Wat kost een inboedelverzekering?

Voor je inboedelverzekering betaal je iedere maand een premiebedrag. Maar hoe bepalen we wat jij aan premie moet betalen om je inboedel te verzekeren?

Bereken direct je premie

Wat bepaalt de kosten van de inboedelverzekering?

De premie die je iedere maand betaalt voor jouw inboedelverzekering is niet voor iedereen hetzelfde. Hij is afhankelijk van jouw situatie. Interpolis kijkt bij het berekenen van jouw premie naar drie belangrijke factoren:

Het bedrag dat je verzekert 
Hoe meer je verzekert, hoe hoger je premie. Bij het aanvragen van jouw inboedelverzekering kies je daarom tot welk je bedrag je verzekerd wilt zijn. De inboedelverzekering van Interpolis dekt standaard schades tot € 35.000. In het verleden is dit voor 99% van onze klanten voldoende gebleken. Is jouw inboedel meer waard? Kies dan bij het aanvragen van je verzekering een hoger bedrag. Dit zal invloed hebben op de premie.

Type woning
Heeft jouw vrijstaande woning een rieten dak, dan is dat natuurlijk heel mooi. De andere kant is dat dit een stuk brandgevoeliger is dan een appartement in een flat. Daarom kijken we goed naar het type woning bij het berekenen van je premie. Het maakt ook verschil of je huurt of koopt en hoeveel mensen gebruikmaken van de woning.

Postcode
De ene wijk is de andere niet. Op sommige plaatsen in Nederland vindt helaas meer criminaliteit plaats dan op andere plekken. Op basis van historische gegevens maken we een risico-inschatting in jouw postcodegebied. Daarom betaal je bijvoorbeeld in de grote stad iets meer premie dan op het platteland.

Geen eigen risico, iets hogere premie

Bij de Interpolis Inboedelverzekering heb je in de meeste gevallen geen eigen risico. Alle kosten zijn dus gedekt als er iets gebeurt. In sommige gevallen heb je wél een eigen risico. Je leest hier meer over deze uitzonderingen.