Moeder en dochter pakken koffer in voor de vakantie

Wat als ik zorg nodig heb op reis?


Ziek worden is nooit fijn. Al helemaal niet op vakantie. Een gebroken been door een ongelukkige val kan ook flink roet in het eten gooien. Gelukkig ben je met de Doorlopende Reisverzekering van Interpolis voorbereid op het onverwachte.

Wat als ik mijn been breek op vakantie?

Een ongeluk zit in een klein hoekje, ook op vakantie. Tijdens een mooie wandeling door de bergen maak je een lelijke val en je breekt je been. Weg vakantie. Met je been in het gips moet je onverwachts langer in Oostenrijk blijven. Met de extra hotelovernachtingen en nieuwe vliegtickets kost je vakantie zo honderden euro’s extra. Een flinke smak geld waar je niet op had gerekend. Tot overmaat van ramp mag je van de dokter ook niet vliegen. Dit alles geeft een hoop extra rompslomp. Een telefoontje naar Interpolis stelt je gelukkig gerust: alle kosten zijn gedekt. Interpolis zorgt ook dat je zorgeloos naar huis komt.

Zorgkosten op reis

Zijn mijn zorgkosten gedekt?

Ziek worden of een ongeluk krijgen op een vakantie waar je maanden naar hebt uitgekeken, je gunt het niemand. Helaas kan het altijd voorkomen dat je in het buitenland zorg nodig hebt. In Nederland zijn zorgkosten gedekt door je zorgverzekering, maar over de grens werkt dit net even anders. Je zorgverzekering dekt namelijk de kosten naar Nederlands tarief. Vallen de kosten hoger uit en heb je geneeskundige hulp aan staan? Dan vergoedt de doorlopende reisverzekering de extra kosten.

Bekijk alle voordelen van de doorlopende reisverzekering

Hoe werkt dat?

De kosten van zorg verschillen van land tot land. In Nederland ben je voor een bezoek aan een arts bijvoorbeeld minder kwijt dan in de Verenigde Staten. Stel dat je juist daar tijdens het wandelen door de Rocky Mountains je been breekt. In Nederland vallen deze kosten volledig binnen de basisverzekering, met eigen risico. Mocht de operatie in de VS duurder uitvallen, dan krijg je deze kosten vergoedt vanuit de doorlopende reisverzekering. Wel zo fijn.


Let op: neem bij ziekte of een ongeval altijd direct contact op met de Interpolis Alarmcentrale. De Alarmcentrale kan per situatie vertellen wat  je moet doen.

Wintersport en extreme sporten

Wintersport en extreme sporten

Ben jij een echte dare devil of sta je graag op de ski’s? Voor de sportieveling is een goede verzekering geen overbodige luxe. Met de aanvullende Wintersportdekking ben je ook tijdens skiën, snowboarden, paragliden of bungeejumpen goed verzekerd. Je zet de Wintersportdekking voor je vakantie met één klik op de knop aan of uit.

Bijk onze wintersportverzekering

Benieuwd wat de doorlopende reisverzekering kost?

Zelf regelen & contact

Zelf regelen Contact Chat