Ziek worden is nooit fijn. Al helemaal niet op vakantie. Een gebroken been door een ongelukkige val kan flink roet in het eten gooien. Met de aanvullende dekking ‘geneeskundige kosten’ binnen de doorlopende reisverzekering ben je verzekerd voor kosten van spoedeisende zorg die je zorgverzekering niet vergoedt (m.u.v. het verplicht en vrijwillig eigen risico).

Waarom een reisverzekering afsluiten

Zijn mijn zorgkosten gedekt?

Ziek worden of een ongeluk krijgen op een vakantie waar je maanden naar hebt uitgekeken, je gunt het niemand. Helaas kan het altijd voorkomen dat je in het buitenland zorg nodig hebt. Je zorgverzekering dekt medische kosten in het buitenland niet altijd (volledig). Heb je alleen een basisverzekering? Dan worden de spoedeisende medische kosten tot 100% van het Nederlandse tarief vergoed door je zorgverzekeraar. Met de aanvullende dekking ‘geneeskundige kosten’ binnen je doorlopende reisverzekering ben je verzekerd tegen onvoorziene ziektekosten die je zorgverzekering niet vergoedt (met uitzondering van het eigen risico).

Lees meer over medische kosten in het buitenland

Wat als ik mijn been breek op vakantie?

Een ongeluk zit in een klein hoekje, ook op vakantie. Tijdens een mooie wandeling door de bergen maak je een lelijke val en je breekt je been. Weg vakantie. Met je been in het gips moet je onverwachts langer in Oostenrijk blijven. Met de extra hotelovernachtingen en nieuwe vliegtickets kost je vakantie zo honderden euro’s extra. Een flinke smak geld waar je niet op had gerekend. Tot overmaat van ramp mag je van de dokter ook niet vliegen. Let op: neem bij ziekte of een ongeval altijd direct contact op met de Interpolis Alarmcentrale. De Alarmcentrale kan per situatie vertellen wat je moet doen.

Reisverzekering extra belangrijk tijdens wintersport

Wintersport

Sta jij graag op de ski’s? Voor de sportieveling is een goede verzekering geen overbodige luxe. Met de aanvullende dekking ‘winter- en onderwatersport’ binnen de doorlopende reisverzekering ben je ook tijdens skiën en snowboarden goed verzekerd. Heb je geen winter- en onderwatersport dekking? Dan zijn bijvoorbeeld de kosten van hulpverlening na een ongeval niet verzekerd. Je zet deze aanvullende dekking voor je vakantie met één klik op de knop in de Rabo App aan of uit.

Bekijk deze dekking