Overlijdensrisicoverzekering: overlijden melden

In het verleden was het vaak verplicht om bij bijvoorbeeld een hypotheek een overlijdensrisicoverzekering af te sluiten. Tegenwoordig is dit niet meer zo en heb je de mogelijkheid de verzekering stop te zetten.

Overlijden melden

Geef een overlijden zo snel mogelijk aan ons door. We zorgen er dan direct voor dat er geen premies meer worden afgeschreven. Ook alles rondom de betaal- en spaarrekeningen van de overledene regelen we voor je.

Ben je zelf ook klant bij de Rabobank? Meld een overlijden dan via onderstaande oranje knop. Zelf geen klant bij de Rabobank? Meld een overlijden dan via de witte knop.

Overlijden melden Overlijden melden (zelf geen klant)

Na het melden van overlijden

Nadat je een overlijden hebt gemeld, krijg je binnen één tot twee werkdagen een brief van ons. In deze brief leggen we stap voor stap uit wat we allemaal gaan regelen om de bank- en verzekeringszaken van de overledene af te handelen.

In deze brief staat ook welke documenten we hiervoor nodig hebben. Wil je meer informatie over de afhandeling, het verloop of de voorwaarden voor uitbetaling van de overlijdensrisicoverzekering? Kijk dan op de website van Interpolis.

Lees meer over de stappen na je melding op Interpolis.nl

Veelgestelde vragen

Welke documenten moet ik opsturen bij een overlijden?

Om alle bank- en verzekeringszaken goed te kunnen regelen, hebben we een aantal documenten van of over de overledene nodig. Deze documenten verschillen per type rekening of verzekering. We laten je zo snel mogelijk weten welke documenten dit in jouw geval zijn. Je krijgt hierover een brief. 

Of beantwoord de vragen om te zien welke documenten er bij jouw situatie nodig zijn.

Documenten die nodig zijn na een overlijden

Moet ik voor de bank- en spaarrekening ook een melding van overlijden doen?

Nee, dat hoeft niet. De link ‘Overlijden melden’ hieronder geldt voor alle bank- en verzekeringsproducten van de Rabobank en Interpolis. Je hoeft dus maar één keer melding te doen.

Ben je zelf ook klant bij de Rabobank? Meld een overlijden dan via onderstaande oranje knop. Zelf geen klant bij de Rabobank? Meld een overlijden dan via de witte knop.

Overlijden melden Overlijden melden (zelf geen klant)
Wanneer wordt het verzekeringsgeld uitgekeerd?

Dat ligt aan de situatie. Hoe sneller je het overlijden meldt en de benodigde documenten opstuurt, hoe sneller we je kunnen helpen. 

Wil je meer informatie over het verloop en de voorwaarden voor uitbetaling, kijk dan op de website van Interpolis via de link hieronder.

Lees meer over het vervolg van je melding op Interpolis.nl

Service en Contact