Scooterverzekering (bromfietsverzekering)

Je bromfiets of scooter verzekeren? Met de Interpolis Scooterverzekering verzeker je je bromfiets, scooter, snorfiets, brommobiel of speed pedelec (e-bike die 45 km/u kan halen).

€ 0 eigen risico bij schade uit te breiden met 24/7 pechhulp in binnen- en buitenland eerste jaar aankoopbedrag terug bij diefstal of total loss (bij WA + Beperkt Casco en Allrisk)

Dit is een verzekering van Interpolis. Glashelder

Log in en bereken premie Bekijk wat je verzekert
Meisje is blij verrast met haar nieuwe scooter

Je scooter verzekeren: kies uit 3 dekkingen

Volgens de wet moet je minimaal een WA-verzekering afsluiten voor je scooter. Je moet je scooter WA verzekeren voordat je ermee gaat rijden. Je kunt ook kiezen voor de uitgebreide dekkingen WA + Beperkt Casco of WA + Volledig Casco.

Wat is wel en niet verzekerd

Bekijk wat verzekerd is met de Interpolis Scooterverzekering

Hieronder vind je de belangrijkste dekkingen van de scooterverzekering. Een compleet overzicht vind je onder het kopje Verzekerd in de voorwaarden.

WA (wettelijk verplicht)WA + Beperkt CascoWA + Volledig Casco (allrisk)
Schade aan anderen
Lichamelijk letsel tot 
€ 6.500.000 per ongeval
 
 
 
Materiële schade tot 
€ 2.500.000 per ongeval
 
 
 Schade aan je eigen scooterHulp na ongeval in Nederland 
 
 
Hulp na ongeval in buitenland
 
 
 
Brandschade
 
 
Stormschade
 
 
Inbraak en joyriding
 
 
Aanrijdingen met dieren
 
 
Schade aan bagage*
 
 
Diefstal
 
 
Botsingen en slippartijen
 
Van de weg of te water raken
 
Vandalisme
 
Overige schade aan eigen bromfiets
 

* Als je bagage is beschadigd door een gebeurtenis waarvoor je bent verzekerd, krijg je een vergoeding van maximaal € 250.

Lees meer over de dekking van de scooterverzekering

Bekijk wat niet verzekerd is met de Interpolis Scooterverzekering

Hieronder vind je de belangrijkste uitsluitingen van de scooterverzekering. Een compleet overzicht vind je onder het kopje ‘Niet verzekerd’ in de voorwaarden.

schade door een bestuurder van de bromfiets zonder geldig rijbewijs of bevoegdheid om te rijdenschade die ontstaat als de bromfiets in beslag is genomenschade die ontstaat als de brommer is opgevoerdschade door deelname aan een wedstrijd, bijvoorbeeld een snelheidsrit of behendigheidsrit (tenzij er een instructeur bij is met het diploma Wrm)schade terwijl de bromfiets zakelijk wordt gebruikt, bijvoorbeeld voor koerierswerk, rijles, verhuur of als taxiletselschade bij personen die niet op een normale zitplaats van de bromfiets zatengebruik van meer alcohol of drugs dan is toegestaanopzettelijk veroorzaakte schade

Let op: goedgekeurd ART 3 slot verplicht

Bij diefstal (gedekt onder WA + Beperkt Casco en WA + Volledig Casco) ben je alleen verzekerd als je bromfiets op het moment van de diefstal goed was afgesloten met een goedgekeurd ART 3 slot.

Hulp bij pech? Bekijk de aanvullende dekkingen Eerste jaar aankoopbedrag terug bij diefstal en total loss

Bij zowel de Beperkt Casco als de Volledig Casco dekking krijg je de volgende vergoeding bij diefstal en total loss:

Eerste jaar na aankoop het hele bedrag terug dat je voor je scooter betaalde (tot €10.000).Kostte je scooter meer dan € 10.000? Dan wordt het eerste jaar de dagwaarde plus 10% vergoed, tot maximaal het aankoopbedrag.Na het eerste jaar wordt van alle scooters de dagwaarde vergoed.De dagwaarde is de waarde van de scooter vlak vóór de schade ontstond.Deze regeling geldt voor nieuwe én tweedehands scooters.
Bekijk de voorwaarden

Informatiedocumenten

Bekijk de Informatiedocumenten op verzekeringskaarten.nl voor een kort overzicht van de verzekering.

Informatiedocument Bromfietsverzekering Informatiedocument Voertuighulp

Lees meer over onze dienstverlening

De Rabobank bemiddelt in particuliere schadeverzekeringen van Interpolis. Dit betekent dat je via de Rabobank een verzekering van Interpolis kunt afsluiten. Wij leggen graag uit welke Interpolis verzekeringen je kunt afsluiten en waarvoor je bent verzekerd. We adviseren je niet over het afsluiten, wijzigen of opzeggen van je verzekeringen. Via de Rabobank kun je je verzekering wijzigen of inzien. Wil je schade melden? Dan kun je terecht bij Interpolis. Je leest meer hierover in onderstaand document.

Dienstverlening schade- en zorgverzekeringen (PDF)

Nog geen klant?

Ben je nog geen klant van de Rabobank maar wil je wel zo’n glasheldere verzekering van Interpolis?Lees hier hoe je klant wordt.

Veelgestelde vragen over de scooterverzekering van Interpolis

Vanaf welke leeftijd kan ik een scooterverzekering afsluiten?

Vanaf 16 jaar kun je een scooterverzekering afsluiten. Dus als je je bromfietsrijbewijs hebt gehaald en een scooter hebt, kun je die meteen verzekeren.

Ik heb een elektrische scooter. Is een verzekering voor een elektrische scooter verplicht?

Iedereen met een motorvoertuig, zoals een elektrische scooter, moet minimaal een WA-verzekering hebben. Zo ben je met de Interpolis Scooterverzekering verzekerd als je schade maakt bij anderen. Bijvoorbeeld als je een ongeluk veroorzaakt met je elektrische scooter. Kies voor een uitgebreidere dekking als je wilt dat schade aan je scooter ook verzekerd is.

Welke dekkingen kan ik kiezen binnen mijn scooterverzekering?

Je kunt kiezen uit een WA-dekking, een WA + Beperkt Casco-dekking en een WA + Volledig Casco-dekking (All-risk). Je bent verplicht om tenminste de WA-verzekering voor je scooter af te sluiten. Hiermee ben je verzekerd voor schade aan anderen. Wil je de meest volledige dekking voor je bromfiets of scooter? Dan kies je voor de Volledig Casco-dekking. Je bent dat 'all-risk' verzekerd. Dat betekent dat ook schade aan je eigen scooter is verzekerd, zelfs als het je eigen schuld is. Bijvoorbeeld als je per ongeluk je scooter laat vallen of wegslipt op een gladde weg. 

Ben jij al klaar voor je volgende rit?

Wil je de bromfietsverzekering afsluiten? Bereken dan je premie of sluit direct af.

Log in en bereken premie