Met de inboedelverzekering ben je tijdens de verhuizing ook verzekerd

Inboedelverzekering afsluiten

Sluit de Interpolis Inboedelverzekering af en verzeker je spullen tegen schade, brand en diefstal. Van je meubels tot je telefoon. Kies zelf de inboedelverzekering die bij jou past: Inboedel All-Risk of Inboedel Uitgebreid.

Automatisch voor de juiste waarde verzekerd24/7 schade meldenBij schade maakt Interpolis het geld vaak binnen 48 uur over

Dit is een verzekering van Interpolis. Glashelder

Bereken direct je premie Inloggen en afsluiten

Interpolis gebruikt de door jou ingevulde gegevens om de premie te berekenen. Wil je weten hoe Interpolis met jouw persoonsgegevens omgaat? Je leest er meer over in het privacy statement op Interpolis.nl.

Snelle schadeafhandeling

In de meeste gevallen ontvang je binnen 48 uur je geld

8,4 gemiddeld

Interpolis-klanten beoordelen de schadeafhandeling gemiddeld met een 8,4

Eenvoudig melden

Meer dan 120 schade-experts staan klaar om jou te helpen

Met de inboedelverzekering ben je tijdens de verhuizing ook verzekerd

Waarom een inboedelverzekering afsluiten?

Zonder dat je er misschien erg in hebt, heb je veel van waarde in je huis. Je meubels, de televisie, je laptop, je telefoon, sieraden en nog veel meer. Naast alle grote spullen tellen ook kleine dingen samen op tot een groot bedrag. Niemand hoopt erop, maar als er iets misgaat ben je opeens veel kwijt. Kostbaarheden en kostbare herinneringen. Belangrijk dus om goed verzekerd te zijn voor het geval dat. Met de Interpolis Inboedelverzekering is je inboedel verzekerd tegen schade en diefstal. Wel zo'n fijn idee. De inboedelverzekering afsluiten kan eenvoudig en snel online.

Lees waarom een inboedelverzekering belangrijk is Vragen? Misschien vind je je antwoord hier

Dit is gedekt met de inboedelverzekering

De inboedelverzekering dekt schade die ontstaat door brand, water, storm of diefstal. Ook in de tuin zijn de meeste spullen verzekerd. Zoals je tuinmeubels, maar ook je fiets in de garage. Stoot je zelf, of iemand anders in je huishouden, iets om of laat je iets vallen? Dan ben je met Inboedel All-Risk ook verzekerd. Bij Inboedel Uitgebreid valt schade die je zelf veroorzaakt niet onder de dekking.

Lees alles over de dekking van de inboedelverzekering

Interpolis krijgt een 8,4 voor de schadeafhandeling

Schadeafhandeling: beoordeeld met een 8,4

Heb je schade, dan maakt Interpolis het geld na de schademelding vaak binnen 48 uur over. Geen ingewikkeld gedoe met administratie, de bonnetjes kun je achterwege laten. Interpolis helpt ook bij andere praktische oplossingen, zoals de reparatie van je auto, huis of tips om schade in de toekomst te voorkomen. Het is niet voor niets dat klanten de schadeafwikkeling beoordelen met gemiddeld een 8,4.

Bekijk wat er is verzekerd met de inboedelverzekering
schade door brand, storm, waterschade bij diefstal van o.a. tablets en laptops standaard tot € 35.000,-schade tijdens een verhuizingdiefstal van sieraden en horloges standaard tot € 15.000,-

Alleen met Inboedel All-Risk:

allrisk dekking van schade die je per ongeluk aanricht

Kostbaarheden
Je waardevolle bezittingen zijn verzekerd met de inboedelverzekering van Interpolis. Denk hierbij bijvoorbeeld aan antiek, kostbare apparatuur of kunst. Deze zijn standaard verzekerd tot € 35.000,- en je kunt er zelf voor kiezen om het verzekerde bedrag te verhogen. Hiervoor hoef je geen aparte kostbaarhedenverzekering af te sluiten.

