Het zijn rare tijden voor iedereen. Verzekeringen zijn waarschijnlijk ook niet het eerste waar je mee bezig bent. Toch kan er inmiddels veel veranderd zijn in je leven. Check daarom of je verzekeringen nog aansluiten op jouw situatie. Wij geven je wat tips. 

Ben je verzekerd bij Interpolis? Dan kun je deze schadeverzekeringen eenvoudig zelf bekijken en wijzigen in de Rabo app. Met een paar klikken ben je er al.

Mijn verzekeringen bekijken

Heeft Corona ook zo'n impact op jouw leven?

Misschien werk je inmiddels veel vanuit huis en minder vanuit kantoor. Zat de vakantie er dit jaar niet in, maar heb je bijvoorbeeld vakantiegeld uitgegeven aan nieuwe spullen of je inboedel veranderd? Kijk dan even na of je nog voor de juiste waarde verzekerd bent. Als je een inboedelverzekering van Interpolis hebt zijn nieuwe spullen standaard meeverzekerd.

Als je minder gebruik maakt van je auto kan het ook verstandig zijn om even naar de dekking van je autoverzekering te kijken. 

Zit je in een onzekere situatie als het om je baan gaat? Denk dan eens aan een rechtsbijstandverzekering. De Interpolis Rechtsbijstandverzekering met dekking ‘Werk & Inkomen’ kan je juridisch bijstaan bij conflicten over je werk, pensioen en een arbeidsovereenkomst. Houd hierbij wel rekening met een wachttijd voordat een geschil verzekerd is.

Niet dubbel verzekerd zijn kan schelen in de kosten

Niet dubbel verzekerd

Heb je ergens anders nog verzekeringen lopen? Kijk dan even goed of je niet dubbel verzekerd bent. Heb je bijvoorbeeld een Interpolis autoverzekering met pechhulp en ben je daarnaast lid van een andere pechhulp aanbieder, dan betaal je mogelijk twee keer voor dezelfde dienst. Dit kan zomaar een paar tientjes per jaar schelen. 

Alle schadeverzekeringen uit de Interpolis Alles in één Polis hebben ruime dekkingen die goed op elkaar aansluiten. Zo ben je niet dubbel verzekerd voor hetzelfde risico.

Zorg in 2021

Het is ook goed om je zorgverzekering weer even onder de loep te nemen, zeker in deze tijd waar het coronavirus nog heerst. Blijf je bij je huidige zorgverzekeraar, of stap je over? Iedere basiszorgverzekering vergoedt in principe dezelfde zorg. Let bij het kiezen vooral op het aantal aangesloten zorgverleners, je vrijwillig eigen risico en de aanvullende verzekeringen.

Lees meer over de Interpolis zorgverzekeringen

Huis met zonnepanelen

Verbouwen of verduurzamen van je woning

Heb je jouw huis het afgelopen jaar verbouwd of verduurzaamd? Sommige verzekeraars bieden de garantie tegen onderverzekering, maar check altijd voor de zekerheid of dit ook in jouw geval zo is.

Misschien heb je in 2021 nog plannen om je thuiswerkplek te verbouwen, een uitbouw te realiseren of je woning te verduurzamen. Een goed idee om de waarde van je woning te verhogen of om een bijdrage aan een beter milieu te leveren. Dan is het wel zo’n fijn gevoel om te weten dat alles goed verzekerd is. 

Wist je dat je met de Interpolis Woonhuisverzekering ook tijdens én na een verbouwing automatisch voor de juiste waarde verzekerd bent? Daar hoef je je dus geen zorgen over te maken.

Is je gezinssituatie veranderd?

Heb je dit jaar een kind gekregen, heeft een kind het ouderlijk huis verlaten of ben je misschien gaan samenwonen? Zorg er dan voor dat de gezinssamenstelling op je verzekeringen klopt met het aantal personen in je huishouden zodat je niet onder- of over verzekerd bent. 

Ben je verhuisd? Pas dan het adres op je polis aan. Het kan zijn dat de premie van bijvoorbeeld je autoverzekering of woonverzekering hierdoor verandert.

Alles onder een dak

Alles onder een dak

Met verzekeringen kun je financiële tegenvallers zoveel mogelijk opvangen. Zo kun je jouw spaarcenten lekker laten staan tot wanneer je ze écht nodig hebt. 

Al je verzekeringen onderbrengen bij een verzekeraar is niet alleen makkelijk, maar het levert vaak ook kortingen op voor je totale maandpremie. Let wel op: bij het opzeggen van verzekeringen lever je mogelijk voordeel aan korting weer in.

Bij Rabobank kun je naast je geldzaken ook je verzekeringen regelen. Schadeverzekeringen uit de Interpolis Alles in één Polis, je ziektekostenverzekering en je overlijdensrisicoverzekering regel je makkelijk zelf in Rabo Online Bankieren of de Rabo App. Zo regel je in maar een paar klikken je bank- en je verzekeringszaken.

Lees meer over de Interpolis Alles in één Polis®

Hoe wijzig ik mijn Alles in één Polis

Je Interpolis Alles in één Polis schadeverzekeringen wijzigen doe je eenvoudig zelf:

  1. Log in in Rabo Online Bankieren of de Rabo App.
  2. Kies 'Verzekeringen'.
  3. Selecteer de verzekering die je wilt aanpassen.
  4. Klik op 'Akkoord' en onderteken met je 5-cijferige code of de Rabo Scanner.

De wijzigingen gaan in op de datum die je zelf hebt gekozen. Je ontvangt een bevestiging van je wijziging, inclusief de nieuwe premie, in je ‘Berichten’ inbox. Het kan tot 2 dagen duren voordat je de wijziging ook in het overzicht van je verzekeringen ziet.

Mijn verzekeringen bekijken