Je reis annuleren. Niets is zo vervelend. Je verheugt je soms maandenlang op dat backpackavontuur, die relaxvakantie of dat festivalweekend. En dan gebeurt er iets waardoor je je vakantie moet cancelen. Met de dekking ‘Doorlopende Annulering’ binnen je doorlopende reisverzekering, ben je op zo’n moment in elk geval verzekerd.

eigen risico € 0bij annulering snel je geld terugook verzekerd bij ernstige ziekte of overlijden van een dierbare

Dit is een verzekering van Interpolis. Glashelder

Bereken je premie

Al verzekerd via de Rabobank? Log in en bereken je premie met pakketkorting

Vrienden maken plezier op een festival. Verzeker je reis met een doorlopende reisverzekering via Rabobank.

Wat is een doorlopende annuleringsverzekering?

Met de doorlopende annuleringsverzekering ben je het hele jaar door verzekerd als je je reis, weekendje weg of dagtrip naar het buitenland onverwacht moet annuleren of afbreken. Annuleringskosten, bijvoorbeeld voor je verblijf en vervoer, zijn dan gedekt. De doorlopende annuleringsverzekering is onderdeel van de doorlopende reisverzekering.

Wanneer wel en niet verzekerd?

Wel verzekerd

annulering door ernstige ziekte, een ongeval of overlijden van jezelf, medeverzekerden of iemand waar je veel om geeft annulering door zwangerschap, echtscheiding of onverwacht ontslag vertraging van meer dan acht uur van je bus, trein of vliegtuig op de heenreis een onverwacht negatief reisadvies nadat je de reis hebt geboekt

Niet verzekerd

sluit je de verzekering af langer dan 14 dagen na het boeken van je reis, dan is het annuleren door ziektes die al bestonden bij het afsluiten van de verzekering niet verzekerd schade door opzet of overmatig gebruik van alcohol

Bekijk de voorwaarden

Bekijk voor een volledig overzicht van de annuleringsredenen de voorwaarden.

Bekijk de voorwaarden van de doorlopende annuleringsverzekering (PDF) Dienstverlening verzekeren (PDF)

Doorlopende annuleringsverzekering afsluiten

De doorlopende annuleringsverzekering kun je het beste afsluiten voor of kort na het boeken van je vakantie. Sluit je de doorlopende annuleringsverzekering af langer dan 14 dagen na boeken van je reis? Dan wordt de annulering niet vergoed als dit komt door een ziekte of afwijking die al bekend was op de ingangsdatum van de verzekering. Of als een dierbare ernstig ziek is en dit al bekend was op de ingangsdatum van deze verzekering. 

Wat kost een annuleringsverzekering?

De kosten van de doorlopende annuleringsverzekering hangen af van de gekozen gezinssamenstelling en het maximaal verzekerd bedrag per persoon per reis. Je kunt kiezen uit een maximaal bedrag van € 1.500, € 3.000 of € 4.500. Bereken je premie om te zien wat de doorlopende annuleringsverzekering kost.

Let op: de doorlopende annulering is een aanvullende dekking op je doorlopende reisverzekering.

Bereken je premie

Nog geen klant?

Ben je nog geen klant van de Rabobank maar wil je wel zo’n glasheldere verzekering van Interpolis?Lees hier hoe je klant wordt.

Veelgestelde vragen

Krijg ik de kosten van mijn vliegtickets terug als ik onverwacht moet annuleren?

Vliegtickets zijn altijd verzekerd bij een annuleringsverzekering. Met een kortlopende of doorlopende annuleringsverzekering ben je verzekerd voor onverwacht annuleren of wijzigen van je reis. Je krijgt een vergoeding voor het omboeken, wijzigen of annuleren van je vliegticket. Ook de kosten voor je verblijf krijg je vergoed. Je hebt dus geen losse vliegticketverzekering nodig.

Hoe lang loopt de doorlopende reisverzekering?

De Interpolis Doorlopende Reisverzekering kun je dagelijks opzeggen. Je kunt dit online regelen via Rabo Internetbankieren. Deze verzekering wordt elk jaar stilzwijgend verlengd. De begin- en einddatum van deze verzekering vind je op je verzekeringsbewijs.

Kan ik mijn reis annuleren als ik ziek ben?

Je reis kan geannuleerd worden als er sprake is van een ziekte waardoor je op medische indicatie niet aan de reis kan deelnemen. Voorwaarde is dat jouw arts aangeeft dat je niet op vakantie kunt.

Meer veelgestelde vragen

Ben jij al klaar voor je volgende reis?

Bereken je premie. Daarna kun je gelijk online je doorlopende annuleringsverzekering afsluiten.

Bereken je premie