Reisverzekering

Reisverzekering afsluiten? Bekijk en vergelijk online de doorlopende en kortlopende reisverzekering. Je kunt direct je premie berekenen en de reisverzekering afsluiten via de Rabobank.

Dit is een verzekering van Interpolis. Glashelder

Doorlopende reisverzekering

 • meest voordelige optie als je vaker op vakantie gaat
 • uit te breiden met de annuleringsverzekering
 • kinderen zijn voordelig meeverzekerd

Kortlopende reisverzekering

 • geschikt als je 1 keer per jaar kort op vakantie gaat
 • ook voor (vrienden)groepen, dus ideaal voor dat familieweekend of festival
 • je betaalt premie per vakantiedag (én € 3,60 extra per verzekering)

Annuleringsverzekering

 • de doorlopende annuleringsverzekering is optioneel binnen de doorlopende reisverzekering
 • de kortlopende annuleringsverzekering sluit je apart van je reisverzekering af

Een reisverzekering afsluiten

Via de Rabobank sluit je een reisverzekering van Interpolis af. Voor die lange reis waar je al maanden naar uitkijkt, dat weekendje weg met vrienden of het dagje weg met het gezin in het buitenland. Als er iets vervelends gebeurt, zorgen wij ervoor dat er hulp komt. Je kunt je verzekeren voor ziekte en ongevallen, maar ook voor verlies of diefstal van je bagage. De doorlopende reisverzekering sluit je één keer af. Besluit je om je koffer te pakken voor een nieuw avontuur? Dan bepaal je per reis welke extra dekkingen je aan- of uitzet. Ook festivals in het buitenland of festivals met een overnachting in Nederland zijn verzekerd. Een kortlopende reisverzekering is heel geschikt voor een weekend weg met een groep vrienden.

Nog geen klant?

Ben je nog geen klant van de Rabobank maar wil je wel zo’n glasheldere verzekering van Interpolis? Lees hier hoe je klant wordt.

Stel regelt hun verzekeringen op een donkere avond

Alles in één Avond

De donkere dagen zijn een goed moment om je verzekeringen onder de loep te nemen. Niet de leukste klus, maar zo houd je controle over je uitgaven. Wij helpen je graag. Zo voeg je met de Alles in één Polis van Interpolis al je schadeverzekeringen samen tot één. Begin vanavond nog.

 • een pakketkorting die kan oplopen tot 12%
 • je oude verzekeringen laten opzeggen met de overstapservice van Interpolis
 • je schadeverzekeringen overzichtelijk bij elkaar in de Rabo Bankieren App

Veelgestelde vragen

Is mijn wintersport ook verzekerd als ik een kortlopende reisverzekering heb?

Ga je op wintersportvakantie en ga je skiën of snowboarden? Dan kun je je verzekeren als je voor de aanvullende sportdekking op je reisverzekering kiest. Voor de kosten van redding met een ‘banaan’ of helikopter vanaf de piste verzeker je je als je kiest voor de aanvullende dekking ‘Geneeskundige kosten’. Als je je uitrusting voor de wintersport – denk aan ski’s of een snowboard - wilt verzekeren, heb je de aanvullende dekking ‘Bagage’ nodig.

Zijn de kosten van medische hulp in het buitenland ook gedekt?

Maak je na een ongeval tijdens je reis medische kosten in het buitenland? Dan vergoedt Interpolis die kosten als je de aanvullende dekking ‘Geneeskundige kosten’ op je reisverzekering kiest. Onvoorziene kosten die je zorgverzekering niet vergoedt, zijn dan gedekt. Interpolis vergoedt alleen het eigen risico van je zorgverzekering niet.

Wanneer gaat de dekking van de reisverzekering precies in?

De dekking van de reisverzekering gaat in zodra je (binnen de dekkingsperiode van je reis) je woning verlaat en je vakantie begint. Je bent zowel op de heen- als de terugreis verzekerd.

Is een dagje of weekendje weg in Nederland verzekerd?

Ga je een dagje weg of weekendje weg in eigen land? Je bent in Nederland verzekerd als je een reis hebt geboekt met minimaal één overnachting. Het is wel belangrijk dat je dan een origineel boekingsbewijs of een factuur van je verblijf hebt. Vraag daar dus altijd om. Ga je alleen een dagje weg in Nederland? Dan ben je niet verzekerd met de reisverzekering. Als je dingen als je telefoon of videocamera wilt verzekeren, kan dat met de Interpolis BuitenDeDeur® verzekering.