De meldcode van je auto

De meldcode van je auto vind je op deel 1B van je kentekenbewijs of op de voorkant van je kentekencard. Heb je al een autoverzekering, dan staat de meldcode van je auto ook op je polis (verzekeringsbewijs). De meldcode staat gelijk aan de laatste vier cijfers van het chassisnummer (of voertuigidentificatienummer). Dit is een code van 17 cijfers, die ook op het kentekenbewijs staat. Vaak vind je dit nummer ook onder de motorkap van de auto of aan de binnenkant van een portier.

Meldcode auto kentekenbewijs

Waarom heb ik de meldcode nodig?

Ga je een autoverzekering afsluiten, dan heb je daarvoor altijd de meldcode van de auto nodig. De verzekeraar heeft deze code - en ook het kenteken - nodig om de autoverzekering door te geven aan de RDW (Rijksdienst voor het Wegverkeer). Zo kan de RDW controleren of jouw auto verzekerd is. Dit is immers verplicht.

Wat als ik nog geen meldcode heb?

Misschien heb je nog geen meldcode, maar wil je weten hoeveel premie je ongeveer betaalt met een bepaalde auto. Op Rabobank kun je gewoon online je premie berekenen. Ook zonder meldcode. Pas op het moment dat je echt een autoverzekering gaat afsluiten, heb je de juiste meldcode nodig.

Staat je auto nog bij de garage? Bel dan de dealer en vraag naar de meldcode. Zodra je de meldcode hebt, kun je jouw auto verzekeren.

Interpolis Autoverzekering: premie berekenen of direct afsluiten

Met de autoverzekering van Interpolis profiteer je onder andere van € 0 eigen risico en voordelen bij schade. Met de juiste meldcode kun je de autoverzekering direct afsluiten..

Ben jij al klaar voor je volgende autorit?

Bereken je premie. Daarna kun je gelijk online je autoverzekering afsluiten.

Zelf regelen & contact

Zelf regelen Contact Chat