De meldcode van uw auto

Waar u uw meldcode kunt vinden en waarom u deze nodig heeft

Meldcode auto opzoeken

Uw meldcode vindt u op deel 1B van uw kentekenbewijs of op de voorkant van uw kentekencard. Heeft u al een autoverzekering, dan staat de meldcode van uw auto ook op uw polis (verzekeringsbewijs).

De meldcode staat gelijk aan de laatste vier cijfers van uw chassisnummer (of voertuigidentificatienummer). Dit is een code van 17 cijfers, die ook op uw kentekenbewijs staat. Vaak vindt u dit nummer ook onder de motorkap van uw auto of aan de binnenkant van een portier.

Waarom heb ik de meldcode nodig?

Gaat u een autoverzekering afsluiten, dan heeft u daarvoor altijd de meldcode van uw auto nodig. De verzekeraar heeft deze code - en ook uw kenteken - nodig om de autoverzekering door te geven aan de RDW (Rijksdienst voor het Wegverkeer). Zo kan de RDW controleren of uw auto is verzekerd. Dit is immers verplicht. Ook als u uw autoverzekering wilt opzeggen, heeft u uw meldcode nodig.

Wat als ik nog geen meldcode heb?

Misschien heeft u nog geen meldcode, maar wilt u weten hoeveel premie u ongeveer betaalt met een bepaalde auto. In dat geval kunt u gewoon een willekeurige code invullen. Pas op het moment dat u echt een autoverzekering gaat afsluiten, heeft u de juiste meldcode nodig.

Staat uw auto nog in de garage? Bel uw dealer dan en vraag naar de meldcode. Zodra u de meldcode heeft, kunt u uw auto verzekeren.

Interpolis Autoverzekering: premie berekenen of direct afsluiten

Met de Autoverzekering van Interpolis profiteert u onder andere van € 0 eigen risico en voordelen bij schade. Met de juiste meldcode kunt u de autoverzekering direct afsluiten.

Contact

Rabobank

24/7 bereikbaar