Veelgestelde vragen aansprakelijkheidsverzekering

Per ongeluk schade veroorzaakt aan een telefoon, laptop of iPad van iemand anders? Of is er door jouw toedoen letselschade aangericht? Met de Interpolis Aansprakelijkheidsverzekering ben je verzekerd wanneer je wettelijk aansprakelijk bent. Wereldwijd. Daarnaast betaal je geen eigen risico.

Ontdek de voordelen van de Interpolis Aansprakelijkheidsverzekering

Wat wel en niet is verzekerd bij schade?

Wat is een aansprakelijkheidsverzekering?

De Interpolis Aansprakelijkheidsverzekering zorgt ervoor dat je als particulier bent verzekerd voor schade die jij, je partner of je kind per ongeluk toebrengt aan anderen en waar jij wettelijk aansprakelijk voor bent. Bijvoorbeeld: aan huizen, auto’s, laptops en dieren van een ander.

Ook letselschade aan anderen is verzekerd als je hier wettelijk aansprakelijk voor bent. Bijvoorbeeld schade door verwonding of overlijden.

Ik voel me verantwoordelijk. Waarom betaalt Interpolis de schade niet?

Aansprakelijkheid is in de wet geregeld voor iedereen. Als je schade meldt, zoekt Interpolis eerst voor je uit of jij als particulier aansprakelijk bent. Ben je niet aansprakelijk, dan is er geen dekking en betaalt Interpolis niet uit. Interpolis helpt je wel met de afhandeling van de schade en overlegt hiervoor met de tegenpartij. Wel zo handig!

Ben je wettelijk aansprakelijk voor de schade? Wanneer de schade onder de dekking valt dan wordt alles vergoed en zorgt Interpolis voor een snelle afwikkeling. Je hoeft zelf dus niets voor te schieten.

Schade tijdens een vriendendienst, tijdens sport en spel en tijdens logeren of oppassen bij vrienden, familie of kennissen vallen ook onder de Interpolis Aansprakelijkheidsverzekering.

Welk bedrag vergoedt Interpolis bij schade?

Het verzekerde bedrag is maximaal € 2.500.000 per gebeurtenis. Dit bedrag vind je terug op jouw verzekeringsbewijs of op het online polis-overzicht.

Welk bedrag betaalt Interpolis bij schade aan een ander?

Als je wettelijk aansprakelijk bent, dan betaalt Interpolis de herstelkosten of (als de schade niet hersteld kan worden) de dagwaarde. Dat is het bedrag dat de spullen net voordat de schade ontstond waard was. Dus niet het bedrag dat de ander ooit heeft betaald voor deze spullen. De schade is altijd verzekerd tot een bedrag van maximaal € 2.500.000 per gebeurtenis.

Heb ik een eigen risico bij een aansprakelijkheidsverzekering?

Nee, je hebt bij een Interpolis Aansprakelijkheidsverzekering geen eigen risico.

Wie is verzekerd op de aansprakelijkheidsverzekering?

Is schade veroorzaakt bij een ander door mijn partner of kind verzekerd?

Je partner en/of kind zijn meeverzekerd als je de juiste gezinssituatie op je polis hebt staan. Je kunt kiezen uit een één, twee- of meerspersoonshuishouden. Je kunt het aantal personen in jouw huishouden op ieder moment wijzigen. Met een huishouden worden de volgende situaties bedoeld:

Alle gezinsleden met wie je samenwoont in hetzelfde huis. Je kinderen die vanwege hun studie op kamers wonen én voltijd studeren. Jouw kinderen die bij een ex-partner wonen en regelmatig bij je zijn, tenzij deze al via de ex-partner verzekerd zijn bij Interpolis. Je kind of partner die in een verzorgings- of verpleeghuis woont. Je telt alleen het aantal gezinsleden dat je wilt verzekeren op de AVP verzekering. De namen hoef je niet door te geven. Je betaalt de premie voor maximaal drie personen.

Gaat er iemand uit jouw huishouden samenwonen? Je kunt het aantal personen in het huishouden op ieder moment online wijzigen. Geef een verandering van samenstelling altijd binnen veertien dagen door.

Is schade veroorzaakt bij een ander door mijn huisdier verzekerd?

Ja, schade en/of letsel aan een ander die veroorzaakt wordt door honden, katten, paarden, geiten en schapen is verzekerd. Het moet wel gaan om huisdieren die je hobbymatig en als particulier houdt, niet bij het bedrijfsmatig houden van honden of koeien.