Kostbaarheden

Huurdersbelang
Via de Interpolis Inboedelverzekering ben je ook verzekerd voor schade aan veranderingen, verbeteringen of uitbreidingen van je huurhuis of koopappartement.

Huurdersbelang

Glasverzekering
Glas is verzekerd op de inboedelverzekering wanneer je een huurwoning hebt of een appartement bezit. Bijvoorbeeld schade aan (kunststof) ruiten, glazen dakramen en glazen deuren zijn gedekt.

Glas verzekeren

Wil je weten wat je wel en niet verzekert met de Interpolis Inboedelverzekering? Bekijk dan een uitgebreider overzicht van de dekkingen van de inboedelverzekering. Ga voor een compleet overzicht naar de onderwerpen ‘Verzekerd’ en ‘Niet verzekerd’ in de Voorwaarden Inboedelverzekering.

Bekijk wat er niet is verzekerd met de inboedelverzekering

Met de Interpolis Inboedelverzekering ben je onder andere niet verzekerd voor:

Schade door veroudering en slijtage.Schade aan auto's, motoren, caravans, computerbestanden en niet-originele computerprogramma's.Schade door achterstallig onderhoud van je huis, fraude, misbruik en onvoorzichtigheid.Schade door eigen schuld buiten de woning.

Alle waardevolle spullen die je meeneemt, verzeker je met de Interpolis BuitenDeDeur® verzekering.

Bekijk in welke gevallen je wel of geen eigen risico betaalt

In veel gevallen betaal je bij de Interpolis Inboedelverzekering geen eigen risico. Bekijk de schades waarbij je € 0 eigen risico hebt:

bij brand, elektriciteit en ontploffingbij storm en neerslagbij inbraak en diefstalbij vandalisme en relletjesbij water, stoom, gas en oliebij botsen, inslaan en vallen van buitenafbij stroomuitvalbij schervenbij zinken van je woonboot

In sommige gevallen betaal je een eigen risico van €100 per gebeurtenis. Dit betaal je bij een plotselinge gebeurtenis die niet in het rijtje hierboven staan. Denk hierbij aan:

schade aan losse spullen doordat je iets laat vallen of omstoot. Dit valt onder de allrisk dekkingzelf verbouwde delen van je huurwoning of koopappartement, of overgenomen zaken van de vorige bewoner

Ook zijn er een aantal uitzonderingen waarbij je € 200 eigen risico per gebeurtenis betaalt. Hierbij gaat het om:

stormschade aan zelf verbouwde delen van je huurwoning of overgenomen zaken van de vorige bewonerstormschade aan de tuin die bij je woning hoort als je een huurhuis bezit, een appartement bezit of wanneer de woning onderdeel is van de Vereniging van Eigenaren (VvE)

"We zijn onder de indruk van snelheid van afwikkeling. Het is zo fijn te merken dat je als jarenlange klant nu daadwerkelijk merkt dat we bij een prima maatschappij zijn verzekerd."

- CJH Jansen (Nijmegen)

Voorwaarden Inboedelverzekering

Bekijk het Informatiedocument op Verzekeringskaarten.nl

Lees meer over onze dienstverlening

De Rabobank bemiddelt in particuliere schadeverzekeringen van Interpolis. Dit betekent dat je via de Rabobank een verzekering van Interpolis kunt afsluiten. Wij leggen graag uit welke Interpolis verzekeringen je kunt afsluiten en waarvoor je bent verzekerd. We adviseren je niet over je verzekeringen. Via de Rabobank kun je je verzekering afsluiten, inzien, wijzigen en opzeggen. Wil je schade melden? Dan kun je terecht bij Interpolis.

Dienstverlening schade- en zorgverzekeringen (PDF)

Al een Interpolis Inboedelverzekering?

Wil je iets aan je inboedelverzekering wijzigen? Je regelt het makkelijk online.

