Preventietips van Interpolis

Voor thuis, op vakantie en onderweg

Zo voorkomt u stormschade

Wist u dat storm vaak voor duizenden euro’s schade kan aanrichten? Gelukkig kunt u zelf van alles doen om stormschade te voorkomen: voor, tijdens en na een storm.

Voor de storm

 • Sluit alle ramen en deuren, denk daarbij ook aan daglichten en klapramen.
 • Haal overhangende, losse en dode boomtakken weg rondom uw woning.
 • Parkeer uw auto(‘s) onder een stevige overkapping, in een schuur of garage. In ieder geval niet onder of dicht bij een boom.

Meer tips op Interpolis.nl

Tijdens de storm

Persoonlijke veiligheid van uzelf en uw gezinsleden staat voorop:

 • Blijf tijdens de storm zoveel mogelijk binnen.
 • Wacht met het treffen van noodvoorzieningen of reparaties tot de storm voorbij is. Klim dus niet tijdens de storm op het dak om dakbedekking terug te leggen.
 • Houd het portier van uw auto stevig vast als u in- of uitstapt. Zo voorkomt u schade aan uw eigen auto en aan andere geparkeerde voertuigen.

Heeft u schade door het slechte weer? Interpolis staat voor u klaar.

Meld uw schade direct bij Interpolis

Na de storm

Storm en regen gaan vaak samen. Met deze tips voorkomt u waterschade na een storm:

 • Laat schade aan daken en ruiten zo snel mogelijk herstellen. Dek als noodoplossing de schade goed af met een afdekzeil.
 • Inspecteer de dakbedekking. Zet losliggende dakpannen vast. Inspecteer bij platte daken nauwkeurig of de naden intact zijn en of de loodslabben nog goed liggen.
 • Verwijder zwerfvuil van uw plat dak, dakgoten en afvoeren.

Meer tips op Interpolis.nl

Heeft u schade door het slechte weer? Interpolis staat voor u klaar.

Meld uw schade direct bij Interpolis

Schade voorkomen in en rondom uw woning

Met brand, waterschade of een inbraak krijgt u liever niet te maken. Gelukkig kunt u veel doen om schade in en om uw huis te voorkomen of beperken.

Voorkom verstoppingen en wateroverlast

Tegenwoordig wassen we de vaat en onze was op lagere temperaturen. Daardoor kunnen zeepresten zich afzetten op het leidingwerk van de wasmachine of vaatwasser. Dat kan leiden tot verstopping en wateroverlast. Laat de wasmachine en vaatwasser elke maand een keer op maximale temperatuur draaien. Zo kunt u verstoppingen door zeepresten voorkomen.

Houd de afzuigkap schoon

Een afzuigkap die u vaak gebruikt kan vet worden en vlam vatten. Een vieze afzuigkap leidt tot een snelle uitbreiding van de brand bij vlam in de pan. Maak daarom één keer per maand de filter van de afzuigkap schoon of vervang deze. Heeft u de vlam in de pan, doof dan het vuur met een deksel of blusdeken. Laat de pan staan en gebruik nooit water.

Schade voorkomen op vakantie

Een ongeluk op vakantie zit in een klein hoekje. Door u goed voor te bereiden op uw vakantie kunt u de kans op schade verkleinen.

Houd uw groene kaart op zak

Neem altijd uw groene kaart mee als u onderweg of op vakantie bent. Daarmee toont u aan dat uw auto verzekerd is en heeft u de belangrijkste gegevens van uw auto(verzekering) bij de hand. U bent in Europa niet verplicht om de groene kaart op zak te hebben, maar verstandig is het wel. Zeker bij autoschade in het buitenland. Op uw groene kaart staat ook in welke landen uw auto verzekerd is. Overigens is uw autoverzekering in alle Europese landen geldig.

Vliegen? Verdeel de bagage

Gaat u vliegen, verdeel dan bij het inpakken de spullen van u en uw reisgenoten over de koffers. Zo heeft u altijd nog spullen van uzelf bij de hand als er een koffer zoekraakt of wordt gestolen.

Maak foto's van waardevolle spullen

Verlies of diefstal van spullen of documenten is erg vervelend. En het terugvinden van spullen kost veel tijd. Met onderstaande tips maakt u het uzelf gemakkelijk.

 • Maak een foto van uw naam, telefoonnummer en adres van het vakantieverblijf. Verliest u uw fototoestel, dan kan de vinder contact met u opnemen.
 • Maak foto's van uw waardevolle spullen. Handig als u wordt bestolen of schade oploopt.
 • Maak foto's van alle pasjes in uw portemonnee. Zo weet u na verlies of diefstal wat er allemaal inzat en wat u moet laten blokkeren.
 • Parkeert u uw auto in een grote stad, maak dan een foto van het straatnaambordje. Zo vindt u uw auto snel weer terug.

Schade voorkomen op de weg

Autopech, schade of diefstal als u onderweg bent is erg vervelend. Daarom helpen we u graag om goed voorbereid op weg te gaan.

Neem voldoende rust

Veel automobilisten gaan vermoeid de weg op. Dit kan leiden tot gevaarlijke situaties in het verkeer. Heeft u een lange reis voor de boeg, neem dan voldoende rustpauzes: na elke twee uur rijden een kwartier rust. Te luide muziek in de auto verlaagt de concentratie.

Voorkom diefstal

Laat geen kostbaarheden en belangrijke papieren achter in de auto. Verlaat u uw auto, zorg er dan in ieder geval voor dat uw waardevolle spullen zoveel mogelijk uit het zicht liggen. Rijd in grote steden met de autodeuren op slot en leg geen kostbare bagage op de achterbank. Sluit uw auto ook af tijdens het tanken of rustpauzes.

Nieuwe manier van diefstal

Autodieven hebben een nieuwe methode bedacht. Als u niet bij uw auto bent, plaatsen ze een stuk papier op uw achterruit. Als u in uw auto stapt en in uw achteruitkijkspiegel kijkt, ziet u het stuk papier op uw achterruit. Als u uitstapt om het papier te verwijderen, gaan de dieven er met uw auto vandoor. Haal dus altijd uw contactsleutel uit het slot als u uw auto verlaat.

Rijd mobielvrij met de Interpolis AutoModus app

In 66% van de auto-ongelukken speelt afleiding een rol. De telefoon is daarbij de belangrijkste oorzaak. De Interpolis AutoModus app helpt je om mobielvrij auto te rijden. Laat je niet afleiden, rijd in AutoModus.

Ga in AutoModus

Hebt u schade?

Interpolis staat voor u klaar. U kunt uw schade online melden op Interpolis.nl. Of telefonisch: één telefoontje is vaak genoeg.

Schade melden op Interpolis.nl