Hypotheek passend bij je situatie

Dekt de inboedelverzekering telefoonschade?

Je smartphone is een kostbaar apparaat. Zonde natuurlijk als je hem per ongeluk laat vallen. Gelukkig dekt de inboedelverzekering in sommige gevallen de kosten.

Bereken direct je premie

Al ben je nog zo zuinig op jouw dure smartphone, een momentje van onoplettendheid hebben we allemaal wel eens. Voor je het weet kijk je even niet uit en valt je telefoon op de grond. Door een stommiteitje zit je met een grote barst in het scherm.

De inboedelverzekering dekt je schade

Met de inboedelverzekering van Interpolis is schade aan je telefoon gedekt als er in huis iets mee gebeurt. Het maakt niet uit of je hem kapot laat vallen of per ongeluk een glas water over je smartphone laat vallen. Gaat hij kapot door een gezinslid? Ook dan vergoedt de inboedelverzekering de schade. Schade die ontstaat door een huisdier is niet gedekt. Ook wanneer je telefoon in de tuin stuk gaat, valt dit niet onder de dekking van de inboedelverzekering.

Wat vergoedt de inboedelverzekering?

Meestal is het mogelijk om de schade aan je smartphone te repareren. Bijvoorbeeld als het scherm kapot is. In dat geval vergoedt de verzekering de reparatiekosten, met aftrek van het eigen risico. Moet de hele telefoon worden vervangen? Dan keert Interpolis de dagwaarde van de smartphone uit (min het eigen risico). De dagwaarde van je telefoon bepalen we aan de hand van een afschrijvingstabel. Is jouw iPhone bijvoorbeeld twee jaar oud. Dan krijg je nog 50% van de nieuwprijs uitgekeerd.

€ 100 eigen risico

De afgelopen jaren is het aantal schademeldingen aan smartphone flink toegenomen. Daarom heeft Interpolis een eigen risico van € 100 bij schade aan smartphones. Zo hoeft Interpolis de kosten niet door te berekenen in je premie. Bij schade door brand of diefstal geldt geen eigen risico.

Ook buitenshuis verzekerd met BuitenDeDeur

De inboedelverzekering dekt alleen schade die ontstaat in of rondom je woning. Gaat je smartphone op straat of ergens anders buiten je huis kapot, dan is de schade niet gedekt. Met de BuitenDeDeur verzekering ben je ook buitenshuis verzekerd voor schade aan je spullen. Je sluit de BuitenDeDeur verzekering hier eenvoudig af.

Bekijk de BuitenDeDeur verzekering