Dekking autoverzekering kiezen

De verschillen op een rij

Als je een auto hebt, is een autoverzekering verplicht. Bij Interpolis kun je kiezen uit drie dekkingen. Met de WA-dekking (Wettelijke Aansprakelijkheid) ben je verzekerd voor schade aan anderen. Met een cascodekking verzeker je ook schade aan jouw auto. Om schade aan je auto te verzekeren, kies je dus voor WA + Beperkt Casco (ook WA+ genoemd) of WA + Volledig Casco (ook all-risk genoemd).

De dekking die past bij jouw auto

De verschillen op een rij

WA

 • verplicht voor iedere autobezitter
 • verzekerd tegen schade aan andere auto's, personen en spullen
 • meest gekozen bij auto ouder dan 10 jaar

WA + Beperkt Casco

 • uitgebreider dan WA
 • ook verzekerd tegen schade aan je auto, zoals ruit-, brand-, storm- of inbraakschade
 • meest gekozen bij auto van 6 t/m 10 jaar

WA + Volledig Casco (all-risk)

 • de meest uitgebreide dekking
 • ook verzekerd tegen schade door botsing, aanrijding, van de weg raken en vandalisme
 • meest gekozen bij auto jonger dan 6 jaar

Aanvullende dekkingen

Interpolis No-Claim Garantie®: na schade blijft je korting gelijk

Als je geen autoschade claimt bij Interpolis, bouw je schadevrije jaren op. Hoe meer schadevrije jaren, hoe hoger de korting op je premie. Dit is de no-claimkorting. Met de Interpolis No-Claim Garantie® bescherm je je no-claimkorting: je kunt één schade per verzekeringsjaar claimen bij Interpolis en tóch je no-claimkorting houden. Hoeveel de schade ook kost.

Lees meer over de No-Claim Garantie

Zelf kiezen welke schade onder No-Claim Garantie valt

De eerste schade die je meldt valt onder je No-Claim Garantie. Als je in hetzelfde jaar nog een schade hebt, mag je deze zelf betalen zodat je je korting alsnog behoudt. Achteraf kun je kiezen welke schade je zelf betaalt en welke onder de garantie valt. Ook als wij al betaald hebben. Je kunt dit wijzigen tot 1 jaar na onze laatste betaling.

Inzittendenverzekering: verzeker jezelf, je passagiers en de bagage

Jij en je passagiers zijn verzekerd voor de werkelijk geleden schade door een ongeluk.. Er hoeft geen sprake te zijn van blijvende invaliditeit of overlijden. Medische kosten, zorgkosten, misgelopen inkomsten, smartengeld en schade aan kleding en bagage worden vergoed.

Lees meer over de schadeverzekering inzittenden

Verzekerde schade na een ongeval

Met deze aanvullende verzekering zijn de inzittenden en hun spullen verzekerd na een ongeval met het motorvoertuig. Accessoires van het voertuig zijn niet verzekerd. Als jij of een inzittende gewond raakt, ben je verzekerd voor lichamelijke of geestelijke schade bij verwonding, ziekte of zelfs overlijden. Medische kosten, zorgkosten, misgelopen inkomsten, smartengeld en schade aan kleding en bagage worden vergoed.

Schadebedrag bij spullen

Wanneer je schade aan spullen hebt, krijg je maximaal € 5.000. Bij artikelen van minder dan 12 maanden oud krijg je het aankoopbedrag terug. Zijn de spullen ouder dan 12 maanden, dan krijg je het bedrag terug dat het artikel minder waard is geworden door het ongeval.

Schadebedrag bij personen

Bij letselschade aan jou of jouw inzittenden krijg je maximaal het verzekerde bedrag dat op het verzekeringsbewijs staat. Als jij of jouw inzittende geen veiligheidsgordel droeg, krijg je maximaal 75% vergoed. Wanneer je niet of minder kunt werken door het ongeval, krijg je maximaal 30% vergoed van het bedrag dat je had kunnen verdienen.

Rechtsbijstand Verkeer: juridische hulp bij het verhalen van de schade op de tegenpartij

Heb je alleen een WA-verzekering voor je auto? Dan is alleen schade die je toebrengt aan anderen verzekerd. Heeft iemand anders schade toegebracht aan jouw auto? Als je kiest voor de aanvullende dekking Rechtsbijstand Verkeer, krijg je juridische hulp bij het verhalen van de schade op de tegenpartij. Daarnaast krijg je hulp bij geschillen over de aankoop, verkoop of het onderhoud van jouw auto.

Lees meer over Rechtsbijstand Verkeer

Juridische hulp in veel situaties

Met Rechtsbijstand Verkeer kun je juridische hulp krijgen in de volgende situaties:

 • je hebt een ongeluk gehad en wilt dat iemand anders jouw schade betaalt 
 • je hebt een conflict met een BOVAG- of FOCWA-garage over onderhoud of reparatie van jouw voertuig 
 • je wilt je gestolen motorrijtuig terug 
 • je hebt een conflict omdat iemand beslag heeft gelegd op jouw voertuig 
 • je hebt een conflict omdat je rijbewijs ongeldig is verklaard of omdat je deze moest inleveren

Je bent niet verzekerd wanneer je verdacht wordt van een strafbaar feit.

Jouw voordelen

Gespecialiseerde jurist
De Stichting Achmea Rechtsbijstand (SAR) is de grootste rechtshulpverlener van Nederland. Bij elke situatie staat er dan ook een gespecialiseerd jurist van de SAR voor je klaar.

Persoonlijk adviseur
Jouw jurist is je persoonlijk adviseur. Samen kiezen jullie de oplossing die het beste past bij jouw specifieke situatie. Soms is dat een procedure, soms is bijvoorbeeld bemiddeling beter.

Juridische kosten onbeperkt verzekerd
Juridische hulp van SAR is onbeperkt verzekerd. Extra kosten, zoals proceskosten, worden vergoed tot € 50.000 per gebeurtenis.

Onderdeel van de Interpolis Rechtsbijstandverzekering

Rechtsbijstand Verkeer is los af te sluiten via de Interpolis Rechtsbijstandverzekering. Het is dus geen aanvullende dekking op de Autoverzekering. Dit heeft de volgende voordelen:

 • ook dekking als voetganger, fietser en passagier van een auto, bus, trein of vliegtuig
 • geen gevolgen voor je no-claim korting of schadevrije jaren 
 • 3% extra pakketkorting op de Interpolis Auto- én Rechtsbijstandverzekering. Want ze zijn allebei onderdeel van de Interpolis Alles in één Polis®

Lees meer over de rechtsbijstandverzekering

Ben jij al klaar voor je volgende autorit?

Bereken je premie. Daarna kun je gelijk online je autoverzekering afsluiten.

Bereken je premie