Huurdersbelang

Wat betekent dat precies en wat heeft u eraan?

Aanpassingen aan uw woning gewoon verzekerd

Via de Interpolis Inboedelverzekering bent u ook verzekerd voor veranderingen, verbeteringen of uitbreidingen die u op eigen rekening aanbrengt aan uw huurwoning of koopappartement.

U heeft een huurwoning: huurdersbelang

Wanneer u een woning huurt, heeft u geen woonhuis-/opstalverzekering nodig. Dit regelt de eigenaar van de woning. 

Heeft u betaald voor veranderingen, verbeteringen of uitbreidingen aan uw woning? Bijvoorbeeld de parketvloer, schutting in de tuin of garage? 

Deze aanpassingen zijn niet verzekerd via de eigenaar. Toch bent u met de Interpolis Inboedelverzekering gewoon verzekerd voor schade aan deze onderdelen (als u de schade zelf moet betalen). Ook als u deze aanpassingen tegen betaling heeft overgenomen van de vorige bewoner. Dit is het huurdersbelang.

U heeft een koopappartement

Koopt u een appartement, dan heeft u geen woonhuisverzekering nodig. Het appartementencomplex is in zijn geheel verzekerd door de Vereniging van Eigenaren (VvE). De kosten van deze verzekering zijn onderdeel van de servicekosten.

Heeft u betaald voor veranderingen, verbeteringen of uitbreidingen aan uw appartement? Bijvoorbeeld de parketvloer, luxe keuken of nieuwe badkamer? 

Deze luxe aanpassingen zijn vaak niet verzekerd via de VvE. Toch bent u met de Interpolis Inboedelverzekering gewoon verzekerd voor schade aan deze onderdelen (als u de schade zelf moet betalen). Ook als u deze aanpassingen tegen betaling heeft overgenomen van de vorige bewoner.

Ga naar de inboedelverzekering

Contact

Rabobank