Doorlopende annuleringsverzekering

Je reis annuleren. Niets is zo vervelend. Je verheugt je soms maandenlang op dat backpackavontuur, die relaxvakantie of dat festivalweekend. En dan gebeurt er iets waardoor je je vakantie moet cancelen. Met de extra dekking ‘Doorlopende Annulering’ binnen je doorlopende reisverzekering, ben je op zo’n moment in elk geval verzekerd.

 • bij annulering snel je geld terug
 • ook verzekerd bij ernstige ziekte of overlijden van een dierbare
 • eigen risico € 0

Heb je al een glasheldere verzekering via Rabobank?

Al verzekerd via de Rabobank? Log in en bereken je premie met pakketkorting.

Dit is een verzekering van Interpolis. Glashelder

Vrienden maken plezier op een festival. Verzeker je reis met een doorlopende reisverzekering via Rabobank.

Wat is wel en niet verzekerd?

Met een doorlopende annuleringsverzekering ben je het hele jaar door verzekerd als je je reis, weekendje weg of dagje weg in het buitenland onverwacht moet annuleren. Je hoeft niet voor iedere vakantie of elk dagje weg in het buitenland een aparte annuleringsverzekering af te sluiten.

Bekijk wat verzekerd is met de doorlopende annuleringsverzekering

Met de doorlopende annuleringsverzekering verzeker je je voor:

 • annulering of onverwacht afbreken door ernstige ziekte, een ongeval of overlijden van jezelf, medeverzekerden, iemand waar je veel om geeft (bijvoorbeeld een familielid of je beste vriend), oppas of hulphond
 • annulering door zwangerschap, echtscheiding of onverwacht ontslag
 • vertraging van meer dan acht uur van je bus, trein of vliegtuig op de heenreis
 • zodanige beschadiging van je huis of bedrijf dat je aanwezigheid noodzakelijk is
 • een onverwacht negatief reisadvies nadat je de reis hebt geboekt

Precies weten wat je wel en niet verzekert met de Interpolis Doorlopende Annuleringsverzekering? Ga voor een compleet overzicht naar artikel 11 van de voorwaarden.

Bekijk wat niet verzekerd is met de doorlopende annuleringsverzekering

Met de doorlopende annuleringsverzekering ben je niet verzekerd voor:

 • een reis die langer dan veertien dagen geleden is geboekt op het moment dat je de verzekering in laat gaan. Ben je vergeten om uw annuleringsverzekering op tijd af te sluiten of te wijzigen? Neem dan voor een oplossing contact op met Rabobank
 • schade door opzet of overmatig gebruik van drugs of alcohol

Precies weten wat je wel en niet verzekert met de Interpolis Doorlopende Annuleringsverzekering? Ga voor een compleet overzicht naar artikel 13 van de voorwaarden.

Lees hier de voorwaarden en de kosten

 Bekijk de voorwaarden van de doorlopende annuleringsverzekering.

Nog geen klant?

Ben je nog geen klant van de Rabobank maar wil je wel zo’n glasheldere verzekering van Interpolis? Lees hier hoe je klant wordt.

Interpolis Alles in één Polis

Profiteer van pakketkorting

Hoe groter je pakket, hoe hoger je korting

Een glasheldere verzekering van Interpolis sluit je af via de Rabobank. Interpolis heeft de Alles-in-een-polis: hét verzekeringspakket met de belangrijkste verzekeringen. Wat je verzekert voor jou en je gezin kies je zelf. Je vakanties, je auto en je huis bijvoorbeeld. Zo heb je alles overzichtelijk bij elkaar; op één polis én in je eigen Rabo Bankieren App. En o ja: je verzekeringen afsluiten en wijzigen kan ook makkelijk en snel via deze app.

 • je pakketkorting kan oplopen tot 12%
 • excellente schadeafhandeling
 • kies net als 1,2 miljoen anderen voor de Interpolis Alles in één Polis®

Lees meer over de Alles in één Polis

Ben jij al klaar voor je volgende reis?

Bereken je premie. Daarna kun je gelijk online je doorlopende annuleringsverzekering afsluiten.

Veelgestelde vragen

Krijg ik de kosten van mijn vliegtickets terug als ik onverwacht moet annuleren?

Vliegtickets zijn altijd verzekerd bij een annuleringsverzekering. Met een kortlopende of doorlopende annuleringsverzekering ben je verzekerd voor onverwacht annuleren of wijzigen van je reis. Je krijgt een vergoeding voor het omboeken, wijzigen of annuleren van je vliegticket. Ook de kosten voor je verblijf krijg je vergoed. Je hebt dus geen losse vliegticketverzekering nodig.

Hoe lang loopt de doorlopende reisverzekering?

De Interpolis Doorlopende Reisverzekering kun je dagelijks opzeggen. Je kunt dit online regelen via Rabo Internetbankieren. Deze verzekering wordt elk jaar stilzwijgend verlengd. De begin- en einddatum van deze verzekering vind je op je verzekeringsbewijs.

Wat doet de alarmcentrale voor mij als ik hulp nodig heb?

Bij ziekte of problemen in het buitenland staat de Interpolis alarmcentrale dag en nacht voor je klaar. Je kunt je verhaal kwijt en de medewerker van de alarmcentrale neemt je zoveel mogelijk zorgen uit handen. Je kunt denken aan advies en ondersteuning bij bijvoorbeeld een bezoek aan een arts of ziekenhuisverblijf. De alarmcentrale zorgt ook voor praktische zaken, zoals betalingsgaranties, vervoer voor de terugreis en de verzending van medicijnen en hulpmiddelen.