Goed verzekerd bij een verhuizing

Een verhuizing heeft gevolgen voor je verzekeringen. Denk bijvoorbeeld aan je woonhuis- en inboedelverzekering. Bekijk of je je verzekeringen moet aanpassen bij een verhuizing. Je kunt de meeste wijzigingen online of telefonisch doorgeven.

Wijzig mijn verzekeringen

Woonhuisverzekering

Je nieuwe woning moet vanaf het moment dat je de sleutel ontvangt verzekerd zijn. Heb je tijdelijk twee woningen, zorg er dan voor dat je op het oude én nieuwe adres een woonhuisverzekering hebt. Een tweede woonhuisverzekering op je Alles in één Polis regel je eenvoudig online. Heb je de sleutel van je oude woning ingeleverd, dan kun je de 'oude' woonhuisverzekering opzeggen. Dit regel je eenvoudig zelf online. En anders is een telefoontje voldoende.

Voeg een tweede woonhuisverzekering toe aan je Alles in één Polis

Heb je nog geen woonhuisverzekering, bijvoorbeeld omdat je nu nog in een huurhuis woont?

De voordelen van de Interpolis Woonhuisverzekering:

aangebrachte verbouwingen aan je huis, tuin of bijgebouwen zijn standaard meeverzekerd voor dezelfde premie (met uitzondering van het aanleggen van een rieten dak)tuin, glas, garage en zonnepanelen zijn meeverzekerd€ 0 eigen risico, behalve bij stormschade

Meer over de Interpolis Woonhuisverzekering

Voor je appartement kun je geen woonhuisverzekering afsluiten. Dit moet worden geregeld door de Vereniging van Eigenaren (VvE). Heb je zelf verbeteringen aangebracht in je appartement? Deze zijn standaard meeverzekerd op de Interpolis Inboedelverzekering. Ook als je deze tegen betaling hebt overgenomen van de vorige bewoner.

Inboedelverzekering

Je Interpolis Inboedelverzekering geldt vanzelf voor twee locaties als je aan het verhuizen bent. Je hoeft je adres pas te wijzigen, als je in de nieuwe woning gaat wonen. Dit kan eenvoudig online.

Wijzig je inboedelverzekering Meer over de inboedelverzekering van Interpolis

Uitgebreid verzekerd tijdens je verhuizing

Tijdens een verhuizing is de kans groter dat je inboedel beschadigt. Gelukkig ben je met de Interpolis Inboedelverzekering ook tijdens de verhuizing zelf verzekerd tegen schade.

Zo uitgebreid is je inboedel verzekerd tijdens de verhuizing

Alles in één Polis

Wijzig ook je adres in Rabo Online Bankieren of de Rabo App voor je Alles in één Polis en andere bankzaken.

Wijzig je adres

Wijzigt je gezinssamenstelling?

Blijft de samenstelling van je gezin hetzelfde? Je hoeft dan niets te wijzigen. Verandert er wel iets, dan pas je alleen de samenstelling van je huishouden aan. De opties zijn een-, twee- of meerpersoonshuishouden.

Hypotheek meenemen

Als je gaat verhuizen naar een volgende koopwoning, kan het aantrekkelijk zijn om je huidige hypotheek mee te nemen. Bijvoorbeeld als je een rentecontract hebt met een lage rente.

Lees meer over het meenemen van je hypotheek

Samenwonen of trouwen

Ga je bij je partner wonen, of andersom? Voorkom dan dat je dubbel verzekerd bent en schrijf de partner bij op de polis van de ander.

Verhuizen jullie allebei, neem dan contact op met de bank om de verzekeringen te wijzigen.

Wijzig de gezinssamenstelling op je Alles in één Polis Lees meer over samenwonen en trouwen

Uit elkaar gaan

Voor schadeverzekeringen, zoals de woonhuis- en inboedelverzekering, beslissen jullie samen wie de verzekeringen overneemt. Is dat degene die in het huis blijft wonen, dan kan hij of zij de verzekeringen online wijzigen. Neem anders contact op met de bank.

Wijzig direct je verzekeringen

Goed om te weten

Is je ex-partner de verzekeringnemer? Hij of zij kan een verzekering (per direct) opzeggen of wijzigen. Dan ben je niet meer verzekerd.Kinderen mogen verzekerd worden bij de ouder waar het kind ingeschreven is, maar ook bij de andere ouder. De ouder moet wel in Nederland wonen.Als jullie uit elkaar gaan, kan dit gevolgen hebben voor aanspraken op de reis- en annuleringsverzekering. Check de reizen die je geboekt hebt.

Goed om over na te denken

Beslis wie van jullie beiden de woonhuis- of inboedelverzekering overneemt.Pas je verzekeringen aan de nieuwe gezinssamenstelling aan.Neem je de auto(‘s) of een ander voertuig over? Dan kun je de schadevrije jaren overnemen. Als je zelf niet de verzekeringsnemer bent moet de verzekernemer akkoord geven voor het gebruik van de schadevrije jaren.

Wil je meer weten?

Naast het regelen van jullie verzekeringen zijn er ook andere zaken belangrijk na het uit elkaar gaan.

Lees hier meer

Kindje geboren