Let op: past er iemand anders op jouw huisdier en maakt jouw dier schade? Bij schade door een eigen gedraging/energie van het dier is de eigenaar aansprakelijk. Ontstaat de schade doordat het dier een commando krijgt, dan is de begeleider die het commando geeft, aansprakelijk.

Ik heb schade aan (zaken van) mijn partner/kinderen veroorzaakt. Is dit verzekerd?

De aansprakelijkheidsverzekering dekt geen schade veroorzaakt aan spullen van je partner of kinderen. Je partner en kinderen maken deel uit van hetzelfde huishouden. Deze schade is mogelijk wel verzekerd op de Interpolis Inboedelverzekering of BuitendeDeur verzekering.

Schade die je toebrengt aan jouw partner of kinderen zelf is wel verzekerd. Denk aan een verwonding, invalide raken of overlijden. Dit geldt alleen als je de schade niet op een andere manier vergoed wordt, bijvoorbeeld door een andere verzekering zoals de zorg- of ongevallenverzekering.

Is schade aan een laptop, mobiel of tablet van mijn werkgever verzekerd?

Deze schade is niet verzekerd op de aansprakelijkheidsverzekering. Deze spullen zijn tenslotte niet van jou maar van jouw werkgever.

Wat is gedekt op de aansprakelijkheidsverzekering?

Is schade veroorzaakt met een auto verzekerd? Is schade veroorzaakt met/door mijn (elektrische) fiets verzekerd?

Ja, schade veroorzaakt met of door jouw fiets aan zaken van een ander of aan iemand anders is verzekerd op jouw Interpolis Aansprakelijkheidsverzekering. Dit geldt ook voor fietsen met trapondersteuning zoals de e-bike tot 25 km/uur.

Voor fietsen met een kentekenverplichting (sneller >25 km/uur) verzeker je aansprakelijkheid met de Interpolis Scooterverzekering. Met deze verzekering heb je de verplichte WA-verzekering voor motorvoertuigen die geldt voor deze elektrische fietsen.

Is schade veroorzaakt met mijn drone verzekerd?

Ja, schade veroorzaakt door je drone aan een derde persoon of aan andermans spullen is verzekerd. Dit geldt alleen als de drone niet zwaarder is dan 25 kilo.

Schade of diefstal van de drone zelf opgelopen in huis valt onder de Interpolis Inboedelverzekering.

Overige veelgestelde vragen zijn:

Is schade aan iemand of andermans zaken tijdens sport en spel verzekerd?

Interpolis betaalt de schade als deze ontstaat bij iemand anders dan een medespeler of medesporter. Iedere sporter of deelnemer aan een spel neemt zelf het risico en dan is de schade voor eigen rekening.

Ben ik ook verzekerd voor schade die ik veroorzaak in het buitenland?

De aansprakelijkheidsverzekering biedt wereldwijde dekking als jij aansprakelijk bent voor de schade. Ook de schade aan een gehuurd vakantieverblijf in binnen-en buitenland is verzekerd. Denk aan brand- of waterschade of als je per ongeluk schade veroorzaakt.

Voorwaarde is wel dat je op een adres in Nederland staat ingeschreven en hier ook woont. Ga je voor langer dan één jaar naar het buitenland? Sluit dan een AVP af in het land waar je verblijft en zeg je huidige aansprakelijkheidsverzekering op.

Is schade toegebracht aan een ander tijdens mijn werk verzekerd?

Nee, je bent alleen verzekerd voor schade die je veroorzaakt als particulier en waarvoor je als particulier aansprakelijk bent. Dat betekent dat Interpolis niet betaalt voor schade die is veroorzaakt in verband met jouw beroep of bedrijf.

“Ik heb gelukkig nog maar weinig gebruik hoeven te maken van mijn verzekeringen. De keren dat het nodig was, werd het perfect afgehandeld."

- GH Rutgers (Dinxperlo)

Wil je meer weten over de aansprakelijkheidsverzekering van Interpolis?

Bekijk de dekking, voorwaarden en sluit eenvoudig af via de Rabobank.

Bekijk en sluit af

Lees meer over de dekking van de aansprakelijkheidsverzekering van Interpolis

Schade melden

Wil je een schade melden? Meestal wordt je schade met één telefoontje afgehandeld. 24 uur per dag, 7 dagen per week. Neem online of telefonisch contact met Interpolis op. Wel zo prettig.

Direct schade melden op Interpolis.nl