Moeder en dochter pakken koffer in voor de vakantie

Checklist voor je reis


Na lang wachten is het zover: je gaat op reis! Of je nu een weekje weggaat of een langere reis gaat maken: goed verzekerd zijn is belangrijk. Bij het kiezen van een verzekering zijn er veel dingen om naar te kijken en rekening mee te houden. Hier zetten we de beste tips voor je op een rij.

Ben jij al klaar voor je volgende reis?

Bereken je premie. Daarna kun je gelijk online je doorlopende reisverzekering afsluiten.

Dit moet je regelen voor je op reis gaat

De vluchten zijn geboekt, de planning gemaakt en de koffers gepakt. Maar heb je hier al aan gedacht?

Doorlopende of kortlopende reisverzekering

Of je een doorlopende of een kortlopende reisverzekering nodig hebt hangt af van een aantal dingen. Denk aan je reisfrequentie, de duur van je reis en je gezinssamenstelling. Bekijk hieronder de voordelen per reisverzekering.


Doorlopende reisverzekering

  • meest voordelige optie als je vaker op vakantie gaat
  • uit te breiden met de annuleringsverzekering
  • kinderen zijn voordelig meeverzekerd

 

Kortlopende reisverzekering

  • geschikt als je één keer per jaar kort op vakantie gaat
  • ook voor (vrienden)groepen, dus ideaal voor dat familieweekend of festival
  • je betaalt premie per vakantiedag (en € 3,60 extra per verzekering)
Betaalpas

Je betaalpas van de Rabobank staat standaard ingesteld voor gebruik in Europa. Ga je backpacken in Australië, op safari in Afrika of op roadtrip door Amerika? Stel dan je betaalpas in voor het werelddeel waar je naartoe gaat. Het instellen van het gebruik van je betaalpas buiten Europa gaat het snelst via de Rabo Bankieren App. Je kiest per betaalpas in welk werelddeel en welke periode je de pas wilt gebruiken. Na deze periode zetten wij het gebruik van de betaalpas in dat werelddeel automatisch uit.

Meer informatie over betalen in het buitenland

Creditcard

Het is verstandig om een creditcard mee te nemen als je op reis gaat. Hiermee kun je bijvoorbeeld een hotel reserveren of de borg voor een huurauto regelen. Betalingen worden rond het einde van de maand automatisch afgeschreven. Alle aankopen die je ermee doet zijn verzekerd tegen verlies, diefstal of beschadiging.

Heb je nog geen creditcard? Vraag hem hier aan

Zorgverzekering

Ben je van plan te gaan backpacken of een lange reis te maken? Dan is het slim om je zorgverzekering te checken. Als je voor langere tijd wegblijft, kan dit namelijk gevolgen hebben voor jouw zorgverzekering. Ook kan het financieel voordelig zijn je zorgverzekering op te zeggen bij langdurig verblijf in het buitenland, bijvoorbeeld als je in het buitenland gaat werken.

Onze laatste tip: vergeet niet je Rabo Scanner mee te nemen!

Weet je zeker dat je alles hebt ingepakt? Om je te helpen hebben we de belangrijkste dingen voor je op een rij gezet.

Niks vergeten?

Er is een aantal dingen die essentieel zijn als je op reis gaat. Als je je favoriete T-shirt of mooiste korte broek vergeet is dat vervelend, maar geen ramp. In het vliegtuig ontdekken dat je je betaalpas(sen) of creditcard vergeten bent is toch net iets erger. Met deze checklist weet je zeker dat je alle belangrijke dingen bij je hebt en je thuis alles geregeld hebt wat je moet regelen.

Ben jij al klaar voor je volgende reis?

Bereken je premie. Daarna kun je gelijk online je doorlopende reisverzekering afsluiten.

Zelf regelen & contact

Zelf regelen Contact Chat