Misschien ga je dit jaar minder ver op vakantie en juist vaker een dagje weg in eigen land. Daarom zijn dagjes weg in Nederland nu tijdelijk meeverzekerd op je Interpolis Doorlopende Reisverzekering. Bijvoorbeeld een uitje naar het strand of een pretpark zonder overnachting.

Deze tijdelijke extra dekking geldt tot en met 31 oktober 2021. Je hoeft hiervoor zelf niets te doen. De dekking loopt automatisch weer af.

Ga je er wat langer tussenuit? Je vakanties met geboekte overnachting zijn standaard verzekerd, in binnen- en buitenland. Check voor je vertrek of je de juiste dekkingen voor jouw vakantie aan hebt staan.

Naar mijn verzekeringen
Actievoorwaarden tijdelijke dekking tijdens dagjes weg in Nederland (PDF)

Veel gestelde vragen

Ben ik nu ook verzekerd als ik een dagje weg ga zonder overnachting in Nederland?

Ja. Normaal gesproken ben je binnen Nederland alleen verzekerd als je op reis gaat met minimaal één overnachting. Tijdelijk biedt Interpolis nu ook dekking voor dagjes weg in Nederland zonder overnachting. Deze tijdelijk ruimere dekking geldt vanaf 30 april tot en met 31 oktober 2021. Je hebt deze tijdelijk ruimere dekking automatisch als je een Interpolis Doorlopende Reisverzekering hebt. Je hoeft hier niets voor te doen. De actievoorwaarden staan hier boven.

Geldt de tijdelijk ruimere dekking ook als ik tijdens de actieperiode een Doorlopende Reisverzekering sluit of dekkingen toevoeg?

Ja. De tijdelijk ruimere dekking geldt vanaf het moment dat de verzekering of dekking in gaat, tot en met uiterlijk 31 oktober 2021.

Waarvoor ben ik bij een dagje weg in Nederland verzekerd?

Je bent verzekerd voor de dekkingen die je hebt op jouw Doorlopende Reisverzekering. Het gaat om de volgende dekkingen:

  • Personenhulp
  • Bagage
  • Geneeskundige kosten
  • Pechhulp en vervangend vervoer
  • Annulering

Tijdens de actieperiode is er ook dekking bij een dagje weg binnen Nederland zonder overnachting. Verder blijven de voor jou geldende voorwaarden van toepassing. 

Op je verzekeringsbewijs zie je welke dekkingen je verzekerd hebt en welke voorwaarden daar bij horen.

Wat verstaat Interpolis onder een dagje weg?

Een dagje er op uit binnen Nederland, zonder overnachting. Bijvoorbeeld naar het strand, de dierentuin of pretpark.

Waarom biedt Interpolis deze tijdelijk ruimere dekking aan?

Op dit moment zijn de reismogelijkheden beperkter dan normaal. We blijven dichter bij huis of kiezen voor een dagje weg. Daarom verzekert Interpolis nu tijdelijk ook dagjes weg binnen Nederland zonder overnachting.

Ik heb ook de BuitenDeDeur® verzekering. Ben ik nu dubbel verzekerd?

De BuitenDeDeur® verzekering is voor schade buiten je woning. Bijvoorbeeld in je tuin, op school of op je werk. Hiervoor geldt een eigen risico van € 100.

De tijdelijk ruimere dekking op de Doorlopende Reisverzekering geldt bij dagjes weg in Nederland zonder overnachting. Waarbij je op de dekking Bagage bij diefstal of schade aan telefoons, tablets en laptops een eigen risico van € 50 hebt.

In sommige gevallen is een schade op beide verzekeringen verzekerd. Interpolis kijkt dan welke verzekering voor jou het meest gunstigste is, rekening houdend met het eigen risico.

Hoe meld ik schade op deze tijdelijk ruimere dekking?

Interpolis kan je het beste helpen als je jouw schade telefonisch meldt. Je kunt op werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur bellen met 013 580 12 34. Kies in het menu voor 1 en daarna voor 8.