Als je op vakantie gaat, wil je alles goed geregeld hebben. Check daarom vóór vertrek of je reisverzekering van Interpolis nog aansluit bij je vakantieplannen en situatie.

Binnen of buiten Europa

Met de doorlopende reisverzekering kun je kiezen uit Europa- of Werelddekking. Ga je bijvoorbeeld naar Amerika op vakantie en heb je Europadekking, dan ben je niet verzekerd. En ga je niet (meer) buiten Europa op vakantie en heb je Werelddekking, dan ben je juist oververzekerd.

Lees meer over Europa- of Werelddekking

Duur van de reis

Met de Doorlopende Reisverzekering ben je standaard verzekerd voor reizen tot maximaal 60 dagen achter elkaar. Ga je langer op reis, dan kun je tegen extra premie de periode verlengen tot 180 of 365 dagen.

Gezinsleden meeverzekeren

Ga je voor het eerst met je pasgeboren kind op vakantie? Zorg er dan voor dat de gezinssamenstelling goed staat ingesteld op je Interpolis Doorlopende Reisverzekering. De opties zijn: 1, 2 of meer personen. Je hoeft geen naam of geboortedatum door te geven.

je betaalt alleen voor de eerste 3 personen op je polisje kinderen kunnen tot 27 jaar meeverzekerd blijvenvanaf 18 jaar mogen ze ook een eigen reisverzekering afsluiten. Voor studenten kan dit voordelig zijn. En het is verplicht als je kind een eigen huis huurt of koopt

Tip: je kind heeft een eigen paspoort of identiteitskaart nodig om te reizen. Vraag de benodigde reisdocumenten ruim op tijd aan bij de gemeente.

Negatief reisadvies

Als je afreist naar een gebied waarvoor een negatief reisadvies (code oranje en rood) geldt, dan ben je niet verzekerd. Kijk voor actuele informatie op www.rijksoverheid.nl.

Stages en vrijwilligerswerk

Vrijwilligerswerk en stages in het buitenland zijn ook verzekerd met de Doorlopende Reisverzekering van Interpolis. Let er wel op dat je je maximale reisduur goed hebt ingesteld. Standaard is dit 60 dagen achter elkaar, uit te breiden naar maximaal 180 of 365 dagen.

Aanvullende verzekering nodig?

Soms is een aanvullende dekking verstandig. Bijvoorbeeld als je zekerheid wilt over de vergoeding van medische kosten in het buitenland, voor hulp bij autopech, je wintersport en om een financiële tegenvaller te voorkomen als je onverwacht moet annuleren.

Medische kosten

Je basiszorgverzekering dekt medische kosten in het buitenland tot 100% van het Nederlandse tarief. In veel landen kan de zorg duurder uitvallen. Kijk goed of je aanvullende zorgverzekering deze kosten dekt. Zo niet, dan kun je de aanvullende dekking 'Geneeskundige kosten' afsluiten bij je reisverzekering.

Heb je een aanvullende zorgverzekering van Interpolis? Dan worden je medische kosten volledig vergoed. Dus ook als de zorg in het land waar je bent duurder is dan in Nederland.

Wintersport of duiken

Bij je Interpolis Doorlopende Reisverzekering kun je kiezen voor de aanvullende dekking ‘Winter- en onderwatersport’. Hiermee ben je verzekerd voor:

kosten als gevolg van een ongeval (zoals een gipsvlucht) op officieel geprepareerde pistes en buiten de officiële geprepareerde pistes onder professionele begeleidingkosten voor je skipas, materiaalhuur en niet gevolgde ski- en duiklessen als je hier vanwege een ongeval geen gebruik meer van kunt maken

Je skispullen verzeker je met de dekking 'Bagage'.

Lees meer over de wintersportdekking

Hulp bij autopech

Voor autopech in het buitenland ben je vaak maar gedeeltelijk verzekerd via je autoverzekering. Check daarom voordat je met de auto of motor op vakantie gaat of het verstandig is om te kiezen voor de aanvullende dekking ‘Voertuighulp op reis’ op je reisverzekering.

Annulering

Het kan gebeuren dat je je vakantie plotseling moet annuleren, uitstellen of afbreken. Bijvoorbeeld doordat een familielid of beste vriend ernstig ziek wordt.

Met een annuleringsverzekering krijg je een deel van de gemaakte kosten terug. Bijvoorbeeld voor de vlucht of het hotel dat je had geboekt. Je bent ook verzekerd bij een onverwacht negatief reisadvies vanuit de Nederlandse overheid nadat je de reis hebt geboekt.

Bijvoorbeeld als de kleurcode voor reizen naar Turkije plotseling oranje wordt.

Afsluiten kan tot 14 dagen na het boeken van je vakantie. Langer geleden geboekt? Neem voor een oplossing contact met ons op.

Zakenreis

Standaard ben je met de Doorlopende Reisverzekering van Interpolis verzekerd voor privéreizen. Ga je (gedeeltelijk) op zakenreis in het buitenland, kies dan voor de aanvullende dekking 'zakenreizen'.

Bij een reisverzekering met meerdere verzekerden regel je dit alleen voor degene op wie deze situatie betrekking heeft. Neem hiervoor contact op met je Rabobank.

Je bagage

Bij je Interpolis Doorlopende Reisverzekering kun je kiezen voor de aanvullende dekking ‘Bagage’. Hiermee verzeker je je spullen op reis tegen beschadiging, verlies en diefstal. Bijvoorbeeld je koffers, telefoon, camera, zonnebril, paspoort en (elektrische) fiets.

Goed om te weten: 90% van onze klanten kiest voor de bagagedekking.

Interpolis Alarmcentrale

Interpolis Alarmcentrale | + 31 (0)13 462 04 62

Noodgeval? Bel direct de Interpolis Alarmcentrale.
Je krijgt meteen hulp. Zo weet je precies waar je aan toe bent.
24/7 bereikbaar.

Tip: neem een creditcard mee op reis

Om een auto te huren, heb je bijna altijd een creditcard nodig. En ook voor het (lastminute) boeken van een hotel kan een creditcard goed van pas komen.

Meer over de reisverzekering

Bekijk de veelgestelde vragen over de reisverzekering