Jong stel met een stapel verhuisdozen

Waarom een inboedelverzekering afsluiten?

Waarom moet je een inboedelverzekering afsluiten? Het klinkt als een cliché, maar zeker in huis zit een ongeluk in een klein hoekje. Of je nu in een studentenkamer woont of in een grote woning. Belangrijk dus om goed verzekerd te zijn.

Zet je inboedel op een rijtje

Misschien woon je nog klein, misschien al wat groter. Hoe je ook woont: je bezit veel waardevols. Zet eens op een rijtje wat je allemaal in huis hebt. Zonder dat je er misschien erg in hebt, staat er voor duizenden euro’s aan spullen in je huis. Niet alleen aan dure dingen. Ook kleine of minder kostbare spullen, bijvoorbeeld kleding of een pannenset, tellen samen vaak op tot een groot bedrag. Ga eens in je hoofd langs wat er allemaal in elke kamer van je huis staat en je zult versteld staan van de waarde.

Niemand hoopt het, maar ook in huis zit een ongeluk in een klein hoekje. Kortsluiting door een telefoonoplader, je laptop of het tosti-ijzer kan zomaar zorgen voor een flinke brand en al je spullen zijn weg. Maar ook kleinere ongelukken kunnen een behoorlijke schade opleveren. Niet leuk voor jou en al helemaal niet leuk voor je portemonnee.

Goed verzekerd, minder zorgen

Met de Interpolis Inboedelverzekering heb je een stuk minder zorgen aan je hoofd als er iets gebeurt met je inboedel. Want hoe groot of klein het ongelukje, en daarmee de schade, ook is: je bent goed verzekerd. Hoe goed je verzekerd bent, kies je helemaal zelf. Interpolis biedt Inboedel Uitgebreid en Inboedel All-Risk. Met All-Risk ben je allrisk verzekerd. Dit betekent dat ook schade die je zelf, of iemand anders in je huishouden, veroorzaakt gedekt is. Denk aan het laten vallen van je telefoon of een glas water dat over je laptop valt.

Ook in de tuin of het trappenhuis

Met de Interpolis Inboedelverzekering ben je niet alleen binnen de muren van je huis verzekerd. Heb je een nieuwe loungeset in je tuin staan? Dan is die ook verzekerd voor schade en diefstal. Ook als er iets kapot gaat in bijvoorbeeld het trappenhuis van je appartementencomplex valt dit onder de dekking.

Meestal € 0 eigen risico

In de meeste gevallen betaal je geen eigen risico bij de inboedelverzekering. Dit geldt onder andere voor schade door brand en diefstal. In een aantal gevallen betaal je wel eigen risico. Bijvoorbeeld wanneer je je telefoon hebt laten vallen.

Al een Interpolis Inboedelverzekering?

Wil je iets aan je inboedelverzekering wijzigen? Je regelt het makkelijk online.

phone

Hulp nodig?

Bellen

Bel met één van onze medewerkers

Heb je de Rabo App?

Bel ons dan met de app. Zo hebben wij je gegevens direct bij de hand en kunnen we je nog sneller helpen.

Of kies hier het gewenste nummer