Autoverzekeringen vergelijken: 7 tips

Autoverzekeringen lijken misschien één pot nat. Toch zijn er belangrijke verschillen in de dekking.

Vooral als je naast de verplichte WA-verzekering, ook schade aan je eigen auto verzekert. Dit doe je met de Beperkt Casco of Volledig Casco dekking. De meeste auto’s jonger dan 12 jaar, hebben zo’n dekking.

Hieronder leggen we uit waarop je kunt letten als je autoverzekeringen vergelijkt. Zo voorkom je verrassingen op het moment dat je je verzekering écht nodig hebt.

8 tips om de juiste dekking te kiezen

1. Verzekerd tegen aanschaf- of dagwaarde

1.Vrije reparatiekeuze

Is jouw garage niet aangesloten bij je verzekeraar? Dan krijg je vaak niet de hele schade vergoed als je het daar laat repareren. Er geldt dan een extra eigen risico, óf je krijgt helemaal geen vergoeding. Kiezen voor je eigen garage is in zo’n geval niet slim voor je portemonnee.

Interpolis is de enige autoverzekeraar in Nederland die standaard 100% vergoed bij niet aangesloten herstelbedrijven. Er geldt geen éxtra eigen risico voor, zoals bij veel andere verzekeraars. Zo kun je echt zelf kiezen wie de reparatie doet.

2. Leeftijd van de auto

2. Vergoeding na diefstal en total loss

Stel: je auto wordt gestolen. Of je auto is niet meer te repareren na een ongeval. Bij sommige verzekeraars krijg je dan het bedrag vergoed dat de auto kort voor de schade waard was (de dagwaarde). Dat is vaak te weinig op dezelfde auto opnieuw te kunnen kopen.

Als je dat wel wilt, kies je voor een autoverzekering waarbij de aanschafwaarde wordt vergoed. Dan krijg je het hele bedrag dat je voor de auto hebt betaald. De regeling geldt van 1 tot 3 jaar na aanschaf.

Met de aanschafwaarderegeling van Interpolis krijg je standaard tot maar liefst 3 jaar na aanschaf het hele aankoopbedrag vergoed (tot € 50.000). Voor nieuwe én tweedehands auto’s. Ook als je hem kocht van een particulier.

3. Schade en eigen risico

3. Dezelfde no-claimkorting na schade

Voor ieder jaar dat je geen autoschade claimt, krijg je een schadevrij jaar. Hoe meer schadevrije jaren, hoe hoger de ‘no-claimkorting’ op je premie. Als je schade claimt, daalt je korting en stijgt je premie. Bij een beperkt aantal autoverzekeraars kun je een aanvullende dekking afsluiten waarmee je die korting beschermt.

Interpolis is een van de weinige verzekeraars met zo’n aanvullende dekking; de Interpolis No-Claim Garantie®. Hiermee kun je één schade per verzekeringsjaar claimen zonder dat je korting daalt.

4. Korting door schadevrije jaren

4.Verplicht eigen risico

Met een eigen risico betaal je bij schade een deel zelf. Bij sommige autoverzekeringen is dit verplicht. Bij andere kun je er zelf voor kiezen. Voordeel is dat je premie dan daalt.

Bij Interpolis is het eigen risico standaard € 0. Je kunt dit verhogen naar € 150 of € 300 eigen risico per schade. Je krijgt dan korting op je premie.

5. Kostbare auto-accessoires

5. Bespaar op pechhulp

Wist je dat je bij veel autoverzekeringen pechhulp kunt afsluiten als aanvullende dekking? Verzekeraars werken daarvoor samen met een netwerk van lokale autospecialisten. Zodat hulp altijd in de buurt is.

Bespaartip: Is je auto jonger dan 12 jaar? Dan is pechhulp van Interpolis vaak voordeliger dan ANWB Wegenwacht® Nederland Standaard. Of heb je via je dealer nog recht hebt op pechhulp? Dan is extra verzekeren misschien niet nodig.

6. Passagiers

6. Kostbare auto-accessoires verzekerd

Bij bijna alle autoverzekeraars zijn accessoires beperkt meeverzekerd tegen schade en diefstal.

Heb je een mooie fietsendrager, dakkoffer, dure geluidsinstallatie of bijzondere velgen? Dan kun je een extra bedrag bijverzekeren. Óf kiezen voor een verzekeraar die alle accessoires standaard meeverzekerd.

Interpolis is een van de weinige verzekeraars waar je accessoires standaard onbeperkt meeverzekerd zijn. Je betaalt er dus niets extra’s voor.

7. Hulpverlening na een ongeval in het buitenland

7. Goed geholpen bij een ongeval

Het belangrijkste van een autoverzekering is dat je bij een ongeval deskundig en vriendelijk wordt geholpen.

Interpolis staat bekend om de uitstekende schadeafhandeling, door klanten beoordeeld met een 8,8.

Goed om te weten: punt 1, 2, 4 en 6 zijn van toepassing op dekking WA + Beperkt Casco en WA + Volledig Casco (Allrisk). Daarmee verzeker – naast schade aan anderen – ook schade aan je eigen auto.

8. Klantervaringen bij schade

Interpolis Autoverzekering: iets voor jou?

Via de Rabobank sluit je hem eenvoudig af. Bijvoorbeeld via de Rabo App. Even bellen met je eigen Rabobank kan ook. En als je meerdere Interpolis verzekeringen hebt, krijg je pakketkorting tot wel 12%.

Direct premie berekenen

Eerst nog wat meer lezen

Ben jij al klaar voor je volgende autorit?

Bereken je premie. Daarna kun je gelijk online je autoverzekering afsluiten.

Bereken je premie