een gezin met aansprakelijkheidsverzekering

Aansprakelijkheidsverzekering

Breng je per ongeluk schade toe aan iemand anders of hun spullen en ben je wettelijk aansprakelijk? Met de Interpolis Aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren (AVP) ben je hiervoor goed verzekerd. Dit geldt voor schade die jij, je partner, je kind of je huisdier(en) veroorzaakt aan (spullen van) anderen.

€ 0 eigen risicoWereldwijd verzekerd tot € 2.500.000Schade door huisdieren en kinderen meeverzekerd

Dit is een verzekering van Interpolis. Glashelder

Bereken je premie Bekijk wat je verzekert

Al verzekerd via de Rabobank? Log in en bereken je premie met pakketkorting.

De aansprakelijkheidsverzekering van Interpolis

Stel, je gooit een kop koffie over iemand anders’ laptop of je kind laat een iPad vallen van de buurman. Nóg vervelender wordt het als je aansprakelijk bent voor letselschade bij iemand anders. Dan is de kans aanwezig dat je wettelijk aansprakelijk bent voor de schade. In dit soort situaties is het handig om als particulier een aansprakelijkheidsverzekering (AVP verzekering) te hebben. Sluit deze verzekering gemakkelijk af via Rabobank.

Let op! De aansprakelijkheidsverzekering is iets anders dan de verplichte WA-verzekering (wettelijke aansprakelijkheidsverzekering) voor de eigenaar van een motorrijtuig.

Lees hier de verschillen

Aansprakelijkheidsverzekering van Interpolis: wat is wel en niet verzekerd?

Met de Interpolis Aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren ben je verzekerd als je schade veroorzaakt aan spullen van anderen zoals een laptop of iPad en als je per ongeluk letsel aan iemand anders toebrengt. Zo voorkom je hoge kosten als je wettelijk aansprakelijk bent en kom je niet voor financiële verrassingen te staan.

Premie berekenen
Lees hier de voorwaarden

Bekijk het Informatiedocument op Verzekeringskaarten.nl

Lees meer over onze dienstverlening

De Rabobank bemiddelt in particuliere schadeverzekeringen van Interpolis. Dit betekent dat je via de Rabobank een verzekering van Interpolis kunt afsluiten. Wij leggen graag uit welke Interpolis verzekeringen je kunt afsluiten en waarvoor je bent verzekerd. We adviseren je niet over je verzekeringen. Via de Rabobank kun je je verzekering afsluiten, inzien, wijzigen en opzeggen. Wil je schade melden? Dan kun je terecht bij Interpolis.

Dienstverlening schade- en zorgverzekeringen (PDF)

Top 4 veelgestelde vragen bij aansprakelijkheidsverzekeringen

Wat is een aansprakelijkheidsverzekering?

De Interpolis Aansprakelijkheidsverzekering zorgt ervoor dat je als particulier bent verzekerd voor schade die jij, je partner of je kind per ongeluk toebrengt aan anderen en waar jij wettelijk aansprakelijk voor bent. Bijvoorbeeld: aan huizen, auto’s, laptops en dieren van een ander.

Ook letselschade aan anderen is verzekerd als je hier wettelijk aansprakelijk voor bent. Bijvoorbeeld schade door verwonding of overlijden.

Wat is het verschil tussen een aansprakelijkheidsverzekering (AVP) en WA-verzekering?

Met een aansprakelijkheidsverzekering (AVP verzekering) voor particulieren ben je verzekerd tegen schade die je aanricht bij anderen. Bijvoorbeeld aan een laptop, iPad of als je letsel aan iemand anders toebrengt. Een WA-verzekering is verplicht voor de eigenaar van een motorvoertuig, zoals een auto of motor, waarbij je verzekerd bent tegen bijvoorbeeld schade die je aanricht bij een ander.

Lees hier verder over de verschillen

Betaal ik een eigen risico bij een aansprakelijkheidsverzekering?

Nee, bij een Interpolis Aansprakelijkheidsverzekering heb je geen eigen risico.

Is een aansprakelijkheidsverzekering verplicht?

Nee, de aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren is niet verplicht om af te sluiten. Let wel op: de WA-verzekering voor de eigenaar van een motorvoertuig is wel wettelijk verplicht.

Nog geen klant?

Ben je nog geen klant van de Rabobank maar wil je wel zo’n glasheldere verzekering van Interpolis?Lees hier hoe je klant wordt.