Groene kaart van Interpolis downloaden

Na het afsluiten van je autoverzekering ontvang je binnen 5 werkdagen je groene kaart per post. Ieder jaar bij de verlenging van je autoverzekering ontvang je een nieuwe versie van de kaart thuis op de mat.

Groene kaart kwijt?

Je groene kaart download je in internetbankieren of de Rabo App. Log in en kies de verzekering waarvoor je de groene kaart wilt downloaden.

Download groene kaart

Bewijs van verzekering

Een groene kaart is een groen papier waarop staat dat je een WA-verzekering hebt voor je voertuig (bijvoorbeeld voor je auto of caravan). Een WA-verzekering (wettelijke aansprakelijkheidsverzekering) is een verplichte verzekering die je verzekert tegen kosten als je met je voertuig schade veroorzaakt bij anderen. Op de groene kaart staan belangrijke gegevens, zoals je verzekeringsnummer en de telefoonnummers van Interpolis voor noodhulp of schade melden.

Goed om te weten

 • In de meeste Europese vakantielanden is de kaart niet verplicht. Een digitale versie is voldoende, bijvoorbeeld op je telefoon.
 • De groene kaart is een internationaal verzekeringsbewijs. Op de kaart staat in welke landen de kaart geldig is.
 • In landen waar de groene kaart wel verplicht is, moet je hem op papier bij je hebben. Neem het origineel mee dat je van Interpolis hebt gekregen of print een nieuwe versie in kleur.
Landen waar de papieren groene kaart verplicht is

De papieren groene kaart is verplicht in de volgende landen:

 • Albanië
 • Bosnië (en Herzegovina)
 • Israël
 • Marokko
 • Moldavië
 • Montenegro
 • Oekraïne
 • Servië
 • Tunesië
 • Turkije
 • Macedonië (voormalige Joegoslavische Republiek Macedonië)
 • Wit-Rusland

Print de kaart in kleur als je naar een van deze landen reist. Andere vormen (digitaal, schermprint of op creditcard formaat) worden in deze landen niet geaccepteerd.

Landen waar afwijkende regels gelden

Kosovo 

Dit land staat niet op de groene kaart. Je moet aan de grens een geldige groene kaart kopen als je door Kosovo wil rijden. 


Rusland, de Krim, Iran 

Deze landen zijn doorgestreept op de groene kaart. Je bent hier dus niet verzekerd.

Landen waar je een groene kaart nodig hebt voor je caravan of aanhanger

In sommige landen heb je een aparte groene kaart nodig voor je caravan of aanhanger (maar alleen als je caravan of aanhanger een eigen kenteken heeft):

DuitslandKroatiëPolenPortugalSpanje

Heeft je caravan of aanhanger geen eigen kenteken, dan heb je ook in deze landen geen aparte groene kaart nodig voor je caravan of aanhanger. De kaart van de auto waarmee je de caravan of aanhanger trekt, is dan ook geldig voor de caravan of aanhanger.

Kun je niet inloggen?

Heb je geen betaalrekening van Rabobank, dan kun je dit niet online regelen. Bekijk je groene kaart in de Interpolis App. Of neem contact met ons op, dan regelen wij het voor je.

Lees meer op interpolis.nl/app

Verhuisd? Een nieuwe groene kaart is niet nodig

Je groene kaart met het oude adres blijft geldig. Bij verlenging van de Alles in één Polis ontvang je een nieuwe groene kaart met je nieuwe adresgegevens. Dit is ook zo als je groene kaart nog op naam van je ex-partner staat.

Veelgestelde vragen

Waar vind ik het groene kaartnummer?

Op je groene kaart staat een groene kaartnummer. Je hebt dit nummer nodig als je een schadeformulier invult. Je vindt het groene kaartnummer op de groene kaart bij '4. Landcode/Code verzekeraar/nummer'. Het groene kaartnummer bestaat uit je polisnummer, de code van Interpolis en de landcode van je land.

Voor welke voertuigen is een groene kaart verplicht?

Een groene kaart is verplicht voor de volgende voertuigen:

automotorbromfietsscootercamperaanhanger (in sommige landen)caravan (in sommige landen)Caravan en aanhangers

Heeft je caravan of aanhanger een eigen kenteken (verplicht vanaf 750 kilo)? Dan is een eigen groene kaart nodig in de volgende landen:

DuitslandKroatiëPolenPortugalSpanje

In de meeste landen heb je dus geen aparte groene kaart nodig voor de caravan of aanhanger. De kaart van de trekkende auto is ook geldig voor de caravan of aanhanger.

Service en Contact