img - brandveiligheid desktop

Rookmelders wettelijk verplicht: regel je brandveiligheid

Misschien heb je het al gehoord: vanaf 1 juli 2022 zijn rookmelders in Nederland overal verplicht. Sinds 2003 bestaat deze verplichting al voor nieuwbouwwoningen maar binnenkort geldt deze verplichting in iedere woning en op iedere verdieping. Waarom is dat, en wat betekent dat voor jou?

Waar rook is, is vuur

Elk jaar zijn tientallen woningbranden helaas fataal. Door bewuster om te gaan met brandveiligheid kan er veel ellende en schade voorkomen worden. Daarom heeft het Ministerie van Binnenlandse Zaken invulling gegeven aan het advies van brandweer, gemeenten, vastgoedeigenaren en de bouwende partijen om per 1 juli 2022 rookmelders voor alle woningen in Nederland verplicht te stellen door aanpassing van het bouwbesluit.

Illustratie van een vrouw met een brandend lampje bij haar hoofd

Tijdelijk € 15 korting op rookmelders

Op iedere verdieping moet vanaf 1 juli een werkende rookmelder hangen. Heb je nog geen of onvoldoende (werkende) rookmelders in huis? Geen nood: Als je via Rabobank verzekerd bent bij Interpolis krijg je tijdelijk eenmalig € 15 korting op rookmelders die je koopt via de Interpoliswinkel bij Coolblue. Deze actie geldt voor alle klanten met een Interpolis Alles in één Polis. Bekijk de actievoorwaarden op Interpolis.nl.

Vraag de korting aan op Interpolis.nl

Ook na 1-7-2022 blijf je gewoon verzekerd

Voldoe je na 1 juli 2022 niet aan de wettelijke rookmelderplicht en heb je schade? Als je een Interpolis Woonhuis- of Inboedelverzekering hebt, blijf je gewoon verzekerd tegen brandschade. Met een rookmelder kan echter veel ellende en schade worden voorkomen. Regel daarom nu je brandveiligheid.

Is er een verschil tussen koop en huurwoningen?

De wettelijke verplichting geldt voor zowel koop- als huurwoningen. De eigenaar van een woning (bij een huurwoning is dit de verhuurder) is verantwoordelijk voor de aanschaf en installatie van de rookmelders. Twijfel je als huurder aan de brandveiligheid van je huurwoning? Neem dan contact op met de verhuurder.

Verzeker je woning voor brandschade

Het is fijn als je brandschade kunt voorkomen. Maar een ongeluk zit in een klein hoekje. Met de Interpolis Woonhuisverzekering en Inboedelverzekering verzeker je je huis en spullen voor schade door water, brand inbraak of storm. Benieuwd welke andere verzekeringen bij jouw koop- of huurwoning passen, of welke je nog mist? Wij hebben de belangrijkste verzekeringen voor je op een rij gezet.

Bekijk de verzekeringen voor je huurwoning Bekijk de verzekeringen voor je koopwoning

Veelgestelde vragen

Waar kan ik terecht als ik vragen heb over de actie?

Dit is een actie van Interpolis.nl. Heb je een vraag over de € 15 korting op rookmelders? Neem dan contact op met Interpolis via 013-4622622 (bereikbaar op werkdagen van 8.30 tot 17.00 uur, lokaal tarief).

Ben ik nog verzekerd bij brand als ik geen (werkende) rookmelder heb geïnstalleerd?

 

Voldoe je na 1 juli 2022 niet aan de wettelijke rookmelderplicht en heb je schade? Als je een Interpolis Woonhuis- of Inboedelverzekering hebt, blijf je gewoon verzekerd tegen brandschade. Met een rookmelder kan veel ellende en schade worden voorkomen. Een rookmelder kan levens redden.

Op hoeveel rookmelders krijg ik de € 15 korting?

De korting geldt éénmalig per Alles in één Polis. Je krijgt dus maximaal € 15 korting ongeacht het aantal rookmelders dat je afneemt. Bekijk de actievoorwaarden op Interpolis.nl.