Uw autoverzekering checken

Eenvoudig online bekijken en wijzigen

Check of uw autoverzekering nog past bij uw situatie

Schade aan uw auto is erg vervelend. In dat geval wilt u er zeker van zijn dat de kosten worden vergoed. Maar u wilt ook niet te veel betalen voor uw autoverzekering. Controleer daarom elk jaar of uw autoverzekering nog aansluit bij uw situatie.

Tips om uw autoverzekering up-to-date te houden:

Uw auto is ouder dan 10 jaar

Misschien weegt de waarde van een oudere auto niet op tegen de premie van de dekking WA + Volledig Casco (all-risk). Auto's die ouder zijn dan tien jaar, zijn dan ook vaak WA of soms WA + Beperkt Casco verzekerd.

Bekijk wat is verzekerd bij welke dekking

Uw auto wordt vaak gebruikt door gezinsleden

Degene die het meest in de verzekerde auto rijdt, noemen we de regelmatige bestuurder. Meestal is dit de verzekeringnemer, wiens naam op de polis staat, maar soms bijvoorbeeld de partner of een inwonend kind. Voor de verzekeraar is het belangrijk om te weten wie de regelmatige bestuurder is. Is dit iemand anders dan op de polis staat, dan kan dit problemen opleveren bij een schademelding.

Check daarom of dit nog steeds klopt.

U gaat met uw auto naar het buitenland

Gemiddeld krijgt elk jaar een kwart van de Nederlanders te maken met autopech. Dan is het fijn als u direct hulp krijgt en uw auto ter plekke wordt gerepareerd. Met Voertuighulp van Interpolis kunt u rekenen op pechhulp onderweg.

Wilt u alleen pechhulp op vakantie, kies dan voor Voertuighulp op Reis bij uw doorlopende reisverzekering.

Tip: kiest u voor Voertuighulp in binnenland, buitenland of op reis, dan zijn abonnementen of lidmaatschappen voor pechhulp in het buitenland vaak niet meer nodig. Controleer of u niet oververzekerd bent en voorkom dubbele kosten.

Lees meer over pechhulp in binnen-/buitenland en op reis

U heeft een tweede auto in het gezin

Heeft uw partner ook een auto met een eigen polis? Verzeker beide auto's op één Alles in één Polis en maak gebruik van de tweedegezinsautoregeling van Interpolis. Is uw bonus-maluskorting hoger dan die van uw partner, dan krijgt uw partner dezelfde korting. En andersom: heeft uw partner een hogere bonus-maluskorting, dan neemt u deze korting over. U krijgt dus allebei dezelfde korting (tot een maximum van bonus-malustrede 14).

Deze regeling geldt niet voor uw kind(eren) en niet als u of uw partner een negatief aantal schadevrije jaren heeft.

Meer over bonus-maluskorting

Aanvullende verzekering nodig

Soms is het verstandig om een aanvullende verzekering af te sluiten. Bijvoorbeeld als u geen premieverhoging wilt na schade, regelmatig anderen meeneemt of laat rijden in uw auto of graag verzekerd bent van juridische hulp bij een probleem in het verkeer.

U wilt na schade geen premieverhoging

Als u schade heeft, verliest u vaak een deel van uw opgebouwde no-claimkorting en kan uw premie fors oplopen. Met de Interpolis No-Claim Garantie® kunt u één schade per jaar claimen en houdt u gewoon uw korting. Ongeacht de hoogte van de schade-uitkering.

Als u uw verzekering opzegt, krijgt uw nieuwe verzekeraar - ook als u de No-Claim Garantie had - het aantal werkelijke schadevrije jaren te zien. Een schade heeft dus wel invloed op uw schadevrije jaren.

U neemt regelmatig anderen mee in uw auto

Neemt u regelmatig anderen mee in uw auto, zoals collega's, vriendjes van uw kinderen of uw eigen vrienden? Of leent u uw auto regelmatig uit? Dan kan verstandig zijn om te kiezen voor de aanvulling Schadeverzekering Inzittenden (SVI).

Daarmee verzekert u de geleden schade door een ongeval voor bestuurder en passagiers tot € 1.000.000. U krijgt bijvoorbeeld smartengeld, een vergoeding voor medische en/of zorgkosten en voor schade aan kleding en/of bagage. Ongeacht de vraag wie er schuld heeft (tenzij er sprake is van opzet).

Verzekerd voor juridische hulp bij verkeersconflicten

Voor juridische hulp bij verkeersconflicten sluit u Rechtsbijstandverzekering van Interpolis met de dekking Verkeer af. Daarmee bent u verzekerd voor juridische hulp bij een ongeval of een ander juridisch probleem in het verkeer.

Heeft u een autoverzekering met WA-dekking, dan is schade aan anderen verzekerd. Als iemand anders schade toebrengt aan uw auto, krijgt u met de Rechtsbijstandverzekering Verkeer juridische hulp bij het verhalen van schade op de tegenpartij. Ook krijgt u juridische hulp bij conflicten tijdens de aankoop, verkoop of het onderhoud van uw auto.

Bovendien bent u met de Rechtsbijstandverzekering Verkeer niet alleen verzekerd als automobilist, maar ook als voetganger, fietser en passagier van een trein, bus of vliegtuig.

Meer over de Rechtsbijstandverzekering van Interpolis

Contact

Rabobank

24/7 bereikbaar