Groene kaart van Interpolis aanvragen

Ieder jaar krijg je bij de verlenging van je Interpolis Alles in één Polis® een nieuwe groene kaart. Met deze kaart toon je aan dat je voertuig verzekerd is. Neem deze groene kaart altijd mee als je op vakantie gaat. Zo weet je zeker dat je bij schade of een ongeluk de juiste papieren bij je hebt.

Ben je je groene kaart kwijt?

Vraag dan een nieuwe groene kaart aan. Vul alle gegevens in en binnen een week heb je de nieuwe kaart in huis. Tip: houd je kenteken en polisnummer bij de hand.

Groene kaart aanvragen

Verhuisd? Een nieuwe groene kaart aanvragen is niet nodig

Je groene kaart met het oude adres blijft geldig. Bij verlenging van de Alles in één Polis ontvang je een nieuwe groene kaart met je nieuwe adresgegevens. Dit is ook zo als je groene kaart op naam van je ex-partner of overleden partner staat.

Wat is een groene kaart?

Een groene kaart is een groen papier waarop staat dat je een WA-verzekering hebt voor je voertuig (bijvoorbeeld voor je auto of caravan). Een WA-verzekering (wettelijke aansprakelijkheidsverzekering) is een verplichte verzekering die je verzekert tegen kosten als je met je voertuig schade veroorzaakt bij anderen. Op de groene kaart staan belangrijke gegevens, zoals je verzekeringsnummer en de telefoonnummers van Interpolis voor noodhulp of schade melden.

Landen waar de groene kaart verplicht is

Op de groene kaart staat in welke landen je autoverzekering geldig is. Het verschilt per land of het verplicht is om je groene kaart bij je te hebben:

In Nederland hoef je de kaart niet bij je te hebben.In sommige landen (bijvoorbeeld Marokko), ben je verplicht om de papieren groene kaart bij je te hebben (op groen papier).In veel landen (bijvoorbeeld alle EU-landen) is het genoeg als je de kaart op je telefoon laat zien, of als je een papieren zwart-wit kopie bij je hebt.In sommige landen heb je ook een groene kaart nodig voor je caravan of aanhanger.
Landen waar de papieren groene kaart verplicht is

De papieren groene kaart (op groen papier) is verplicht in de volgende landen:

AlbaniëBosnië en HerzegovinaIranIsraëlMarokkoMoldaviëMontenegroOekraïneServiëTunesiëTurkijeMacedonië (voormalige JoegoslavischeRepubliek Macedonië)RuslandWit-Rusland
Landen waar een digitale of zwart-wit kaart genoeg is

In de landen hieronder is het genoeg als je de groene kaart op je telefoon laat zien, of als je een zwart-witkopie bij je hebt. Het gaat onder andere om alle landen in de Europese Unie.

AndorraBelgiëBulgarijeZuid-CyprusDenemarkenDuitslandEstlandFinlandFrankrijkGriekenlandHongarijeIerlandIJslandItaliëKroatiëLetlandLiechtensteinLitouwenLuxemburgMaltaNoorwegenOostenrijkPolenPortugalRoemeniëSloveniëSlowakijeSpanjeTsjechiëVerenigd KoninkrijkZwedenZwitserland
Landen waar je een groene kaart nodig hebt voor je caravan of aanhanger

In sommige landen heb je een aparte groene kaart nodig voor je caravan of aanhanger (maar alleen als je caravan of aanhanger een eigen kenteken heeft):

DuitslandKroatiëPolenPortugalSpanje

Heeft je caravan of aanhanger geen eigen kenteken, dan heb je ook in deze landen geen aparte groene kaart nodig voor je caravan of aanhanger. De kaart van de auto waarmee je de caravan of aanhanger trekt, is dan ook geldig voor de caravan of aanhanger.

Veelgestelde vragen

Waar vind ik het groene kaartnummer?

Op je groene kaart staat een groene kaartnummer. Je hebt dit nummer nodig als je een schadeformulier invult. Je vindt het groene kaartnummer op de groene kaart bij '4. Landcode/Code verzekeraar/nummer'. Het groene kaartnummer bestaat uit je polisnummer, de code van Interpolis en de landcode van je land.

Voor welke voertuigen is een groene kaart verplicht?

Een groene kaart is verplicht voor de volgende voertuigen:

automotorbromfietsscootercamperaanhanger (in sommige landen)caravan (in sommige landen)Caravan en aanhangers

Heeft je caravan of aanhanger een eigen kenteken (verplicht vanaf 750 kilo)? Dan is een eigen groene kaart nodig in de volgende landen:

DuitslandKroatiëPolenPortugalSpanje

In de meeste landen heb je dus geen aparte groene kaart nodig voor de caravan of aanhanger. De kaart van de trekkende auto is ook geldig voor de caravan of aanhanger.

Service en Contact