je verzekeringen? Met de Alles in één Polis van Interpolis voeg je je schadeverzekeringen samen en profiteer je ook nog eens van pakketkorting. Begin vanavond nog.

 • je pakketkorting kan oplopen tot 12%
 • eenvoudig overstappen met de overstapservice van Interpolis
 • je schadeverzekeringen in één overzicht met de Rabo Bankieren App

Ben jij al klaar voor je volgende rit?

Bereken je premie. Daarna kun je gelijk online je aanhangwagenverzekering afsluiten.

Zelf regelen & contact

Zelf regelen Contact Chat