Dekking aansprakelijkheidsverzekering (AVP)

Met de aansprakelijkheidsverzekering van Interpolis voorkom je financiële zorgen als je wettelijk aansprakelijk bent voor schade die jij, jouw kinderen of huisdieren per ongeluk veroorzaken.

nu een jaar lang 10% korting op je premie€ 0 eigen risicoschade door huisdieren en kinderen meeverzekerd

* Met de dagwaarde bedoelen we het bedrag dat nodig is om een gelijkwaardige zaak aan te schaffen. De dagwaarde wordt altijd bepaald door Interpolis.

Met een aansprakelijkheidsverzekering ben je verzekerd voor schade of letsel die je per ongeluk veroorzaakt bij een ander. Bijvoorbeeld als je rode wijn over de bank laat vallen bij vrienden, als jouw hond de tuin van de buren heeft vernield of als jouw kind per ongeluk een tablet van iemand anders laat vallen.

Hoewel de aansprakelijkheidsverzekering niet verplicht is (in tegenstelling tot bijvoorbeeld de autoverzekering), sluit bijna iedereen deze verzekering af. Hiermee voorkom je kosten die soms hoog kunnen oplopen.

Nu een jaar lang 10% korting op je premie

Nu een jaar lang 10% korting op je premie

Zorg jij goed voor je huis en je spullen? Met de verzekeringen van Interpolis verzeker je niet alleen schade aan je eigen huis en spullen maar ook schade aan personen en aan spullen van anderen.

Via de Rabo App kun je 24/7 je verzekeringen afsluiten en aanpassen. Bovendien heb je in de app in één oogopslag het overzicht van al je verzekeringen.

Sluit je een nieuwe inboedelverzekering en/of aansprakelijkheidsverzekering af? Dan krijg je nu een jaar lang 10% korting op de premie van je inboedel- en/of aansprakelijkheidsverzekering. Deze korting geldt ook als je het adres van deze verzekering(en) wijzigt vanwege een verhuizing. De actie geldt van 3 mei tot en met 31 augustus 2021. Wil je meer weten? Bekijk dan de actievoorwaarden voor alle details.

Bekijk de Inboedelverzekering Bekijk de Aansprakelijkheidsverzekering
Lees de actievoorwaarden (PDF)

Wat dekt de Aansprakelijkheidsverzekering van Interpolis?

Dit is verzekerd:

Letsel- en materiële schade die je toebrengt aan personen of aan spullen van anderen. Jouw partner en/of kind(eren) verzeker je eenvoudig mee; inwonende en/of voltijd studerende kinderen. Je betaalt voor maximaal 3 personen.

Hieronder vind je de belangrijkste dekkingen. Ga voor een compleet overzicht naar 'Verzekerd' en 'Niet verzekerd' in de Bijzondere voorwaarden.

Schade door je huisdier, logés, oppas of ander huispersoneel. Bijvoorbeeld: werkster, tuinman of mantelzorger.Schade door je huis, schuur of schutting (bijvoorbeeld door vallende dakpannen).Schade aan de (gehuurde) vakantiewoning van een ander. Ook brand- en waterschade.Schade tijdens een vakantiebaan en stage van kinderen of vrijwilligerswerk.Schade tijdens een vriendendienst of logeren en oppassen bij vrienden, familie of kennissen.Schade aan zaken die je gebruikt, leent of verzorgt.Schade tijdens sport en spel, behalve voor schade aan een medespeler of medesporter.Schade die je veroorzaakt met jouw elektrische fiets of e-bike (zonder kenteken).Schade door drones tot 25 kilogram.

Welke extra kosten zijn naast de schade verzekerd?

Kosten van een rechtszaak tegen één van de verzekerde.Borg die een overheid vraagt bij schade in het buitenland.Kosten waarvoor je wordt veroordeeld door een rechter.

 

Dit is niet verzekerd:

Hieronder vind je de belangrijkste uitsluitingen. Ga voor een compleet overzicht naar 'Verzekerd' en 'Niet verzekerd' in de Bijzondere voorwaarden.

Schade tijdens het uitoefenen van een beroep (ook als je een eigen bedrijf hebt).Schade aan gehuurde zaken.Schade die opzettelijk is veroorzaakt.Schade of letsel binnen het gezin.Schade veroorzaakt met een auto of ander voertuig.

Geen eigen risico

Met de Aansprakelijkheidsverzekering van Interpolis ben je wereldwijd verzekerd tot € 2.500.000 bij letselschade en materiële schade die je toebrengt aan anderen. Je betaalt bij Interpolis nooit een eigen risico bij schade.

Sommige aansprakelijkheidsverzekeringen hebben een eigen risico. Dat is een maximaal bedrag dat je bij schade zelf moet betalen. Alleen als het schadebedrag hoger is dan jouw eigen risico, vergoedt de verzekeraar de rest.

De Consumentenbond adviseert om een aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten zonder eigen risico. Met de Interpolis Aansprakelijkheidsverzekering heb je € 0 eigen risico. Je betaalt dan dus zelf niks voor schade die verzekerd is.

Bekijk de meest gestelde vragen over de aansprakelijkheidsverzekering of sluit direct af via de Rabobank Bankieren App.

Bereken je premie

Lees meer over de Interpolis Aansprakelijkheidsverzekering