Zorgbemiddeling en hulp bij mantelzorg

Zorgbemiddeling en hulp bij mantelzorg

Zorgbemiddeling

Zorgbemiddeling is een dienst waarbij de Interpolis ZorgConsulent persoonlijke hulp biedt bij het regelen van zorg. De ZorgConsulent helpt je met antwoord op jouw zorgvragen. Deze dienst is toegankelijk voor alle klanten met een Interpolis zorgverzekering.

Vaste contactpersoon die jouw situatie kentKlanten waarderen zorgbemiddeling met een 8,3Eenvoudig in te schakelen via de Interpolis Zorglijn

Hulp bij wachtlijsten

De Interpolis ZorgConsulent kan je helpen wanneer je te maken krijgt met een wachtlijst. De ZorgConsulent heeft contact met de meeste zorginstellingen in Nederland en ook enkele in België en Duitsland en kan daardoor snel beoordelen welk ziekenhuis de zorg biedt die je nodig hebt en waar je snel terecht kunt. 

Eerst probeert de ZorgConsulent de afspraak in het eigen ziekenhuis te vervroegen. Als dit niet lukt, neemt de ZorgConsulent contact op met je op om andere mogelijkheden te bespreken. Soms kun je in een ander ziekenhuis sneller geholpen worden. Je kunt zelf aangeven of je wil reizen en hoe ver. De ZorgConsulent kan ook de afspraken met het ziekenhuis voor je maken.

Second opinion regelen

De ZorgConsulent kan ook een second opinion voor je regelen. Bijvoorbeeld over een diagnose of mogelijke andere behandelmethoden. Met een aanvullende zorgverzekering van ZorgActief kun je daarnaast gebruikmaken van de Royal Doctors. Royal Doctors biedt advies van ervaren (internationale) specialisten wereldwijd.

Nieuwe huisarts of tandarts zoeken

Als je verhuist of als de praktijk van jouw huisarts of tandarts stopt, kan de ZorgConsulent helpen om een nieuwe behandelaar te vinden.

Ziekenhuizen vergelijken

Het vergelijken van ziekenhuizen doet de Interpolis ZorgConsulent in een persoonlijk zorgrapport. Hierin staan de ziekenhuizen die aan uw wensen tegemoetkomen. Met informatie over; hoe vaak het ziekenhuis de behandeling uitvoert, ervaringen van patiënten en klanttevredenheid. Bijvoorbeeld bij borstkanker of prostaatkanker kun je de ZorgConsulent vragen om 5 ziekenhuizen te vergelijken.

Lees meer info over Interpolis ZorgConsulent op Interpolis.nl

Hulp bij mantelzorg of langdurige zorg

Heb je langdurige thuiszorg nodig, ga je naar een zorginstelling of ben je zelf mantelzorger? Dan weet je misschien niet precies waar je recht op hebt. De Interpolis Zorgregelaar helpt je graag. De Zorgregelaar zoekt naar mogelijkheden binnen wet- en regelgeving voor hulp en ondersteuning. Ook wijst de Zorgregelaar jouw en je mantelzorgers de weg bij het vinden van de juiste zorg.

Bij de zorgregelaar kun je terecht met vragen over bijvoorbeeld:

thuiszorgindicatiestelling
aanpassingen in de woning
persoonsgebonden budget
Wlz en Wmo

Lees meer over de Zorgregelaar op Interpolis.nl