Wijzig je inboedelverzekering
Inboedelverzekering moneyview juni 2020

Hoogste score MoneyView

De Interpolis Inboedelverzekering All-Risk is in juni 2020 door MoneyView beoordeeld met 5 sterren op voorwaarden. Daarmee behaalt Inboedel All-Risk de hoogste waardering van MoneyView op voorwaarden.

Inboedelverzekering en opstalverzekering vergelijken

Met een opstalverzekering (of woonhuisverzekering) ben je gedekt als je te maken krijgt met schade aan je woning of je tuin. Met een inboedelverzekering verzeker je de spullen in je huis. Bij een huurwoning is de verhuurder verantwoordelijk om een opstalverzekering af te sluiten. Het is niet mogelijk om als huurder een opstalverzekering af te sluiten. 

Studentenkorting op de inboedelverzekering

Als student moet je voorzichtig omgaan met elke euro. Je kamerhuur, studiekosten en natuurlijk een biertje in de kroeg: het studentenleven is al duur genoeg. Een inboedelverzekering afsluiten lijkt dan misschien niet heel aantrekkelijk. Maar ook in je kamer staat veel van waarde. Daarom krijg je als student korting op de Interpolis Inboedelverzekering. Zo kun je met een gerust hart een extra biertje drinken én zijn de spullen in je kamer verzekerd. 

Bekijk het studentenaanbod

Veelgestelde vragen over de inboedelverzekering

Wat is een inboedelverzekering?

Met een inboedelverzekering verzeker je je spullen tegen schade, brand en diefstal. Van je meubels tot je telefoon. Ook in de tuin zijn de meeste spullen verzekerd. Zoals je tuinmeubels, maar ook je fiets in de garage.

Wat is het verschil tussen een inboedel- en aansprakelijkheidsverzekering?

Met een aansprakelijkheidsverzekering ben je gedekt als je per ongeluk schade toebrengt aan iemand anders of hun spullen en als je daarvoor aansprakelijk gesteld wordt. Met een inboedelverzekering verzeker je je eigen spullen in je eigen huis tegen schade, brand en diefstal.

Wat kost een inboedelverzekering?

De kosten van een inboedelverzekering zijn afhankelijk van jouw persoonlijke situatie.

Bereken je premie
Is een inboedelverzekering verplicht?

Een inboedelverzekering is niet verplicht. Wil je echter geen onverwachte kosten? Dan is het wel verstandig om je inboedel te verzekeren.

Heb ik een inboedelverzekering voor een huurhuis nodig?

Als je een huurwoning hebt en je wilt geen onverwachte kosten dan is het verstandig om je inboedel te verzekeren. Deze verzekeringen zijn verstandig als je een huurwoning hebt.

Hoe zit het met de inboedelverzekering bij een verhuizing?

Met de Interpolis Inboedelverzekering zijn je spullen tijdens de verhuizing verzekerd op het oude en nieuwe adres, zodra je de sleutel van de nieuwe woning krijgt. De adreswijziging hoef je pas door te geven wanneer je daadwerkelijk in de nieuwe woning gaat wonen.

Moet ik een inboedelwaardemeter invullen?

Een inboedelwaardemeter is een manier die sommige verzekeraars gebruiken om de waarde van je inboedel te bepalen. Voor de Interpolis Inboedelverzekering hoef je geen inboedelwaardemeter in te vullen. 

Voorkom financiële zorgen met een overlijdensrisicoverzekering

Heb jij al eens nagedacht over een overlijdensrisicoverzekering? Deze wordt vaak afgesloten bij een koopwoning, maar kan ook verstandig zijn bij een huurwoning. Hiermee voorkom je dat jij of je nabestaanden achterblijven met financiële zorgen na een overlijden. 

Lees meer over de overlijdensrisicoverzekering

Nog geen klant?

Ben je nog geen klant van de Rabobank maar wil je wel zo’n glasheldere verzekering van Interpolis?Lees hier hoe je klant wordt.