8 tips voor het kiezen van de juiste autoverzekering

Zo gaat u goed verzekerd de weg op

Op zoek naar de beste autoverzekering

Hoe weet u zeker dat u de beste autoverzekering kiest? Om verkeerde keuzes te voorkomen, geven we u 8 tips voor het kiezen van de autoverzekering die het beste past bij u en uw auto.

U kunt kiezen voor de goedkoopste autoverzekering, maar let er goed op of u dan wel goed bent verzekerd. Heeft u bijvoorbeeld schade, dan krijgt u misschien een kleiner bedrag terug dan u dacht. Of u heeft een eigen risico. Dan moet u eerst zelf een bedrag betalen bij schade.

8 tips om de juiste dekking te kiezen

1. Verzekerd tegen aanschaf- of dagwaarde

Bekijk wat u vergoed krijgt voor uw nieuwe of tweedehands auto: de aanschafwaarde of alleen de dagwaarde. De dagwaarde is het bedrag dat de auto kort voor de schade waard was. Wilt u bij total loss of diefstal een gelijkwaardige auto kunnen kopen? Dan kunt u uw auto het beste tegen de aanschafwaarde verzekeren.

2. Leeftijd van de auto

Let bij het kiezen van de dekking op de leeftijd van uw auto. Een autoverzekering met WA + Volledig Casco (all-risk) bijvoorbeeld heeft de meest uitgebreide dekking en is daarom vooral geschikt voor nieuwere auto's. De dekking WA is de goedkoopste en vooral geschikt voor oudere auto's.

WA (wettelijk verplicht) WA + Beperkt Casco WA + Volledig Casco (Allrisk)
meest geschikt voor auto's ouder dan 10 jaar meest geschikt voor auto's van 6 t/m 10 jaar meest geschikt voor auto's jonger dan 6 jaar

Lees meer over de dekkingen

3. Schade en eigen risico

Bij een aantal verzekeraars heeft u een eigen risico. Het eigen risico is dat deel van de schade dat voor uw eigen rekening is. Als de schade te verhalen is op de tegenpartij, is ook het eigen risico op de tegenpartij te verhalen. Gaat u de autoverzekering vergelijken, let er dan op of u een eigen risico heeft. Wilt u, in geval van schade, een gedeelte van de schade zelf betalen?

4. Korting door schadevrije jaren

Als u geen schade claimt bij uw verzekeraar, bouwt u schadevrije jaren op. Hoe hoger het aantal schadevrije jaren, hoe hoger de korting die u krijgt op de premie van uw autoverzekering. Als u wel een schade claimt, wordt in de meeste gevallen de korting op uw premie verlaagd. U gaat dan meer premie betalen. Soms kunt u zich voor het verlies van deze no-claimkorting verzekeren.

5. Kostbare auto-accessoires

Een WA-verzekering vergoedt bij diefstal geen auto-accessoires. De dekkingen WA + Beperkt Casco en WA + Volledig Casco vergoeden deze vaak tot een bepaald bedrag. Heeft u bijvoorbeeld een dure geluidsinstallatie in uw auto? Dan kunt u een extra bedrag bijverzekeren.

6. Passagiers

Wilt u zeker weten dat bij een ongeval de volledige schade aan u en uw passagiers wordt vergoed? Kies dan voor een aanvullende schadeverzekering voor inzittenden. Dan bent u bijvoorbeeld verzekerd tegen medische kosten, smartengeld en schade aan bagage. Wie de schuldige is, maakt niet uit.

7. Rijden in het buitenland

Gaat u weleens met uw auto naar het buitenland? Let er dan op in welke landen schade aan uw auto wordt vergoed. Check ook of u verzekerd bent voor vervangend vervoer.

Lees meer over pechhulp

8. Klantervaringen bij schade

De manier waarop uw schade wordt afgehandeld, is misschien wel het belangrijkste onderdeel van een autoverzekering. Dat is het moment dat het er toe doet. Neem daarom ervaringen van andere klanten mee in uw afweging. Zo weet u wat u kunt verwachten.

De Interpolis Autoverzekering

De uitgebreide Autoverzekering van Interpolis sluit u eenvoudig online af via de Rabobank. Aanvullend kunt u kiezen voor pechhulp in binnen- en/of buitenland. Autopech komt namelijk nooit goed uit.  

Voordelen van de Interpolis Autoverzekering:

  • € 0 eigen risico bij schade en diefstal
  • dagelijks opzegbaar: u zit nergens aan vast
  • al ruim 690.000 klanten gingen u voor

Deze autoschades zijn verzekerd

U leent uw auto weleens uit aan een bekende. Of een steentje spat tegen uw autoruit; een flinke ster is het gevolg. Bent u in dit soort situaties verzekerd?

De meest voorkomende autoschades op een rij

Veelgestelde vragen over de Interpolis Autoverzekering en autoschade

Contact

Rabobank

24/7 bereikbaar