Je reis annuleren. Niets is zo vervelend. Je verheugt je soms maandenlang op dat backpackavontuur, die relaxvakantie of dat festivalweekend. En dan gebeurt er iets waardoor je je vakantie moet cancelen. Met de dekking ‘Doorlopende Annulering’ binnen je doorlopende reisverzekering, ben je op zo’n moment in elk geval verzekerd.

eigen risico € 0bij annulering snel je geld terugook verzekerd bij ernstige ziekte of overlijden van een dierbare

Dit is een verzekering van Interpolis. Glashelder

Bereken je premie

Al verzekerd via de Rabobank? Log in en bereken je premie met pakketkorting

Corona en je verzekeringen

Corona en je verzekeringen

De maatregelen rondom het coronavirus roepen allerlei vragen op. Wat wordt er bijvoorbeeld vergoed door je zorgverzekering? En hoe moet het met je geplande vakantie? We zetten de belangrijkste informatie op een rij.

Lees meer

Wat is een doorlopende annuleringsverzekering?

Met de doorlopende annuleringsverzekering ben je het hele jaar door verzekerd als je je reis, weekendje weg of dagtrip naar het buitenland onverwacht moet annuleren of afbreken. Annuleringskosten, bijvoorbeeld voor je verblijf en vervoer, zijn dan gedekt. De doorlopende annuleringsverzekering is onderdeel van de doorlopende reisverzekering.

Wanneer wel en niet verzekerd?

Wel verzekerd

annulering door ernstige ziekte, een ongeval of overlijden van jezelf, medeverzekerden of iemand waar je veel om geeft annulering door zwangerschap, echtscheiding of onverwacht ontslag vertraging van meer dan acht uur van je bus, trein of vliegtuig op de heenreis een onverwacht negatief reisadvies nadat je de reis hebt geboekt

Niet verzekerd

een reis die langer dan veertien dagen geleden is geboekt op het moment dat je de verzekering in laat gaan schade door opzet of overmatig gebruik van alcohol annuleren vanwege een reden die al bekend was bij ingangsdatum van de verzekering

Bekijk de voorwaarden

Bekijk voor een volledig overzicht van de annuleringsredenen de voorwaarden.

Bekijk de voorwaarden van de doorlopende annuleringsverzekering (PDF) Dienstverlening verzekeren (PDF)
Vrienden maken plezier op een festival. Verzeker je reis met een doorlopende reisverzekering via Rabobank.

Doorlopende annuleringsverzekering afsluiten

Zorg dat je doorlopende annuleringsverzekering in laat gaan binnen 14 dagen na het boeken van je reis. Alleen dan is annulering van deze reis verzekerd. Ben je vergeten om je annuleringsverzekering op tijd af te sluiten of te wijzigen? Neem dan voor een oplossing contact op met de Rabobank.

Wat kost een annuleringsverzekering?

De kosten van de doorlopende annuleringsverzekering hangen af van de gekozen gezinssamenstelling en het maximaal verzekerd bedrag per persoon per reis. Je kunt kiezen uit een maximaal bedrag van € 1.500, € 3.000 of € 4.500. Bereken je premie om te zien wat de doorlopende annuleringsverzekering kost.

Let op: de doorlopende annulering is een aanvullende dekking op je doorlopende reisverzekering.

Bereken je premie

Nog geen klant?

Ben je nog geen klant van de Rabobank maar wil je wel zo’n glasheldere verzekering van Interpolis?Lees hier hoe je klant wordt.

Veelgestelde vragen

Krijg ik de kosten van mijn vliegtickets terug als ik onverwacht moet annuleren?

Vliegtickets zijn altijd verzekerd bij een annuleringsverzekering. Met een kortlopende of doorlopende annuleringsverzekering ben je verzekerd voor onverwacht annuleren of wijzigen van je reis. Je krijgt een vergoeding voor het omboeken, wijzigen of annuleren van je vliegticket. Ook de kosten voor je verblijf krijg je vergoed. Je hebt dus geen losse vliegticketverzekering nodig.

Hoe lang loopt de doorlopende reisverzekering?

De Interpolis Doorlopende Reisverzekering kun je dagelijks opzeggen. Je kunt dit online regelen via Rabo Online Bankieren of de Rabo App. Deze verzekering wordt elk jaar stilzwijgend verlengd. De begin- en einddatum van deze verzekering vind je op je verzekeringsbewijs.

Kan ik mijn reis annuleren als ik ziek ben?

Je reis kan geannuleerd worden als er sprake is van een ziekte waardoor je op medische indicatie niet aan de reis kan deelnemen. Voorwaarde is dat jouw arts aangeeft dat je niet op vakantie kunt.

Meer veelgestelde vragen

Ben jij al klaar voor je volgende reis?

Bereken je premie. Daarna kun je gelijk online je doorlopende annuleringsverzekering afsluiten.

Bereken je premie