Je reis annuleren. Niets is zo vervelend. Je verheugt je soms maandenlang op die relaxvakantie of dat weekendje weg. En dan gebeurt er iets onverwachts waardoor je je vakantie moet cancelen. Met de dekking ‘Doorlopende Annulering’ binnen je doorlopende reisverzekering, ben je op zo’n moment verzekerd.

Eigen risico € 0Bij annulering snel je geld terugOok verzekerd bij ernstige ziekte of overlijden van een dierbare

Dit is een verzekering van Interpolis. Glashelder

Bereken je premie

Al verzekerd via de Rabobank? Log in en bereken je premie met pakketkorting

Wat is een doorlopende annuleringsverzekering?

Met de doorlopende annuleringsverzekering ben je het hele jaar door verzekerd als je je reis, weekendje weg of dagtrip naar het buitenland onverwacht moet annuleren of afbreken. Annuleringskosten, bijvoorbeeld voor je verblijf en vervoer, zijn dan gedekt. De doorlopende annuleringsverzekering is onderdeel van de doorlopende reisverzekering.

Bereken je premie

Bekijk het Informatiedocument op Verzekeringskaarten.nl

Man en vrouw genieten van najaarse wandeling

Doorlopende annuleringsverzekering afsluiten

Zorg dat je doorlopende annuleringsverzekering in laat gaan binnen 14 dagen na het boeken van je reis. Alleen dan is annulering van deze reis verzekerd. Ben je vergeten om je annuleringsverzekering op tijd af te sluiten of te wijzigen? Neem dan voor een oplossing contact op met de Rabobank.

Wat kost een annuleringsverzekering?

De kosten van de doorlopende annuleringsverzekering hangen af van de gekozen gezinssamenstelling en het maximaal verzekerd bedrag per persoon per reis. Je kunt kiezen uit een maximaal bedrag van € 1.500, € 3.000 of € 4.500. Bereken je premie om te zien wat de doorlopende annuleringsverzekering kost.

Let op: de doorlopende annulering is een aanvullende dekking op je doorlopende reisverzekering.

Bereken je premie

Nog geen klant?

Ben je nog geen klant van de Rabobank maar wil je wel zo’n glasheldere verzekering van Interpolis?Lees hier hoe je klant wordt.

Veelgestelde vragen

Hoe zit het met annuleren en het coronavirus?

Het coronavirus is geen onverwachte gebeurtenis meer. Annulering van je reis is wel verzekerd als je jouw reis boekte vóór 26 maart 2020 en ook je Doorlopende Annuleringsverzekering voor deze datum sloot. Voorwaarde is ook dat het gebied waar je naar toe gaat, op het moment van boeken de kleurcode groen of geel had. 

Krijg je zelf of een reisgenoot corona of wordt een familielid of dierbare ernstig ziek of overlijdt door corona? Dan is annulering of afbreking van de reis wel verzekerd met de doorlopende annuleringsdekking. 

Alle meest gestelde vragen en antwoorden rondom je reis- en annuleringsverzekering en het coronavirus kun je hier lezen.

Krijg ik de kosten van mijn vliegtickets terug als ik onverwacht moet annuleren?

Vliegtickets zijn altijd verzekerd bij een annuleringsverzekering. Met een kortlopende of doorlopende annuleringsverzekering ben je verzekerd voor onverwacht annuleren of wijzigen van je reis. Je krijgt een vergoeding voor het omboeken, wijzigen of annuleren van je vliegticket. Ook de kosten voor je verblijf krijg je vergoed. Je hebt dus geen losse vliegticketverzekering nodig.

Hoe lang loopt de doorlopende reisverzekering?

De Interpolis Doorlopende Reisverzekering kun je dagelijks opzeggen. Je kunt dit online regelen via Rabo Online Bankieren of de Rabo App. Deze verzekering wordt elk jaar stilzwijgend verlengd. De begin- en einddatum van deze verzekering vind je op je verzekeringsbewijs.

Kan ik mijn reis annuleren als ik ziek ben?

Je reis kan geannuleerd worden als er sprake is van een ziekte waardoor je op medische indicatie niet aan de reis kan deelnemen. Voorwaarde is dat jouw arts aangeeft dat je niet op vakantie kunt.

Ben jij al klaar voor je volgende reis?

Bereken je premie. Daarna kun je gelijk online je doorlopende annuleringsverzekering afsluiten.

Bereken je premie