Zorgverzekering 2021

Zorgverzekering 2022

Interpolis ZorgCompact®

 • Basispremie € 113,50 per maand
 • 100% vergoed bij zorgverleners met een contract
 • Snel geholpen via WhatsApp

Zorgverzekering 2022

Goede zorg betekent voor iedereen iets anders. Daarom biedt Rabobank 2 zorgverzekeringen aan van Interpolis, zodat je altijd kunt kiezen voor een verzekering die bij je past.

Bij de basisverzekering Interpolis ZorgCompact® kun je kiezen voor 1 aanvullend pakket, inclusief tanddekking. Je zorg regel je volledig online: van het indienen van declaraties tot het bestellen van medicijnen. Hierdoor is de premie laag. Met Interpolis ZorgActief® kun je kiezen uit 3 aanvullende verzekeringen en 3 tandverzekeringen.

Al een zorgverzekering van Interpolis? Bekijk je zorgverzekering hier online

Zorgverzekeringen vergelijken

Hieronder vind je meer informatie over de basis- en aanvullende verzekeringen van Interpolis.

ZorgCompact en ZorgActief: Premies en vergelijken

ZorgCompact basisverzekering

ZorgActief basisverzekering

Soort polisNaturaNatura
Basispremie (eigen risico € 385)€ 113,50
€ 125,45    
Basispremie (eigen risico € 885)€ 91,50   
€ 103,45
Zorgverleners met contract100% vergoed100% vergoed
Zorgverleners zonder contract75% vergoed75% vergoed
Ziekenhuizen100% vergoeding bij alle ziekenhuizen
met een contract
100% vergoeding bij alle ziekenhuizen
met een contract
Hulpmiddelen bestellenbij select aantal leveranciersbij alle leveranciers
Medicijnen bestellenonline apothekenalle apotheken
Betalen
 • per maand of per jaar
 • via automatische incasso
 • 1% korting als je per jaar betaalt
 • per maand of per jaar
 • via automatische incasso
 • 1% korting als je per jaar betaalt
 • per acceptgiro (alleen per jaar)
Polis ontvangen
 • Berichten Rabo Online Bankieren
 • Berichten Rabo Online Bankieren en/of per post


ZorgCompact Plus (aanvullend)

ZorgActief aanvullend

Aanvullende verzekeringen
 • 1 pakket met fysio én tandarts
 • vanaf € 9,75 per maand
 • keuze uit drie aanvullende pakketten
 • vanaf € 4,95 per maand
Tandartsverzekering
 • jaarlijkse controle en
  gebitsreiniging (15 minuten)
 • inclusief tandartskosten bij
  een ongeval tot € 10.000
 • los af te sluiten met keuze uit 3 pakketten
 • inclusief tandartskosten bij
  een ongeval tot € 10.000
 • vanaf € 11,25 per maand

 

Online medicijnen en hulpmiddelen bestellen alleen voor ZorgCompact

Als er geen spoed bij is, bestel je medicijnen eenvoudig online bij één van de gecontracteerde internetapotheken.

Een aantal hulpmiddelen bestel je online bij geselecteerde leveranciers. Het gaat om visuele hulpmiddelen, diabeteshulpmiddelen en hulpmiddelen voor mobiliteit, verpleging en verzorging op bed en voor incontinentie- of stomamaterialen.

Op Interpolis.nl lees je meer over het online bestellen van medicijnen en hulpmiddelen.

Tanddekking ZorgCompact en tandverzekering ZorgActief

Met de aanvullende dekking van ZorgCompact ben je verzekerd voor een jaarlijkse controle met gebitsreiniging (15 minuten) én tandartskosten bij een ongeval tot € 10.000. Andere kosten betaal je zelf. De aanvullende tandverzekering van ZorgActief is uitgebreider met keuze uit 3 verschillende verzekerde bedragen.

100% vergoeding bij zorgverleners met een contract

Bij een zorgverlener met contract krijg je 100% van je zorgkosten vergoed. Als je naar een zorgverlener zonder contract gaat krijg je bij ZorgActief en ZorgCompact 75% vergoed. In de Zorgzoeker op Interpolis.nl zie je of de zorgverlener een contract heeft.

Kinderen meeverzekeren: ZorgActief meest gekozen

Wil je kinderen meeverzekeren? ZorgActief biedt aanvullende dekkingen die belangrijk zijn voor gezinnen. Zoals vergoedingen voor orthodontie (met een wachttijd van 1 jaar en alleen voor kinderen tot 18 jaar) en de eigen bijdrage voor kraamzorg. ZorgCompact heeft deze aanvullende dekkingen niet.

Kinderen vanaf 18 jaar kunnen ook een eigen zorgverzekering afsluiten.

Lees meer

Eigen risico zorgverzekering

Bij zorgkosten die door de basisverzekering worden gedekt, betaal je de eerste € 385 zelf. Dit is het verplicht eigen risico.

Je kunt ervoor kiezen om het eigen risico vrijwillig te verhogen. Dit vrijwillig eigen risico komt dan bovenop het verplicht eigen risico. Het voordeel is dat je hierdoor een lagere premie betaalt voor de basisverzekering. Het nadeel is dat je te maken kunt krijgen met hogere zorgkosten. Verhoog jouw eigen risico alleen als je zo’n hoger bedrag in één keer kunt betalen.

