Aanhangwagenverzekering

Met de Interpolis Aanhangwagenverzekering is je aanhanger verzekerd tegen schade of verlies. Onderweg én in de stalling. Ook voor je paardentrailer of boottrailer.

€ 0 eigen risico bij schade en diefstalaccessoires standaard meeverzekerd, bijvoorbeeld een afdekzeil of steunpoot. eerste jaar aankoopbedrag terug bij diefstal of total loss (tot € 12.500)
Log in en bereken premie Bekijk wat je verzekert

Dit is een verzekering van Interpolis. Glashelder

Man en vrouw gebruiken de aanhangwagen om hun spullen te verhuizen

Wat is wel en niet verzekerd met de aanhangwagenverzekering

Met de Interpolis Aanhangwagenverzekering is je aanhangwagen, boot- of paardentrailer verzekerd tegen schade of verlies. Onderweg én in de stalling. Bijvoorbeeld door brand, (poging tot) diefstal/inbraak, constructiefouten of schade door de lading van de aanhangwagen.

Log in en bereken je premie
Bekijk wat is verzekerd met de aanhangwagenverzekering

Hieronder vind je de belangrijkste dekkingen van de Interpolis Aanhangwagenverzekering.

Schade aan of verlies van je aanhangwagen door:

brand, ontploffing, zelfontbranding, kortsluiting, blikseminslag (poging tot) diefstal*, verduistering, inbraak of joyriding en beschadiging tijdens de periode dat de aanhangwagen is ontvreemd elke andere onzekere gebeurtenis eigen gebreken, constructie- of materiaalfouten schade door de lading van de aanhangwagen (denk aan een schoppend paard)

* Bij diefstal ben je verzekerd als je aanhangwagen of trailer op het moment van diefstal was afgesloten met een goedgekeurd VbV-slot: een disselslot, wielklem of -slot.

Is je aanhangwagen losgekoppeld van de auto en is hij veilig tot stilstand gebracht buiten het verkeer? Dan ben je verzekerd voor aansprakelijkheid als je een aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren hebt. Als je aanhangwagen aan je auto is gekoppeld, ben je verzekerd voor aansprakelijkheid via de WA-verzekering van je auto.

Lees voor een compleet overzicht de voorwaarden.

Wat is niet verzekerd?

Dit is niet verzekerd:

Als je de aanhangwagen zakelijk gebruikt, bijvoorbeeld verhuurt.Door een gebrek aan de aanhangwagen veroorzaak je schade. De gevolgschade is gedekt, het gebrek aan de aanhangwagen zelf niet.De lading van je aanhangwagen is niet verzekerd. Schade aan je aanhanger door de lading wel. Bijvoorbeeld doordat de lading is gaan schuiven, of door een schoppend paard.

Lees voor een compleet overzicht de voorwaarden.

Schade aan anderen verzekerd via aansprakelijkheids- of autoverzekering
Veroorzaakt je aanhanger schade aan anderen terwijl deze is gekoppeld aan je auto? Dan is dit verzekerd met WA-dekking van je autoverzekering.Is je aanhangwagen niet gekoppeld? En veroorzaak je schade aan anderen? Dan is dit verzekerd als je een aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren hebt. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren bij het handmatig verplaatsen van de aanhangwagen.
Eerste jaar aankoopbedrag terug bij diefstal of total loss

Tot 1 jaar na aanschaf krijg je het aankoopbedrag terug voor aanhangwagens met een maximale aanschafwaarde van €12.500. Ook als het ‘een tweedehands’ is. Kostte de aanhanger meer dan € 12.500? Dan krijg je tot 1 jaar na aanschaf de dagwaarde + 10 % terug.
Heb je de aanhangwagen langer dan 1 jaar geleden aangeschaft? Dan krijg je de dagwaarde vergoed.
De dagwaarde is de waarde van de aanhangwagen vlak vóór de schade ontstond.

Lees hier de voorwaarden

Informatiedocument

Bekijk de Informatiedocument op verzekeringskaarten.nl voor een kort overzicht van de verzekering.

Informatiedocument Aanhangwagenverzekering

Lees meer over onze dienstverlening

De Rabobank bemiddelt in particuliere schadeverzekeringen van Interpolis. Dit betekent dat je via de Rabobank een verzekering van Interpolis kunt afsluiten. Wij leggen graag uit welke Interpolis verzekeringen je kunt afsluiten en waarvoor je bent verzekerd. We adviseren je niet over je verzekeringen. Via de Rabobank kun je je verzekering afsluiten, inzien, wijzigen en opzeggen. Wil je schade melden? Dan kun je terecht bij Interpolis.

Dienstverlening schade- en zorgverzekeringen (PDF)

Nog geen klant?

Ben je nog geen klant van de Rabobank maar wil je wel zo’n glasheldere verzekering van Interpolis?Lees hier hoe je klant wordt.

Ben jij al klaar voor je volgende rit?

Bereken je premie. Daarna kun je gelijk online je aanhangwagenverzekering afsluiten.

Bereken je premie