Uw reisverzekering checken

Eenvoudig online bekijken en wijzigen

Check of uw reisverzekering nog past bij uw situatie

Als u op vakantie gaat, wilt u alles goed geregeld hebben. Check daarom vóór vertrek of uw reisverzekering van Interpolis nog aansluit bij uw vakantieplannen en situatie.

Tips om goed verzekerd op reis te gaan

Binnen of buiten Europa

Met de Doorlopende Reisverzekering kunt u kiezen uit Europa- of Werelddekking. Gaat u bijvoorbeeld naar Amerika op vakantie en heeft u Europadekking, dan bent u niet verzekerd. En gaat u niet (meer) buiten Europa op vakantie en heeft u Werelddekking, dan bent u juist oververzekerd.

Meer over Europa- en Werelddekking

Duur van de reis

Met de Doorlopende Reisverzekering bent u standaard verzekerd voor reizen tot 60 dagen. Gaat u langer op reis, dan kunt u tegen extra premie de periode verlengen tot 180 of 366 dagen.

Gezinsleden meeverzekeren

Gaat u voor het eerst met uw pasgeboren kind op vakantie, schrijf hem of haar dan bij op uw Doorlopende Reisverzekering. Online is dat zo geregeld. Kinderen tot 5 jaar verzekert u zonder extra kosten mee. Uw kinderen zijn tot 18 jaar meeverzekerd op de Doorlopende Reisverzekering van Interpolis. Daarna kunnen ze zelf een reisverzekering afsluiten.

Tip: uw kind heeft een eigen paspoort of identiteitskaart nodig om te reizen. Vraag de benodigde reisdocumenten ruim op tijd aan.

Wintersport of duiken

Heeft u een Interpolis Doorlopende Reisverzekering en gaat u op wintersport- of duikvakantie, dan bent u standaard verzekerd tegen:

  • schade aan en diefstal van uw sportuitrusting
  • kosten als gevolg van een ongeval, zoals een gipsvlucht, op officieel geprepareerde pistes en buiten de officiële geprepareerde pistes onder professionele begeleiding
  • kosten voor uw skipas, materiaalhuur en niet gevolgde ski- en duiklessen als u hier vanwege een ongeval geen gebruik meer van kunt maken

Negatief reisadvies

Als u afreist naar een gebied waarvoor een negatief reisadvies (code oranje en rood) geldt, dan bent u niet verzekerd. Kijk voor actuele informatie op www.rijksoverheid.nl.

Aanvullende verzekering nodig

Soms is het verstandig om een aanvullende verzekering op uw reisverzekering af te sluiten. Bijvoorbeeld als u zekerheid wilt over de vergoeding van zorgkosten in het buitenland, met de auto of motor op vakantie gaat, op zakenreis gaat of vrijwilligerswerk gaat doen. En bij annulering van uw reis kunt u een financiële tegenvaller voorkomen.

Zorgkosten in het buitenland

U kunt op vakantie te maken krijgen met medische kosten. Of u hiervoor (volledig) verzekerd bent, is afhankelijk van uw zorgverzekering. Heeft u alleen een basisverzekering of dekt uw zorgverzekeraar niet alle kosten, overweeg dan de aanvulling 'geneeskundige kosten'. Dan bent u verzekerd voor spoedeisende zorg. Heeft u een zorgverzekering met aanvullende verzekering, dan worden medische kosten in het buitenland mogelijk vergoed.

Tip: heeft u de zorgverzekering Interpolis ZorgActief® met een aanvullende verzekering, dan is de aanvulling 'geneeskundige kosten' op de Interpolis Doorlopende Reisverzekering niet nodig.

Meer over het verzekeren van medische kosten in het buitenland

Met de auto of motor naar het buitenland

In het buitenland, waar de omstandigheden en verkeersregels vaak anders zijn, is de kans op schade aan uw auto of motor groter. Voor hulp na schade of pech in het buitenland bent u met uw autoverzekering vaak maar gedeeltelijk verzekerd. Check daarom voordat u met de auto of motor op vakantie gaat of het verstandig is om te kiezen voor de aanvullende dekking Automobilistenhulp op uw reisverzekering.

Meer over het verzekeren van hulp na autoschade en pech in het buitenland

Annulering, later vertrek of vroegtijdige terugkeer

Moet u noodgedwongen afzien van uw reis, vertrekt u later of moet u juist eerder terugkomen, dan is het wel zo prettig als u verzekerd bent tegen financiële schade. Met een annuleringsverzekering zijn uw geboekte reis- en huurovereenkomsten verzekerd. U kunt kiezen voor de Doorlopende of Kortlopende Annuleringsverzekering.

De Annuleringsverzekering is geldig als u deze binnen tien dagen na het boeken van uw reis afsluit. Ook als u de dekking van uw Doorlopende Annuleringsverzekering wilt wijzigen (bijvoorbeeld omdat u uw verzekerde reissom wilt verhogen), kunt u dit tot tien dagen na het boeken van uw reis regelen. Bent u vergeten om uw Doorlopende Annuleringsverzekering op tijd af te sluiten of te wijzigen, neem dan voor een oplossing contact op met uw Rabobank.

Bekijk de annuleringsverzekering

Zakenreis of vrijwilligerswerk

Standaard bent u met de Doorlopende Reisverzekering van Interpolis verzekerd voor privéreizen. Gaat u (gedeeltelijk) op zakenreis of vrijwilligerswerk doen in het buitenland, kies dan voor de aanvullende dekking 'zakenreizen'. Bij een reisverzekering met meerdere verzekerden regelt u dit alleen voor degene op wie deze situatie betrekking heeft. Neem hiervoor contact op met uw Rabobank.

Tip: neem een creditcard mee

Om een auto te huren, heeft u bijna altijd een creditcard nodig.
En ook voor het (last-minute) boeken van een hotel kan het goed van pas komen.

Contact

Rabobank