Gezin met overlijdensrisicoverzekering

Overlijdensrisico­­verzekering

Met de Interpolis Overlijdensrisicoverzekering (ORV) krijgen je nabestaanden een geldbedrag als je overlijdt tijdens de looptijd van de verzekering. Of krijg je een uitkering als je partner overlijdt. Dus geen financiële zorgen voor wie je lief is, wanneer jij overlijdt.

een geldbedrag voor je nabestaandenal vanaf een paar euro per maanddirect online geregeld

Dit is een verzekering van Interpolis. Glashelder

Bereken je premie

Liever eerst een gesprek? Neem contact met mij op

Wat is een overlijdensrisicoverzekering (ORV)?

Je sluit een overlijdensrisicoverzekering af voor je nabestaanden zodat zij niet achterblijven met financiële zorgen als jij overlijdt. Je kunt zelf aangeven wie de eenmalige uitkering na het overlijden moet ontvangen. Dit kunnen je partner, kinderen of andere nabestaanden zijn maar bijvoorbeeld ook een zakelijke partner of een goed doel. Het geldbedrag kunnen zij bijvoorbeeld besteden aan:

  • kinderopvang
  • hulp bij het huishouden
  • een tijdje onbetaald verlof voor je partner
  • de studie van de kinderen
  • de hypotheek of de huur
  • blijven leven zoals je gewend bent, denk aan sportverenigingen of vakanties

Zo zorg je ervoor dat jouw gezin kan blijven leven zoals het gewend is, ook als jouw inkomen wegvalt. Dit kun je ook regelen als niet jij, maar je partner komt te overlijden. 

Waarom sluit je een overlijdensrisicoverzekering af?

De kans op overlijden tussen je 25e en 55e is klein, slechts 0,12% per jaar. Maar de gevolgen voor je partner, gezin of familie zijn groot. Uit onderzoek blijkt dat:

  • de financiële gevolgen van overlijden op jongere leeftijd vaak zelf niet te dragen zijn door de nabestaanden
  • bijna de helft van de Nederlanders (45%) bij het overlijden van de partner de huur of hypotheek van het huis niet meer kan betalen
  • 60% er financieel flink op achteruit gaat en 1/3e de manier van leven drastisch moet aanpassen

Als jij er niet meer bent, kunnen je kinderen dan nog steeds naar dezelfde school en naar hockey? Moet je gezin verhuizen als jij er niet meer bent? Wie lost de starterslening van je bedrijf(je) af als jij er niet meer bent? Een overlijdensrisicoverzekering kan een antwoord zijn op deze vragen.

Bekijk deze video waarin wordt uitgelegd hoe een overlijdensrisicoverzekering werkt: 

Premies en voorwaarden van een overlijdensrisicoverzekering

Bereken je premie voor een ORV binnen twee minuten

Een overlijdensrisicoverzekering sluit je al af voor een paar euro per maand. De kosten van de overlijdensrisicoverzekering zijn onder andere afhankelijk van je leeftijd, het verzekerd bedrag en de looptijd van de verzekering. Je kunt de premie eenvoudig en binnen twee minuten berekenen door een aantal vragen in te vullen.

Bereken je premie
Productvoorwaarden Overlijdensrisicoverzekering variabele premie (PDF) Productvoorwaarden Overlijdensrisicoverzekering vaste premie (PDF)

Overlijdensrisicoverzekering bij je hypotheek

Het afsluiten van een hypotheek is een goed moment om na te denken over wat er kan gebeuren in onverwachte situaties zoals het overlijden van jou of je partner. Kun je in dat geval de hypotheeklasten nog betalen? Een overlijdensrisicoverzekering kan een oplossing zijn om deze kosten op te vangen.  Lees meer over een overlijdensrisicoverzekering in combinatie met een hypotheek.

Overlijdensrisicoverzekering en je hypotheek

Vergelijk je bestaande overlijdensrisicoverzekering

Heb je al een overlijdensrisicoverzekering? Misschien is het afsluiten van een nieuwe overlijdensrisicoverzekering interessant. De premies van overlijdensrisicoverzekeringen zijn in het voorjaar van 2020 opnieuw gedaald. Daarnaast kun je nu ook kiezen voor een maandelijks gelijkblijvende premie.

Je kunt zelf online een nieuwe ORV afsluiten zonder advies. Nadat je je nieuwe polis hebt ontvangen kun je je huidige ORV opzeggen. Voor een nieuwe ORV word je wel opnieuw medisch beoordeeld. 

 

Overlijdensrisicoverzekering aanpassen

Overlijdensrisicoverzekering en corona

Wil je een overlijdensrisicoverzekering afsluiten en heb je vragen over de voorwaarden in verband met het coronavirus? We zetten de belangrijkste informatie op een rij.

Meer informatie

Meer weten over de overlijdensrisicoverzekering?

De Interpolis Overlijdensrisicoverzekering kun je afstemmen op jouw situatie. Zo kies je zelf de looptijd van de verzekering en het verzekerd bedrag. Kies daarnaast voor een gelijkblijvend of dalend verzekerd bedrag en voor een vaste of variabele premie per maand. Hulp nodig bij het maken van deze keuzes? Op onderstaande pagina vind je alle uitleg over de overlijdensrisicoverzekering.

Uitleg over de overlijdensrisicoverzekering

Bereken vrijblijvend je premie

Je kunt de premie eenvoudig en binnen twee minuten berekenen door een aantal vragen in te vullen.

Bereken je premie

Nog geen klant?

Wanneer je nog geen klant bent bij Rabobank en graag een Interpolis overlijdensrisicoverzekering wil afsluiten zijn er twee opties. Wanneer je zelf online een overlijdensrisicoverzekering wil afsluiten heb je een Rabobank betaalrekening nodig om te kunnen inloggen. Deze rekening kun je online aanvragen. Daarna kun je een overlijdensrisicoverzekering afsluiten na ontvangst van de betaalpas. Het afsluiten van een overlijdensrisicoverzekering via een adviseur kan alleen in combinatie met een hypotheek óf als je voor een organisatie een ORV wil afsluiten.

Meer informatie

Ga je verhuizen? Check je woonverzekeringen

Sluit je een overlijdensrisicoverzekering af omdat je gaat verhuizen of net bent verhuisd? Check dan meteen of je woonverzekeringen goed geregeld zijn. Met de woonverzekeringen van Interpolis verzeker je je huis én de spullen in en om je huis tegen schade door bijvoorbeeld brand, inbraak of storm.

Bekijk de inboedelverzekering Bekijk de woonhuisverzekering