Lees meer over het eigen risico

Zorgverzekering 18 jaar

Voor kinderen tot 18 jaar betaal je geen zorgpremie. Kinderen worden automatisch meeverzekerd met de meest uitgebreid verzekerde ouder. Zo profiteren ze van dezelfde aanvullende dekkingen.

Kinderen vanaf 18 jaar zijn verplicht om een basisverzekering te hebben vanaf de 1e maand nadat ze 18 jaar zijn geworden. Ze kunnen een eigen verzekering afsluiten of via de ouders/verzorgers verzekerd blijven.

Lees meer over de zorgverzekering bij 18 jaar worden

Tandverzekering

Verwacht je volgend jaar tandartskosten, dan kan het verstandig zijn om een tandverzekering af te sluiten. Dit kan bij de ZorgActief zorgverzekering. ZorgCompact heeft een beperkte tanddekking in de aanvullende verzekering. Lees meer onder ‘Zorgverzekering premies en vergelijken’.

Bekijk de aanvullende tandverzekeringen van ZorgActief

Openingstijden Interpolis Zorglijn

Interpolis Zorglijn: (013) 462 20 25 

Bereikbaar op werkdagen van 8.00 tot 20.00 uur en op zaterdag van 09.00 tot 13.00 uur. 

WhatsApp: 06 12 48 71 55

Op werkdagen bereikbaar tussen 8.00 en 20.00 uur en op zaterdag tussen 09.00 en 13.00 uur. Reactie binnen 2 uur tijdens openingstijden.

  Nog geen klant bij Rabobank?

  Een Interpolis Zorgverzekering sluit je af via Rabobank. Ben je nog geen klant? Dan kun je de zorgverzekering afsluiten nadat je jezelf hebt gelegitimeerd. Dit kan op 2 manieren:

  1. Legitimeren met de Rabo Mobiel Identificeren App
   Download de Rabo Mobiel Identificeren App. Bel hierna de Rabo Klantenservice op 088 722 66 00 en geef aan dat je belt voor ‘nieuwe klant worden’. Je krijgt een code die 72 uur geldig is. Open de Mobiel Identificeren App. Vul de code in en doorloop alle stappen. De app geeft zelf aan wanneer de stappen zijn afgerond. Je wordt hierna zo snel mogelijk gebeld door Rabobank om de identificatie af te ronden. Nadat je gebeld bent/hebt en de identificatie is afgerond, kun je je zorgverzekering gemakkelijk zelf online aanvragen voor ZorgActief of ZorgCompact. Let op: kies op pagina 3 voor de optie 'Ik ben Rabobank klant'. Je kunt je zorgverzekering daarna ook aanvragen door te bellen met de Interpolis Zorglijn: (013) 462 20 25.
  2. Legitimeren bij een lokale Rabobank
   In uitzonderlijke gevallen is het mogelijk om een afspraak te maken op een Rabobank kantoor. Om een afspraak te maken kun je telefonisch contact opnemen met de Rabo Klantenservice via telefoonnummer 088 722 66 00. Hierna kun je je zorgverzekering eenvoudig zelf afsluiten via Rabobank.nl of door te bellen met de Interpolis Zorglijn: (013) 462 20 25.

  Wil je een Rabobank betaalrekening openen? Dan kun je na ontvangst van je betaalpas en Rabo Scanner je verzekering zelf eenvoudig afsluiten, inzien en wijzigen via de Rabo App. 

  Veelgestelde vragen over de zorgverzekering

  Wanneer kan ik een zorgverzekering afsluiten?

  Wil je overstappen met je zorgverzekering? Dat kan vanaf 12 november tot en met 31 december. Je oude zorgverzekering wordt dan automatisch opgezegd.

  Je kunt ook zelf je zorgverzekering opzeggen. Doe dit uiterlijk 31 december 2021. Dan heb je tot en met 31 januari 2022 de tijd om een nieuwe zorgverzekering af te sluiten. De nieuwe zorgverzekering gaat met terugwerkende kracht per 1 januari 2022 in.

  Ik word 18 jaar. Moet ik een zorgverzekering afsluiten?

  Vanaf 18 jaar ben je niet meer automatisch meeverzekerd met je ouders. Je kunt een eigen zorgverzekering afsluiten. Doe je dat niet, dan blijf je via je ouders/verzorgers verzekerd. Zij betalen dan je zorgpremie.

  Lees meer over 18 jaar worden en je zorgverzekering

  Wanneer kan ik mijn zorgverzekering wijzigen?

  Van half november tot en met 31 december kun je je zorgverzekering wijzigen. Bijvoorbeeld de hoogte van je vrijwillig eigen risico. Je aanvullende verzekering of tandverzekering van Interpolis kun je wijzigen tot en met 31 januari. Het opzeggen van je (aanvullende) zorgverzekering kan uiterlijk op 31 december.

  Lees meer over het wijzigen van je Interpolis Zorgverzekering

  Is een zorgverzekering verplicht?

  Woon of werk je in Nederland? Dan is een basisverzekering verplicht. Hiermee ben je verzekerd voor de meeste zorgkosten, zoals een bezoek aan de huisarts en een verblijf in het ziekenhuis. Een aanvullende zorgverzekering is niet verplicht.

  Lees meer over de basisverzekering