Gezin staat met verzekeringspapieren naast caravan

Checklist voor je reis

Na lang wachten is het zover: je gaat op vakantie! Of je nu een weekendje weggaat of een lange reis gaat maken, goed verzekerd zijn is belangrijk. Bij het kiezen van een verzekering zijn er veel dingen om rekening mee te houden. We hebben ze voor je op een rijtje gezet.

Niks vergeten?

Er is een aantal dingen die essentieel zijn als je op reis gaat. Als je je favoriete t-shirt vergeet is dat vervelend, maar geen ramp. In het vliegtuig ontdekken dat je je betaalpas of creditcard vergeten bent is toch net iets erger. Met deze checklist helpen we je op weg bij het inpakken.

Check het actuele reisadvies

Controleer voor vertrek het actuele reisadvies voor jouw vakantiebestemming. Een negatief reisadvies wordt aangegeven met de kleurcodes rood en oranje. Reizen naar een gebied dat de overheid afraadt, is je eigen verantwoordelijkheid. Je bent niet verzekerd op de doorlopende en kortlopende reisverzekering.

Betaalpas

Je betaalpas staat standaard ingesteld voor gebruik binnen Europa. Ga je backpacken in Australië of op roadtrip door Amerika? Stel dan je betaalpas in voor het werelddeel waar je naartoe gaat. Dat kan via de Rabo App of Rabo Online Bankieren. Je kiest per betaalpas in welk werelddeel en gedurende welke periode je de pas wilt gebruiken. Na deze periode wordt het gebruik van de betaalpas in dat werelddeel automatisch uitgezet.

Creditcard

Het is verstandig om een creditcard mee te nemen als je op reis gaat. Hiermee kun je bijvoorbeeld een hotel reserveren of de borg voor een huurauto regelen. Betalingen worden rond het einde van de maand automatisch afgeschreven. Alle aankopen die je met je creditcard doet zijn verzekerd tegen verlies, diefstal of beschadiging.

Ben jij al klaar voor je volgende reis?

Je sluit de Doorlopende Reisverzekering eenvoudig online af.

Koffer

Nu een jaar lang 15% korting op de doorlopende reisverzekering

Met de Interpolis Doorlopende Reisverzekering ben je het hele jaar door verzekerd tijdens vakanties en weekendjes weg. Sluit je nu een doorlopende reisverzekering af, dan ontvang je een jaar lang 15% korting op je premie. Deze actie loopt tot en met 30 september 2023. Meer weten? Bekijk de actievoorwaarden.

phone

Hulp nodig?

Bellen

Bel met één van onze medewerkers

Heb je de Rabo App?

Bel ons dan met de app. Zo hebben wij je gegevens direct bij de hand en kunnen we je nog sneller helpen.

Of kies hier het gewenste nummer