Overlijdensrisicoverzekering: overlijden melden

Als er een dierbare overleden is, komt er veel op je af. Een van de dingen die je moet regelen, is het melden van overlijden voor de Interpolis Overlijdensrisicoverzekering. Dit kan door telefonisch contact op te nemen met je Rabobank of via het formulier ‘Overlijden melden’. We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.

Overlijden melden

Geef een overlijden zo snel mogelijk aan ons door. We zorgen er dan direct voor dat er geen premies meer worden afgeschreven. Ook alles rondom de betaal- en spaarrekeningen van de overledene regelen we voor je. Overlijden melden kan zowel telefonisch als met een online formulier.

Online overlijden melden

Neem contact met ons op

Na het melden van overlijden

Nadat je een overlijden hebt gemeld, krijg je binnen één tot twee werkdagen een brief van ons. In deze brief leggen we stap voor stap uit wat we allemaal gaan regelen om de bank- en verzekeringszaken van de overledene af te handelen.

In deze brief staat ook welke documenten we hiervoor nodig hebben. Wil je meer informatie over de afhandeling, het verloop of de voorwaarden voor uitbetaling van de overlijdensrisicoverzekering? Kijk dan op de website van Interpolis.

Lees meer over de stappen na je melding op Interpolis.nl

Veelgestelde vragen

Welke documenten moet ik opsturen bij een overlijden?

Om alle bank- en verzekeringszaken goed te kunnen regelen, hebben we een aantal documenten van of over de overledene nodig. Deze documenten verschillen per type rekening of verzekering. We laten je zo snel mogelijk weten welke documenten dit in jouw geval zijn. Je krijgt hierover een brief. 

Wil je eerder iets vragen? Neem dan contact met ons op.

Neem contact met ons op

Moet ik voor de bank- en spaarrekening ook een melding van overlijden doen?

Nee, dat hoeft niet. De link ‘Overlijden melden’ hieronder geldt voor alle bank- en verzekeringsproducten van de Rabobank en Interpolis. Je hoeft dus maar één keer melding te doen.

Overlijden melden
Wanneer wordt het verzekeringsgeld uitgekeerd?

Dat ligt aan de situatie. Hoe sneller je het overlijden meldt en de benodigde documenten opstuurt, hoe sneller we je kunnen helpen. 

Wil je meer informatie over het verloop en de voorwaarden voor uitbetaling, kijk dan op de website van Interpolis via de link hieronder.

Lees meer over het vervolg van je melding op Interpolis.nl

Service en Contact